Může být rodičovský příspěvek zkonfiskován kvůli zpoždění?
Ahoj ženy.
Mám dotaz a třeba už se s tím někdo setkal. Manžel pracuje v De. Máme syna. Teď mu je 2,5. Žijeme v ČR, máme tu pojištění (kromě manžela). Pobírala jsem RP tady, protože nastoupil do De až co byl malý na světě. Oznámeno na sociálce (na 3x!! Kvůli jejich neschopnosti). Pak mi při jedné návštěvě úřednice oznámila, že si mám zažádat v De a tedy mi RP zastavují. Coronakrize, takže všechno na dlouhé lokte. Teď mi přišlo z De, že mi ho zamítají (mimochodem je tam do 14ti měsíců dítěte.), Protože jsem nedodala všechno. I když jsem se fakt snažila 😂 Jdu s tím tedy na sociálku a paní, že už mi zbytek RP propadl (cca 50k), že jsem nesplnila tu jejich lhůtu pro dodání. A moje otázka zní. Můžou mi ho takhle zkonfiskovat? Dá se s tím případně něco dělat? Ne, že bych na tom byla závislá, když mi ho zastavili, nastoupila jsem na brigádu, abych to nějak dorovnala do rozpočtu. Ale stejně se mi to nějak nezdá. Tak jestli jsem jelito já a nebo madam na úřadě. Všem moc děkuji

@barcy23 Žiješ v De nebo tady v ČR? Ale skoro mi přijde, že to úřednice dovorala, ale možná s tím sama už nic nenadělá. Teď je otázkou, kam výš to hnát. Mě by ani nenapadlo hlásit nějaký přestup otce do Německa, příspěvek je přece můj jako matky.