icon

Mateřská na druhé dítě, když zaměstnavatel zrušil firmu

beautit
23. únor 2019

Zdravím Vás,
Maminky mám dotaz ohledně nároku na peněžitou pomoc v mateřství, když čekám druhé dítě. V zaměstnání jsem měla smlouvu na dobu neurčitou, než jsem poprvé otehotnela. Bohužel zaměstnavatel si během mého působení na rodicaku zrušil původní firmu sro a založil novou firmu sro, s jiným názvem. Místo mi stále drží, ale nemáme to nikde sepsané, pouze je to naše slovní úmluva. Zajímalo by mě, jestli některá nemáte podobnou zkušenost, a nevite zda budu mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství i u druhýho mimca? Měsíční příspěvek, co se týká rodicaku, si budu navyšovat, abych stihla vyčerpávat, co nejvíc. Ale co se týče té PPM tak jsem v koncích. Děkuji za každé info. 🌸

j.a.n.i
•
23. únor 2019

Tak podle toho co píšeš aktuálně nemáš trvající pracovní poměr a tedy nemáš na PPM nárok.

niski
•
23. únor 2019

musel by napsat, že přebírá závazky za zaměstnance původní firmy, měla jsem to taky tak, ale už před 18 lety, myslím, že to platí pořád

lnk84
•
23. únor 2019

@beautit Také se mi to stalo, ale byla jsem automaticky prevedena k novému zaměstnavateli. Přišel mi jen dopis, že pokud s převedením nesouhlasím mohu dát výpověď. Druhou PPM jsem normálně dostala..Záleží na tom, jestli jste dostala výpověď, započťák..