Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    verunka_korunka
    2. črc 2017    Čtené 530x

    Naše testování výrobků ActiMaris

    Na začátek bych chtěla poděkovat za to, že jste nás k testování vybrali, protože sama bych si asi gel nekoupila a nevyzkoušela, což by byla chyba 🙂

    Co jsme testovali? V balíčku od Modrého koníka nám přišel k testování Gel ActiMaris a Roztok Sensitive. Tyto dva výrobky doporučuje výrobce používat jak odděleně, tak i společně (roztok jako dezinfekci a gel na hojení). Dcera (1,5 roku) má citlivou pokožku a mohu říct, že gel i roztok bez problémů tolerovala.

    Odkazy na popis výrobků na stránkách výrobce:

    http://www.actimaris.cz/produkt/actimaris-sensitiv-300-ml/

    http://www.actimaris.cz/produkt/actimaris-gel-na-hojeni-ran-20g/

    K testování jsme původně měli trochu víc poranění a zdravotních nepříjemností, ale bohužel (nebo bohudík) některé odešly dříve než přišel testovací balíček. Nicméně i tak jsme se snažili vyzkoušet gel i roztok maximálně, co jsme v naší tříčlenné (teď už čtyřčlenné) domácnosti mohli.

    Balení výrobků je docela praktické. Roztok je v plastové nádobce o objemu 300ml s menší dírkou pro dávkování (stejně jako to mají různé dermatologické výroky na čištění pleti a podobně), takže dávkování a nalévaní je docela jednoduché. Gel je v hliníkové tubě s obsahem 20g, zakončen 2cm dlouhým a úzkým aplikátorem, aby se přesněji dal přesněji aplikovat.

    Jak jsme testovali:

    1) Akné:

    Na tváři jsem zrovna žádné neměla, ale na hrudníku a na ruce ano.

    Na hrudníku to byl v začínající fázi, ale docela velké. Již po první aplikaci gelu bylo akné zatažené, vysušené s mnohem přívětivější barvou než svítící rudá. Takže gel akné skvěle vysušuje a dovolím si říct, že bude úžasný na SOS pomoc kdy vám vyraší pupínek na tváři těsně před nějakou důležitou akcí (mě by se třeba hodil na svatbě 😀). Po asi 3 dnech byl pupínek téměř neznatelný, doléčoval se, ale už nebyl nijak bolestivý ani hmatný, pouze lehce viditelný.

    Na paži jsem měla starší „úlovek“ který nechtěl jen tak už cca 2 týdny zmizet. Tady léčba gelem byla o trochu delší a pokroky méně viditelné, nicméně po 1 týdnu byl již pupínek téměř nepatrný a po 2 týdnech už nabyl vůbec.

    2) Opruzení u dcery (1,5 roku)

    U dcery jsme se již 2 měsíce snažili zbavit pupínků (asi nějaké opruzení dle dětské lékařky) v plenkové oblasti, zkoušeli jsme osvědčené preparáty jako pudr s Azulenem, Bepanthen, Rybilku a nakonec i Hemagel (ten tedy ze zmíněných pomohl nejvíc, ale ne tak jako ActiMaris). Když ActiMaris přišel, měla je již podruhé skoro zahojené, ale i přesto jsme se těch posledních pár teček nemohli nijak zbavit už 2 týdny. Po celou dobu se chudinka nemohla koupat ve vaně, ale pouze sprchovat, a bylo vidět jak je z toho nešťastná. Vyzkoušeli jsme tedy opět ActiMaris gel a docela jsme se divili. Aplikovali jsme ho na noc a ráno již pupínky téměř nebyly. Ráno jsme tedy namazali znovu a večer opakovali a další den ráno byly pupínky úplně pryč. Tohle nás opravdu přesvědčilo o tom, že gel bude mít své místo v naší domácí lékárničce.

    Na druhou stranu, když se dceři udělalo opruzení ze stolice (takové to jednolité červené zapaření zadečku), roztok ani gel na to moc nepomohli, takže jsme se vrátili k naší osvědčené metodě se zásypem.

    3) Odřeniny

    Dcera zrovna nedávno začala chodit, takže drobných oděrek máme dost. Někdy jsme použili jen gel, někdy první roztok na vyčištění a poté gel. Rána se pěkně zatáhla a vyschla rychleji než kdybychom ji nechali bez jakéhokoli zásahu. Takže mazání probíhalo většinou po koupání večer a ráno už byly krásné stroupky a nebo na těch lehčích oděrkách již pěkná nová kůžička.

    Když jsem viděla tohle relativně rychlé vysušení rány, vzpomněla jsem si na naši dovolenou v Asii, kde jsme si půjčili motorku a po dešti na silnici ji manžel položil na bok ve velmi malé rychlosti (přijížděli jsme ke kruháči), já si z toho odnesla lehce odřené předloktí a pěkný silniční lišaj na koleně. Štvalo mě to o to víc, že další den jsme odpoledne už měli začínat pobyt u moře. Předloktí se zahojilo za 2 dny do strupu, takže se s tím dalo chvilinku koupat, ale koleno tehdy pořád „teklo“, nejspíš tomu nehojení pomáhalo i počasí (teplo a vlhko). Nechtělo se vysušit a ani hemagel ani framykoinový zásyp tehdy nepomáhal, takže jsme v tamní lékárně koupili jejich zásyp s obsahem jodu. Po tomhle zásypu se rána začala vysušovat, ale hojení stejně trvalo minimálně týden a my byli u moře 1,5 týdne. Jsem přesvědčena, že mít tehdy s sebou minimálně gel, tak mohla být rána mnohem dříve vysušená s pevným strupem, aby se dalo koupat aspoň chvíli.

    4) Malá řezná rána a malé natržení kůže

    Manžel si sedřel kůži na kloubku za prsty na ruce (cca 5mm průmer), takže jme vyzkoušeli roztok jako dezinfekci a poté si na ránu namazal gel. Po namazání gelu skučel jak poraněný tygr, že to štípe a pálí. Takhle tady poskakoval asi 3 minuty. Nicméně rána se vysušila a zatáhla a další den mohl v klidu umývat nádobí, protože rána byla pěkně zatažená.

    U malé trhlinky v kůži (cca 5mm dlouhá) mezi prsty na noze bylo opět chvíli po namazání gelu pálení a štípání, tentokrát kratší dobu asi tím že to nebylo plošné poranění ale jen liniové. Opět zhojení do dalšího dne, kdy už nebylo o trhlince pocitově patrno, ale ještě chvíli jsme to natírali.

    Takže na hlubší rány u dětí si aplikaci gelu nedokážu moc představit. Pokud je to bude štípat a bolet, budou mít strach. Stejně jako mě vždy děsil peroxid 😀

    5) Suchá vyrážka

    Dcera měla již asi měsíc na stehnu suchou vyrážku, nevíme z čeho a co přesně to bylo, ale po aplikaci gelu cca 1 týden suchý flíček téměř zmizel, do 2 týdnů už nebyl žádný.

    6) Vnější hemoroidy a anální vnější výrůstky

    A za mě největší pecka byla právě na použití v této oblasti. Už před těhotenstvím jsem měla s hemoroidy problém (byla jsem i na operaci) a v těhotenství, hlavně ke konci se vyskytly další výrůstky u konečníku, které se občas při vyměšování natrhly, zanítily a nafoukly se tak na 5ti násobnou velikost. Takže když se tak stalo, použila jsem roztok na zklidnění a dezinfekci, pouzila jsem ho jako obklad na cca 15minut na postižené místo. K mému úžasu již tohle pomohlo a místo již nebylo tolik citlivé a bolestivé. Gel jsem si aplikovala večer na spaní a ráno byl výrůstek tam o 2/3 menší, takže dle mě neskutečný úspěch. Tohle mi neudělal ani Hemagel, který mi proktolog doporučovat (Hemagel zabral tak maximálně na poloviční velikost, celý výrůstek by byl opět klidny v původní velikosti za cca týden), pokud bych měla srovnávat i s výrobky na hemoroidy, tak Faktu mast nepomohla skoro vůbec, pouze malinko zmenšila výrůstek a bolestivost přetrvala (s Faktu mastí by se hojil výrůstek cca 1-2 týdny pokud by nenastal znovu problém). Gel jsem aplikovala i ráno a opět na noc a za cca 3 dny byl výrůstek opět na své normální velikosti.

    Takže u mě rozhodně najde uplatnění i v této oblasti, i když v návodu na použití tento případ nebyl uveden.

    7) Afty v puse a na spodní straně jazyku

    Na afty jsem používala roztok k výplachu ústní dutiny a poté natírala gelem přímo postižené místo. Do 2-3 dnů mi tato léčba na afty zabrala, ale musím říct, že já je tentokrát měla docela malé. Mívám já i manžel větší a jsem zvědavá jak to zabere na větší. Nicméně u aftů žádné pálení nebylo od gelu pociťováno, na rozdíl od u nás tradičně používaného Mundisal gelu.

    8) Opary

    Bohužel i když hodně trpím na opary a hodně velké, na které žádné dostupné masti ani náplasti nezabírají, tak jsem ho nyní v průběhu testování neměla (byla jsem za to i ráda, protože termín porodu se blížil). Ale jsem přesvědčena že nějakou pomoc i u oparu gel prokáže. Těším se až to budu moct vyzkoušet, protože nyní jediná zabírající léčba je na začátek na vysušení zubní pasta a okamžitě brát B2 riboflavin, nejlépe s postupným uvolňováním. Až to otestuji, přidám to jako komentář k lánku na svém blogu.

    9) Jizvy a pooperační poranění

    V pondělí po ukončení testování jsem šla na plánovaný císařský řez. Myslela jsem, že gel vyzkouším, ale bohužel, na ránu se celé šestinedělí nesmí nic dávat, pouze se omývá vodou a mýdlem. A po pravdě, po skučení manžela u oděrky, bych měla strach, že to bude nehorázně pálit. Po ukončení šestinedělí uvidím, jestli gel vyzkouším na jizvu. Pokud se rozhodnu vyzkoušet, opět to připíšu do svého blogu.

    Závěrem bych chtěla poděkovat za možnost vyzkoušení výrobků ActiMaris, tytovýrobky si u nás najdou své místo v lékárničce a uplatnění. Jsem moc ráda, že jsem je mohla vyzkoušet, protože sama bych se k nim asi nedostala, nevěřila bych lákavé reklamě, protože na reklamy moc nedám, věřím většinou spíše doporučení 🙂 A já bych vám tyto výrobky s klidným srdcem doporučila.

    Tak jsem se o poslouchání prcka angelsound rozplývala asi předčasně... Je to čím dál těžší to najít a slyšet. Nejspíš to bude tím, že mi teď na kontrole řekla doktorka ze mam placentu vepředu na břiše :( ach jo... Proč??? Zrovna já potřebuji mít klid ze slyším a ne čekat na kontrolu za další 3 týdny... Bez toho budu nervózní ze může být zle... Přeci jen první zamlklé, druhé předčasný porod... Já chci klid... Ať to jde slyšet... Ježíšku, to je moje přání 😉

    Tak takové čepice budou v zimě nosit Terezka s tátou. Dostali jsme je od babičky, která se nám právě vrátila z dovolené z Peru 🙂 takže vlna je z alpaky 🙂 a je docela heboučka ... to bude teplíčko

    Tak nám dorazil koberec do obýváku 🙂 už ho jen narovnat s strčit pod gauč a pak už se mi na zemi bude sedět s Terezkou mnohem líp ;)

    verunka_korunka
    11. pro 2016    Čtené 203x

    Jak jsme doma testovali Tescomu 🙂

    Když mě vybrali do testování byla jsem překvapená a nadšená zaroveň, protože doteď jsem nikdy nic nevyhrála a nebyla jen tak vybrána, že dostanu nějaký dárek. Po zdobícím peru Delícia jsem pokukovala od doby, kdy jsem ho poprvé před pár lety viděla v televizi jako představování novinky od Tescomy. Proto byla moje radost z vybrání tak velká.

    No a jako bonus jsem mohla otestovat i vykrajovátka na linecké. Docela nám to bodlo, protože ještě minulý rok jsme s manželem linecké dělali docela monotonní... tedy pouze kolečka 😀 Vždy jsme je zatím dělali jen pro nás, tak nebyl důvod řešit vzhled cukroví, důlezitá pro nás byla přeci chuť 😀 Testování nás nakoplo k tomu abychom koupili i jiná vykrajovátka, než ty naše kolečka. Docela se hodili i na perníčky, které jsem poté zdobila perem Delícia.

    Tak a teď pěkně popořadě jak jsme testovali. První na řadu přišlo linecké, protože perníčky musely po upečení 3 dny odpočívat.

    1) Vykrajovátka na linecké Delícia, vánoční


    Recept na linecké mám od tchýně. Je to bezkonkurenčně nejlepší linecké co jsem kdy měla. Takže recept jsem si prostě musela opsat. Recept bude na konci recenze.
    Vykrajovátka jsme se rozhodli s manželem otestovat pořádně a konfrontovat se standartními kovovými vykrajovátky. Takže i těsto jsme rozdělili na 2 poloviny. Těsto jsme vždy rozváleli cca na 2-3 mm tloušťku.


    První na řadu přišly vykrajovátka Delícia, které jsme měli testovat. Byla jsem na ně docela zvědavá. Myšlenka otvoru vždy na stejném místě se mi docela zamlouvala, přeci jen jsem trochu perfekcionista. Provedení se mi zdálo taky logické a promyšlené a umývání v myčce byl dobrý bonus. Velikost vykrajovátek mě trochu odrazoval, přeci jen jsou opravdu malinkatá, takové jednohubky... První myšlenka byla, jak je proboha budu potom slepovat??? To budu úplně zapatlaná.

    První vykrajování zvonečků bez dírky probíhalo docela bez obtíží. Nějaké obtíže přeci jen byly... Plastová vykrajovátka vykrajovala řádně až po vyšším tlaku na vykrajovátko. Takže jsem se hodněkrát nervla, že musím znovu vykrajovátko přiložit. Tohle bylo mnohem horší při vykrajování tvarů s dírkou, protože trefit vykrajovátko zase přesně na nedořezaný tvar bylo šílené. Potom už jsem tlačila raději fest ať je to pořádně vykrojené. Tento problém je hodně úzce spojen s receptem na linecké, je v něm nastrouhaná kůra ze 2 citrónů, takže přefiknout vykrajovátkem kousek kůry bylo trochu složitější. Přenášet na plech jsem musela nožem.

    Trochu jsem se bála deformace tvaru, ale to mě nenapadlo, že u těch s dírkou to bude mnohem horší!!! Takže u těch s dírkou jsem se vždy modlila, aby zustali pěkně ve vykrajovátku a já je mohla snadno přenést na plech. Ještě jedna věc, u vykrajování kusů s dírkou se mi špatně přikládala vykrajovátka "natěsno". Musela jsem koukat všude okolo vykrajovátka abych to přiložela správně, protože jak nejde vykrajovátkem vidět těsto, přikládá se to dost špatně a musí se kontrolovat všude okolo pohledem nebo hmatem jestli je umístěno vykrajovátko celé na těstu.


    A teď srovnání s klasickými kovovými vykrajovátky.

    Pominu velikost vykrajovátek, protože kovové máme větší. Můžu srovnat jen to vykrajování. Klasická kovová dle mě vykrajují mnohem snáz, nemusí se na ně tolik tlačit, pěkně je vidět těsto okolo. Na druhou stranu horní hrana je hubenější než u plastových, tedy se víc zařezává do dlaně nebo prstů, ale mohu říct, že pro mě bylo mnohem nepřijemnější to vyvýjení vyššího tlaku na plastová vykrajovátka než mírné zařezávání kovových vykrajovátek do prstů. Dále kovová vykrajovátka nemají dírky, takže každá je malinko jinde jak se dělá zvlášť a bonus jako umývání v myčce s kovovými taky není. No nicměně u mě vyhrála i tak kovová vykrajovátka.

    +/-
    +/-+ dírka vždy na stejném místě
    + malé roztomilé tvary (pro návštěvy budou vypadat parádně)
    - horší vykrajování těsta (vyšší tlak na vykrajovátko)
    - těsto pod vykrajovátkem není dobře vidět
    - těsto musí být na tyto malé tvary mnohem tenčí a manipulace s ním je potom horší
    - malé tenké tvary se přenosem více deformují


    2) Cukrářská zdobící tužka Delícia


    Na zdobící tužku, jak už jsem psala, jsem byla od začátku natěšená a musím říct, že mě nezklamala. Balíček se skládal z 5ti hrotů různé velikosti (všechny kulaté), zdobícího pera, nálevky a stojánku. Pouze silikonové tělo se může umývat v myčce na nádobí, zbytek se musí umývat ručně.


    Poskládání pera je velmi jednoduché a intuitivní. Pro stabilizaci na naplnění je dobré použít odkládací stojánek, který se přilepí ke stolu a do něj se pero postaví. Nálevka docela pěkně pomůže usměrnit plnící hmotu do pera, i když se musí plnit pomalu a s pomocí nějaké špejle, jinak mi nechtěla hmota někdy sjet do pera. Plné bylo asi po necelých 2 polévkových lžicích hmoty. Nasazení uzávěru je také jednoduché, jen je potřeba mít hmotu v peru cca 1 cm pod okrajem, jinak vám to nasazením uzávěru vyteče. Součástí uzávěru je velký šroub, který posunuje zdobící hmotu dolů k hrotu.

    Zmáčknutí silikonového těla jde relativně snadno, ale je to samozřejmě trochu tužší než při zdobením sáčkem. Po pravdě, v půlce jsem se musela vystřídat s manželem, protože už mě začínala bolet z toho mačkání ruka. Po půl hodině kdy testoval manžel jsem dozdobila zbytek. Tedy na velké množství perníčků bude možná příjemnější zdobit sáčkem.

    Ale jinak musím uznat, že třeba pro děti to musí být parádní. Když si vzpomenu jak jsem zdobila já s bráchou, dírka v pytlíku se zvětšovala a zvětšovala až jsme zdobili "dálnicí". Brácha byl menší a ze začátku neudržel pytlík nahoře zavřený, takže mu to teklo vrchem ven. Tady se to nestane. Tužka je pěkně uzavřena a jen se mačká silikonové tělo. Až se mačká příliš hluboko nebo to dokonce nejde, tak se otočí velkým šroubem na uzávěru a může se zase pokračovat ve zdobení. Šroub "poskakuje" po zářezech, takže se dobře odhaduje kolikrát otočit, mi většinou stačily 3 otočení (cvaknutí).

    Na zdobení perníčků jsem použila dva nejtenčí hroty (na obrázku zrovna používám druhý nejtenčí hrot). V mém podání byl hodně patrný rozdíl, v manželově i nejtenčí hrot udělal stejně tlustou čáru jako můj druhý nejtenčí. Všechno jde, když se chce 🙂 Tenkým hrotem se zdobilo krásně jemně, nebyl žádný problém. Krásná linka, parádně se dělali i mřížky, což jsem pytlíkem nikdy nezvládla (možná proto, že jsem naposledy zdobila perníčky někde v 15 letech).

    Psaní šlo taky dobře, i když lepší psací než tiskací, takže na dorty to bude naprostá bomba. Už se těším až Terezce upeču v srpnu narozeninový dort. Silnější hroty se budou určitě taky hodit, i když se trochu obávám častého plnění, ale na pár muffinů to bude lepší než potom čistit látkový sáček. A poslední parádní věc, při zdobení, když by se měl zašroubovat šroub aby se nemuselo tolik mačkat, je parádní čas na to hroty vyměnit. Takže zdobcí hmota je sice uvnitř pera, ale bez problémů mohu hrot změnit. U některých sáčků to jde také, ale u některých je to problém. Pokud se hrot ucpe je součástí balení ještě taková jehla na prošťouchnutí hrotu, použila jsem asi 5x za celou dobu zdobení a byla jsem za tu pomůcku opravdu ráda. Když jsem pero ukazovala babičce, tak ta z toho byla taky nadšená a hned říkala, že si to musí pořídit 😀

    A na závěr, číštění bylo hodně rychlé a snadné. Dokonce mi nevadilo pero znovu naplnit, protože jsem zapomněla na ozdobení druhé strany 3D perníčků. Za pár minut bylo vše i se zdobením a znovu umýváním hotové.

    Zdobící pero Delícia si u mě v kuchyni najde své uplatnění. Jsem ráda, že jsem ho mohla vyzkoušet, bude pro mě opravdu přínosem a radostí 🙂


    +/-
    + snadná manipulace a složení
    + snadné umývání
    + jednoduchá práce s perem i pro děti
    + krásná stejně široká stopa, tečky dělá taky parádní
    + bezkonkurenční na napsání textu tenkou linkou
    - trochu horší plnění, ale to je dáno velikostí pera (větší být nemůže protože by se pak drželo špatně v ruce)
    - pro delší práci není úplně ideální (bolela z mačkání ruka)
    - stojánek pro pero se mi od stolu odlepoval, chce to asi nějaký hladší povrch (třeba sklo)


    Recepty:

    1) Linecké
    49 dkg hladké mouky
    27 dkg másla
    20 dkg cukr moučka
    1 vanilkový cukr
    1 celé vejce
    2 žloutky
    citronová šťáva a kůra ze 2 citrónů

    Vypracovat těsto, nechat v lednici minimálně jeden celý den. Péct na 180°C, cca 10 minut, nutné sledovat, až začnou chytat barvu tak ven 🙂
    Další den mažeme marmeládou a aby pěkně "povolili" a nebyli tvrdé, ale pěkně se po ukousnutí rozpadli, dáváme je v uzavřené nádobě do lednice nebo na balkón do chladu (potřebuje to několik dní než navlhnou a nejsou tvrdé).

    2) Perníčky

    50 dkg hladké mouky
    25 dkg cukru krystal
    15 dkg medu (3 polévkové lžíce)
    5 dkg másla
    1 velé vejce
    1/8 l kávy (z melty)
    1 kávová lžička kakaa
    1 kávová lžička jedlé sody
    1 kávová lžička perníkového koření

    Kávu, cukr med a tuk dát do většího hrnce vařit. Do vařícího vsypat mouku s kakem a dobře zamíchat. Odstavit a nechat prochladnout. Do prochladlého těsta zapracovat celé vejce, sodu a koření. Dobře vypracovat do hustoty vánočkového těsta (je-li těsto řídké přidat hl. mouku). Bochánek poprášit moukou a nechat v chladu do druhého dne. Pak vyválet těsto 3-5mm silné, potírat žloutkem rozmíchaným s vodou a péct na 150°C cca 10-15 minut. Hlídat až budou perníčky chytat barvu a přitom na dotek budou měkoučké jak nadýchaná peřina. Po vytáhnutí z trouby přendat perníčky z plechu na rovnou plochu zchládnout. Zdobit až za 3 dny nebo později (aby poleva na perníčkách držela).

    Bílková poleva:
    1 bílek, šťáva cca z 1/4 citronu, 1/4kg cukru moučka
    Polevu míchat ručně tak dlouho až zbělá a zhoustne. Nedomíchaní se roztéká a přemíchaná odprýskává z perníčků. Poleva se dá uchovat v chalu 2-3dny zakrytá vlhkou utěrkou. Zřídne-li přidá se cukr, zhoustne-li přidá se citronová šťáva.

    verunka_korunka