Práce na mateřské - je tak pracovní smlouva v pořádku?

verumik
7. kvě 2014

Ahoj,

prosím o radu, za pár dní nastupuji na mateřskou a po šestinedělí bych si ráda přivydělávala u současného zaměstnavatele. Mělo by se jednat o pár hodin měsíčně.
Naše paní účetní je krapet mimo, ráda bych si tedy byla jistá, že mám smlouvu správně a nepřijdu o mateřskou.
Ke své běžné pracovní smlouvě budu mít uzavřené DPP, datum uzavření DPP bude až po šestinedělí, název pozice je odlišný od pozice, kterou běžně vykonávám.
Je tam ještě nějaký jiný zádrhel, nebo by to takhle bylo v pořádku?
Moc děkuji, Veronika

j.a.n.i
7. kvě 2014

@verumik Ještě by i náplň práce měla být jiná, než na HPP... jo a vůbec to nemusí být uzavírané až po šestinedělí, může klidně běžet už od nástupu na mateřskou.

verumik
autor
7. kvě 2014

@j.a.n.i Děkuji za odpověď, náplň práce mám snad jinou, v rámci možností, normálně mám ve smluvě pozici "Specialista zákaznického servisu" a v DPP mám "Administrativní práce na skladě", tak doufám, že to je dostatečně odlišné, i když asministrativa je to v obou případech.
Trochu tohle opatření nechápu, pokud je někdo třeba vystudovaný učitel, proč si nemůže přivydělávat učitelstvím, ale má lepit obálky či co....

j.a.n.i
7. kvě 2014

@verumik Může i učitelstvím, ale u jiného zaměstnavatele...

dolda
7. kvě 2014

@j.a.n.i nemůže od nástupu na mateřskou do konce sestinedeli pracovat oficiálně nemůže

dolda
7. kvě 2014

@verumik je to postavený na hlavu, pokud je ženská ochotná pracovat nevím proč jsou s tím takový problémy, musí být ještě v dohodě, že nesmis odpracovat víc, jak 300 h ročně a je tam myslím i hranice výdělku 10000 měsíčně.

verumik
autor
7. kvě 2014

@dolda Děkuju, to vše ve smlouvě mám, bojím se spíš toho, aby ta pozice jako taková byla dostatečně odlišná. Chci si přivydělat, ale rozhodně by mi nestálo za to, přijít o mateřskou...

dolda
7. kvě 2014

@verumik já myslím, že to nikdo moc nekontroluje, když tam bude pozice uklízečka je to dostatečně odlišné 😀, pokud je mzdová rozumná, tak jde vše🙂

j.a.n.i
7. kvě 2014

@dolda Není pravda, na DPP či DPČ může 100% a po novele, co jsem se dívala už není toto omezení ani u pracovního poměru.

dolda
7. kvě 2014

@j.a.n.i no nebudu se dohadovat, teď jsem to řešila a bylo mi řečeno od dvou právníků, že to nejde...