icon

MD začíná 9 týdnů po RP, co s tím jedním týdnem?

zanetka21
12. únor 2017

Nevíte jak to bude, když čekám druhé dítě a na první mi končí rodičák v únoru 2017. Poslední výplatu tudíž dostanu v březnu 2017. Podle prvního ultrazvuku jsem měla jít na další PPM 20. 4., tudíž jsem si to vypočetla že bych šla o 8 týdnů před porodem na PPM. Nyní mám termín porodu posunut o týden tj na 28.4. a nevím jak to bude s PPM. Vychází mi to 9 týdnů od od ukončení rodičáku a to jít nemůžu. Nejdříve se může 8 týdnů. Tak nevím co ten první týden, mám se jít evidovat někde?

absintka19
•
12. únor 2017

@zanetka21 no vim ze nekdo si da na ten tyden napr.neschopenku....

almara2
•
12. únor 2017

Nešel by ten řidičák natáhnout. Jako myslím prodloužit do nástupu na PPM.

jitavrtule
•
12. únor 2017

Konci ti rodicak, mysleno rodicovska dovolena nebo ti konci rodicovsky prispevek? Kolik je prvnimu diteti? Muzes byt doma na rodicovske dovolene a starat se o dite az do veku 4 let, bez ohledu na to, zda jeste cerpas rodicovsky prispevek nebo ne. Pak muzes nastoupit na dalsi PPM (za predpokladu ze trva zamestnanecky pomer).

netopejr
•
12. únor 2017

Nebo můžeš jít na ten 1-3 týdny na neschopenku, 3 týdny jsou pro Tebe finančně výhodnější. Vycházky můžeš mít 6 hodin/den, rozložení dle toho, jak si řekneš tzn. abys mohla např. dítě odvést do/z školky i jít ven/na nákup.

j.a.n.i
•
13. únor 2017

@jitavrtule Na rodicovske dovolene muze byt maximalne do 3 let ditka, pak uz si pripadne musi domluvit neplacene volno.

zanetka21
autor
•
13. únor 2017

@jitavrtule Končí mi rodičovský příspěvek z UP, ale rodičovská dovolená, kterou mám u zaměstnavatele do 3 let věku dítěte mi ještě pokračuje, jelikož syn má 2,6 roku. Tak právě nevím, jestli se mám někde evidovat. Nebo můžu být nadále na rodičovské dovolené u zaměstnavatele (smlouvu mám na neurčito), bez rodičovského příspěvku z UP (který jsem vyčerpala celý) a na PPM jít třeba těch 6 týdnů předem. Že bych 3 týdny nic nebrala

xpila
•
13. únor 2017

@zanetka21 Nikam se nehlásíš (ani nemůžeš, když jsi stále na RD). Ty 3 týdny budeš doma bez peněz.