icon

Papírování ohledně RD. V RL je exmanžel, ne přítel

baffinka30
12. únor 2018

Prosím vás ženy. Můj přítel pracuje v Německu je otec mého dítěte,ale v rodném listě je zapsány můj exmanžel podle zákona. řeší se otcovství ale zatím soud v nedohlednu.jedna se o to že mi tento měsíc končí mateřská a budu žádat o rodičák. Jak je to s papírováním co budou chtít když podle zákona v RL je exmanžel se kterým nežiji ale přítel který není nikde vedený? Snad sem to napsala nějak srozumitelně

lenoulinkaa
•
12. únor 2018

@baffinka30 Při pobírání rodičovského příspěvku, "otec" zapsaný v RL na to nemá vliv. Jedině by se to řešilo, že by se výše příspěvku volila přes něj.

baffinka30
autor
•
12. únor 2018

Jak p.to přesně myslíte přes něj? To se nemusí? Vůbec nevím co po mě budou chtít

baffinka30
autor
•
12. únor 2018

Když otec pracuje v Německu bude se to automaticky řešit v Německu? I když není v RL?

lenoulinkaa
•
12. únor 2018

budete žádat v Čechách? Vyplníte si potřebné formuláře a vezmete rodný list. Jaký tam je napsaný otec nikoho nezajímá.

lenoulinkaa
•
12. únor 2018

Přes otce to je tak, že matka nemá odpracováno nebo bere malou PPM a chce vyšší měsíční příspěvek. Je to z toho důvodu, že mají třeba v plánu děti rychle za sebou, tak aby se vyčerpalo maximum z rodičovského příspěvku.

baffinka30
autor
•
12. únor 2018

Ano budu žádat tady v Čechách. Snad to nějak stihnu vyběhat do konce měsíce... Mám z toho hrůzu jak čtu všelijaký komentáře jak je to zdlouhavé.. kamarádka nic určitého neřekla,jen že na úřadě je to na dlouho že vypsala papíry a to je vše. tak sem to nechala na tenhle měsíc ale teď mám hlavu jak pátrací balón a mám obavy že se to nestihne a příští měsíc budu bez peněz

baffinka30
autor
•
12. únor 2018

Jinak mám odpracováno a velikou PPM

zdenkaell
•
12. únor 2018

@baffinka30 otázka puk hodiny i s cestou.