Přechod z RD na MD. Musí se hlásit?
Ahoj vsem...
byla jsem na rodicaku s prvnim synem (2r), prispevek mam vycerpan. nyni jsem nastoupila na md s druhym miminkem a v praci mi bylo receno, ze na urad uz nemusim nic hlasit...ale ted jsem se docetla, ze to tak neni...nevi, prosim, tedy nekdo, jak to skutecne je?
@verunka_korunka takze kdyz rodicak tez nevycerpam celej a 10.12. nastoupim na MD tak musim zavcasu (v listopadu?) jit na urad nahlasit zmenu? Na socialku nebo na pracak? Nebo to mam resit az nastoupim na MD?
@leymea ano, tak musis nahlasit zmenu na uradu prace. Staci i v prosinci. Jedna se o problem s vyplacenim prosincove davky. Zbytek veci si preda socialka s uradem prace sama. Jde jim o to kolik ti maji za prosinec jeste vyplatit z rodicaku. Protoze se to pak pocita tak, ze pokud je prosincova davka materske nizsi nez rodicovska, tak ti z rodicaku dorovnaji zbytek do vyse rodicaku. Takze doporucuji si to zvednout na max co muzes ;) ale to uz asi mas 🙂
diky holky....jinak zdravotni na pojistovne mi bylo receno uz pri docerpani RP, ze je nezajima prispevek, kdyz pokracuju v RD 🤔
tak jsem schvalne znovu volala na pojistovnu, abych mela klidny spani....pani me vubec nechapala, rekla mi, ze vubec nevi, co po ni chci, kdyz jsem na rodicaku...ale ze je pravda, ze jim maminky nosi papir o dobrani prispevku...tak jsem se nedozvedela vubec nic a nevim teda, co ted 😂

@pet359 ja ho nedocerpala, nechtela jsem. Ale to je jedno. Sla jsem ted na urad, nahlasila zmenu, ze mi bude vyplacena ppm, ze zacina ted v zari a na zari mam jeste i rp. Takze jsem musela nahlasit. Socialka pak posle udaje na pracak, o to uz se pry nemusim starat. Takze jestli mas rodicak vyplaceny komplet a nic ti nezbyva... a nebude se ti materska a rodicak potkavat v 1 mesici, tak se starst nemusis. Jestli se potka, tak na urad. Ale nejlepsi mas si na ten tvuj pracak zavolat at mas vse opravdu v poradku ;)