Mateřská vypočítaná z příjmu otce
Chci se prosím zeptat, co a jak můžeme s přítelem udělat..aby se mateřská počítala z jeho platu.
Dekujuuu

My jsme to tak měli. Podle zákona se při mateřské může normálně pracovat, ale ne na té samé pozici, z jaké odcházíte na mateřskou. Takže manžel šel jako na MD, zaměstnavatel za něj podal papíry na sociálku a vyšel mu vstříc, že mu změnil pracovní pozici, takže dál pracoval a já jsem s dětmi doma. Pak jsem jen musela podat nějaké prohlášení na zdravotní pojišťovně.
@tyna03 pokud bude zaměstnavatel ochotný zbytečně papírovat a prakticky podvádět, tak ano, šlo. ale moc takových zaměstnavatelů není. přítel by měl štěstí 😉
Holky a mužů se zeptat, jak začít vyřizovat takové papíry ? Ja jsem na toto uplne blba 😩
Pokud chce čerpat mateřskou přítel, musí si to začít vyřizovat on u svého zaměstnavatele.
@tyna03 vyřizovat to bude přítel u sebe v práci, ale mám pocit, že nastoupit na ni může až po tvém šestinedělí
@blahova_andrea jo, po sestinedeli ..to mate pravdu 🙂 dneska Mi to zjisti známa n ze socialky, tak snad budu rozumnější 🙂