Nástup do práce a pobírání RP
Od 9.září nastupuji do noveho zaměstnání po RD, mladší syn zároveň do soukrome detske skupinky -14.září mu budou dva roky. Rodičovský příspěvek budu cerpat až cca do ledna 2019. Chtěla jsem původně samozřejmě jit do práce až potom, ale naskytla se mi příležitost dobrého zaměstnání a nechtela jsem si ji nechat ujít. I z hlediska financí nam to do rozpočtu dost pomůže. Chci se zeptat, platí pro dítě v dětské skupince nějaká omezení jak dlouho tam může být aby mi nesebrali RP? Děkuji.
Ještě jen dodám, že nastupuji na HPP tj 8.5hod denně, behem kterych syn bude v dětské skupince. Jiné hlídání bohuzel nemam.
@blahova_andrea děkuji za odpověď. A nevíš prosím jak je to před druhym rokem? On totiž pujde hned 3.9. A ja az toho 9. Abych byla případně ten prvni tyden flexibilni kdyby něco.. čili řeším hlavne ten termin od 3.9.do 14.9..
Ahoj, měla jsem dítě v jeslích a pokud nic nezměnili, může být do druhého roku v "hlídací instituci" 46 hodin v měsíci a ne víc jak 4 hodiny denně. Po druhém roce už je to jedno, klidně celodenně.
@semisovamys před druhým rokem smí být ve školce myslím jen 4h denně, víc ne
Zdravím, chci se jen ujistit se svou situací... Jsem doma na RD s 16 měsíců starou dcerou. Budu si přivydělávat na DPP. Mohu žádat o slevu na dani, tzv. růžový papír?
Minulý rok jsem ho podepisovala u svého zaměstnavatele, kde mám stále místo. Podepisovala, že nic neuplatňuji jako podklad pro zpracování daní. Ale letos jo tam přeci podepisovat nebudu, když jsem u nich nic nevydělávala.
Ale co pak daňové přiznání? Podávám ho nebo ne? Jsem z toho zmatená. 🙂

při RP můžeš pracovat a od dvou let může být dítě i normálně ve školce, nic tě neomezuje