icon

PPM v těhotenství - od kolikátého týdne může gynekolog napsat?

petra42
7. bře 2019

V kolikátém týdnů těhotenství se dostávají papíry od gynekologa na PPM?

j.a.n.i
7. bře 2019

Tesne pred nastupem na ppm.

petra42
autor
7. bře 2019

Mě na konci měsíce končí mateřská s prvním dítětem a na gyndu jdu až 26.3. A potřebovala bych si to zařídit co nejdřív abych nemusela od 1 na pracák.

ange_de_la_morte
7. bře 2019

mi to vystavila na gyndě asi 3 týdny předem, nicméně datované jako nástup to jde nejdříve 8 týdnů před TP

lenoulinkaa
7. bře 2019

@petra42 a co bys dělala na pracaku, když si zamestnana? Pokud ti rodičovská do 3 let veku ditete bezprostředně nenavazuje na ppm, tak si požadej o neplacene volno. Žádost dostaneš před nástupem. Doktoři vystavují klidně i měsíc před.

j.a.n.i
8. bře 2019

@petra42 Tak mateřská ti konci tezko, behem ni se druhe tehu stihnout neda, takze jednak je otazkou co ti vlastně konci a druhak jestli vubec mas dalsi ppm narok, kdyz pises o pracaku.

j.a.n.i
8. bře 2019

@lenoulinkaa No, jak kteri... Nekteri ne, protoze kdyz nahodou porodis pred nastupem na ppm, tak je složitější to opravovat. A hlavne je ten papir mesic predem uplne k nicemu.

lenoulinkaa
8. bře 2019

@j.a.n.i tak to já vím, že je k ničemu, protože se to stejně nedá posílat s předstihem na OSSZ. A když by porodila před termínem, tak v systému nic opravovat nebudu.

j.a.n.i
10. bře 2019

@lenoulinkaa No, pokud porodi pred termínem nastupu na ppm, tak jo...

lenoulinkaa
10. bře 2019

@j.a.n.i pokud by porodila předčasně, tak je nástup ppm dnem porodu. Takže by se vyplnil porod nastal. Kde je problém?

ajja87
10. bře 2019

@j.a.n.i Tak paní/slečna určitě myslela, že ji končí rodicak.. přece běžně se říká, že jsi na mateřský,i když mateřská je jen určitou dobu...nebo ty běžně odpovídáš ,,jsem na rodičaku,,?
@petra42 A co jít na neschopenku?

j.a.n.i
13. bře 2019

@ajja87 No, ja odpovidala jsem na mateřské, neb na rodicovske jsem nebyla, tak to tezko budu rikat. Ale ona nejspis neni ani na te rodicovske, kdyz resi pracak a to uz je sakra podstatne... To jestli ji konci rodicovsky prispevek nikoho nezajima.