icon

Mateřská vypočítaná z příjmu otce

tyna03
1. bře 2018

Chci se prosím zeptat, co a jak můžeme s přítelem udělat..aby se mateřská počítala z jeho platu.
Dekujuuu

tyna03
autor
Autor odpověď smazal
tyna03
autor
1. bře 2018
sticker
malva
2. bře 2018

My jsme to tak měli. Podle zákona se při mateřské může normálně pracovat, ale ne na té samé pozici, z jaké odcházíte na mateřskou. Takže manžel šel jako na MD, zaměstnavatel za něj podal papíry na sociálku a vyšel mu vstříc, že mu změnil pracovní pozici, takže dál pracoval a já jsem s dětmi doma. Pak jsem jen musela podat nějaké prohlášení na zdravotní pojišťovně.

tyna03
autor
2. bře 2018

@malva a kdyby zaměstnavatel pritelovi změnil pozici jen papírově slo by to tez ? Protože přítel dela automechanika a tam velice změna pozice neni kam :/ .. a to prohlášení pojišťovně bylo jake?

blahova_andrea
2. bře 2018

@tyna03 pokud bude zaměstnavatel ochotný zbytečně papírovat a prakticky podvádět, tak ano, šlo. ale moc takových zaměstnavatelů není. přítel by měl štěstí 😉

jajulin
2. bře 2018

@tyna03 jde o to, ze na zamestnavatele muze prijit kontrola ze socialky, a to asi malokdo chce pokouset.

tyna03
autor
3. bře 2018

Holky a mužů se zeptat, jak začít vyřizovat takové papíry ? Ja jsem na toto uplne blba 😩

malva
3. bře 2018

Pokud chce čerpat mateřskou přítel, musí si to začít vyřizovat on u svého zaměstnavatele.

blahova_andrea
3. bře 2018

@tyna03 vyřizovat to bude přítel u sebe v práci, ale mám pocit, že nastoupit na ni může až po tvém šestinedělí

tyna03
autor
5. bře 2018

@blahova_andrea jo, po sestinedeli ..to mate pravdu 🙂 dneska Mi to zjisti známa n ze socialky, tak snad budu rozumnější 🙂