icon

Porodné na 2. dítě, jaké tiskopisy budu potřebovat?

verusakusak
14. črc 2015

Když budu žádat o porodné na 2. dítě. Jaké všechny tiskopisy budu potřebovat pro sebe a partnera. Partner pracuje a určitě bude dokladat příjmy, já jsem před porodem byla na rodičovské dovolené . Jsem už s těch úřadu zmatená 🙂

Strana
z2
lenka56501
16. črc 2015

@halina0101 my jsme penize za porodne hned nepotrebovali.Lezeli nejakou dobu na uctu az bylo potreba tak se pouzili.Vzdy jsem si kupovala vse na deti prubezne.Tak ze jsem do porodu vsechno mela.

sisstin
16. črc 2015

@halina0101 no já doufám, že ted přes RD si kvalifikaci zvýším, ještě mi zbejvá rok studia 😅 jinak mezi prvním a druhým jsem stihla tři roky práce, před prvním dva...taky žádnej zázrak no 😅

lenka56501
16. črc 2015

tak proc bych mela zaspavat tim padem dobu.Vim,ze se na treti porod.nedostava,tak uz jsem se o to nezajimala.Trochu se to zmenilo.

halina0101
16. črc 2015

@sisstin Ono je to ted s praci blbe pro vsechny, to das 😉 .Take jsem na RD studovala.

@lenka56501 Sikulka, obdivuji Te a fakt bez ironie.Ja bych to asi nezvladla.

lenka56501
16. črc 2015

@halina0101 ja pracuju i kdyz jsem na rodicaku 2-3 tydne,tu praci kterou jsem delala pred nastupem na materskou,budu ji delat v pripadnem tehu i po porodu,ale dekuji

sisstin
16. črc 2015

@halina0101 já jako nějak moc nepočítám, že bych dělala někdy nějakou kariéru závratnou, ráda bych pak nějak fungovala ve speciální MS nebo ZS, a to jsou peníze jaký jsou.....holt top managerka s platem 60 měsíčně ze mě nikdy nebude 😅

halina0101
16. črc 2015

@lenka56501 Tak to mas muj obdiv jeste vic.Jsi fakt dobra 🙂 !
Ja obdivuji vsechny maminky vice deti a pokud stihas i praci, klobouk dolu.

halina0101
16. črc 2015

@sisstin A to je skoda, zrovna prace s detmi a handicapovanymi by mela byt slusne ohodnocena.Je to vizitka nasi spolecnosti.

lenka56501
16. črc 2015

@halina0101 prece to ziveni nenecham jen na partnerovi kdyz mame tolik deti 🙂 .Ja za ni dojizdim 6km kdyz prijde partner z prace,vystridame se u deti,ale sef mi uz nabidl,ze bych ji mohla delat u sebe doma kdyz si na to udelam mistnost.Delam keramiku,bavi me to.

halina0101
16. črc 2015

@lenka56501 Fakt smekam.Jsi sikovna zenska a partner musi byt rad, ze ma tak skvelou babu.

lenka56501
16. črc 2015

@halina0101 🙂 ja jsem za neho taky rada,je to fajn chlap 🙂
Ja ale taky nekdy nestiham

halina0101
16. črc 2015

@lenka56501 U vas je videt, ze to mate promyslene, oba jste evidentne sikovni...fandim vam.Jen vic takovych prima rodin.

zuzankast.
26. črc 2015

Ahoj holky, nějak se ta diskuze odvíjí jiným směrem 🙂 napíše tu někdo, co je tedy třeba vyřídit a kdy? Před porodem nebo až po? Byla sem se na to ptát u nás na úřadě a paní tam má zrovna dovolenou 😒 díky za odpověď

zuzankast.
26. črc 2015

tak jsem si tu vedle našla odpověď 🙂 takže pro ostatní, co ji tu také hledali
potřebujeme:
řádně vyplněnou Žádost o porodné,
průkaz totožnosti (platný občanský průkaz, pas, řidičský průkaz),
rodný list děťátka či dětí,V případě, že bylo miminko umístěno do náhradní péče, pak i rozhodnutí příslušného orgánu.

Potřebné formuláře

Formuláře v tištěné podobě jsou k dispozici na příslušných Úřadech práce nebo ke stažení na internetových stránkách MPSV (Ministervo práce a sociálních věcí).

Žádost o porodné
Doklad o výši čtvrtletního příjmu
Doklad o výživném poskytovaném společně posuzovanou osobou
a s tím vším na úřad práce.

lanyza
27. říj 2015

@zuzankast. co je ten doklad o výživném .... když jsme manželé tak to snad být nemusí

blahova_andrea
27. říj 2015

@lanyza když jste manželé ve společné domácnosti, tak nic 😉

sisstin
27. říj 2015

@lanyza doklad o výživném je rozhodnutí soudu o vyměření alimentů 😉

lanyza
27. říj 2015

A jeste musim mit OP manzela... musi byt ooriginal nebo staci neoverena kopie? Nebo aspon na tom formulari to pisou ze musi byt doklad totoznosti vsech ☹

blahova_andrea
27. říj 2015

@lanyza já měla obyčejnou kopii, na kterou přítel napsal, že se jedná o kopii originálu a podepsal se a stačilo to, nikdo to neřešil 😅

zuzankast.
2. lis 2015

@lanyza omlouvám se za pozdní odpověď, koukám že už ani nemusim 🙂 přesně tak, žádný doklad o výživném a mám dojem, že sem to vyřizovala sama bez manželova dokladu, ale to nevim jistě..

Strana
z2