Neschopenka v těhotenství. Poradíte, prosím?

13. led 2020

Zdravím všechny, omlouvám se za anonym, ale je to tak v té situaci asi lepší.
Potřebuju radu, stalo se mi to, že jsem byla minulý rok celý na neschopence, vyčerpala jsem tak, až na pár dní, celou podpůrčí dobu. V únoru nastupuju do nové práce, ale současně bychom chtěli začít i řešit miminko. Je pravděpodobné, že to těhotenství bude rizikové. A já teď nemám nárok marodit. Na OSSZ mi řekli, že po odpracování 6 měsíců mám zase nárok na celou podpůrčí dobu. Ale může mi prosím někdo poradit jak se to počítá, za jakou dobu bych měla třeba nárok marodit 7 měsíců. Paní na sociálce nebyla moc příjemná a nechtěla mi nic vysvětlovat. Byla bych vděčná kdyby mi někdo "od fochu" poradil. Mockrát děkuji za všechny odpovědi

j.a.n.i
13. led 2020

Paní na OSSZ ti poradila, tak nevím na co si stěžuješ a co bys chtěla slyšet? prostě musíš odpracovat 6 měsíců, aby se ti zas podpůrčí doba obnovila, opakovanými dotazy nezískáš jinou odpověď.

martt
13. led 2020

Pokud budeš mít smlouvu na dobu neurčitou tak nemusíš nic řešit. Pokud budeš mít smlouvu na dobu určitou, tak musíš oddělat alespoň půl roku a být alespoň ve třetím měsíci těhotenství a pak popřípadě teprve dostat výpověď aby jsi měla nárok na mateřskou. Jinak na nemocenskou pokud budeš záměstnaná nárok máš, tak dlouho, jak tě nechají doktoři. Ale pravděpodobně po tobě půjde kontrola.

martt
13. led 2020

@martt Ještě dodám pokud budeš mít nemocenskou v průběhu smlouvy na dobu určitou. A ta doba ti skonci můžeš si zůstat dal na nemocenské až do nástupu na PPM.

tulikiss
13. led 2020

@martt odpovidas na uplne neco jineho nez na co se pani pta, ji vubec nezajima PPM, ale to aby mela placenou nemocenskou..

tulikiss
13. led 2020

Pokud je mezi dvěma pracovními neschopnostmi odpracováno méně než 190 kalendářních dnů, nová podpůrčí doba se začne krátit. Krácení proběhne tak, že se vezme posledních 380 dní před vznikem aktuální pracovní neschopnosti a zjistí se, na kolik z těchto dní připadaly předchozí pracovní neschopnosti. O tyto dny se pak zkrátí maximální podpůrčí doba. Pokud tedy například pojištěnec vyčerpal během roku 2018 a ledna a února 2019 celou podpůrčí dobu, poté nastoupil od 1. 3. 2019 na měsíc do zaměstnání, ale od 1. 4. opět onemocněl, měl by mu vzniknout nárok pouze na měsíc pracovní neschopnosti.

Zákon o nemocenském pojištění v takovém případ umožňuje ještě další postup, tedy požádat o výplatu nemocenského i po uplynutí podpůrčí doby.