verunka_korunka
2. črc 2017
530 

Naše testování výrobků ActiMaris

Na začátek bych chtěla poděkovat za to, že jste nás k testování vybrali, protože sama bych si asi gel nekoupila a nevyzkoušela, což by byla chyba 🙂

Co jsme testovali? V balíčku od Modrého koníka nám přišel k testování Gel ActiMaris a Roztok Sensitive. Tyto dva výrobky doporučuje výrobce používat jak odděleně, tak i společně (roztok jako dezinfekci a gel na hojení). Dcera (1,5 roku) má citlivou pokožku a mohu říct, že gel i roztok bez problémů tolerovala.

Odkazy na popis výrobků na stránkách výrobce:

http://www.actimaris.cz/produkt/actimaris-sensitiv-300-ml/

http://www.actimaris.cz/produkt/actimaris-gel-na-hojeni-ran-20g/

K testování jsme původně měli trochu víc poranění a zdravotních nepříjemností, ale bohužel (nebo bohudík) některé odešly dříve než přišel testovací balíček. Nicméně i tak jsme se snažili vyzkoušet gel i roztok maximálně, co jsme v naší tříčlenné (teď už čtyřčlenné) domácnosti mohli.

Balení výrobků je docela praktické. Roztok je v plastové nádobce o objemu 300ml s menší dírkou pro dávkování (stejně jako to mají různé dermatologické výroky na čištění pleti a podobně), takže dávkování a nalévaní je docela jednoduché. Gel je v hliníkové tubě s obsahem 20g, zakončen 2cm dlouhým a úzkým aplikátorem, aby se přesněji dal přesněji aplikovat.

Jak jsme testovali:

1) Akné:

Na tváři jsem zrovna žádné neměla, ale na hrudníku a na ruce ano.

Na hrudníku to byl v začínající fázi, ale docela velké. Již po první aplikaci gelu bylo akné zatažené, vysušené s mnohem přívětivější barvou než svítící rudá. Takže gel akné skvěle vysušuje a dovolím si říct, že bude úžasný na SOS pomoc kdy vám vyraší pupínek na tváři těsně před nějakou důležitou akcí (mě by se třeba hodil na svatbě 😀). Po asi 3 dnech byl pupínek téměř neznatelný, doléčoval se, ale už nebyl nijak bolestivý ani hmatný, pouze lehce viditelný.

Na paži jsem měla starší „úlovek“ který nechtěl jen tak už cca 2 týdny zmizet. Tady léčba gelem byla o trochu delší a pokroky méně viditelné, nicméně po 1 týdnu byl již pupínek téměř nepatrný a po 2 týdnech už nabyl vůbec.

2) Opruzení u dcery (1,5 roku)

U dcery jsme se již 2 měsíce snažili zbavit pupínků (asi nějaké opruzení dle dětské lékařky) v plenkové oblasti, zkoušeli jsme osvědčené preparáty jako pudr s Azulenem, Bepanthen, Rybilku a nakonec i Hemagel (ten tedy ze zmíněných pomohl nejvíc, ale ne tak jako ActiMaris). Když ActiMaris přišel, měla je již podruhé skoro zahojené, ale i přesto jsme se těch posledních pár teček nemohli nijak zbavit už 2 týdny. Po celou dobu se chudinka nemohla koupat ve vaně, ale pouze sprchovat, a bylo vidět jak je z toho nešťastná. Vyzkoušeli jsme tedy opět ActiMaris gel a docela jsme se divili. Aplikovali jsme ho na noc a ráno již pupínky téměř nebyly. Ráno jsme tedy namazali znovu a večer opakovali a další den ráno byly pupínky úplně pryč. Tohle nás opravdu přesvědčilo o tom, že gel bude mít své místo v naší domácí lékárničce.

Na druhou stranu, když se dceři udělalo opruzení ze stolice (takové to jednolité červené zapaření zadečku), roztok ani gel na to moc nepomohli, takže jsme se vrátili k naší osvědčené metodě se zásypem.

3) Odřeniny

Dcera zrovna nedávno začala chodit, takže drobných oděrek máme dost. Někdy jsme použili jen gel, někdy první roztok na vyčištění a poté gel. Rána se pěkně zatáhla a vyschla rychleji než kdybychom ji nechali bez jakéhokoli zásahu. Takže mazání probíhalo většinou po koupání večer a ráno už byly krásné stroupky a nebo na těch lehčích oděrkách již pěkná nová kůžička.

Když jsem viděla tohle relativně rychlé vysušení rány, vzpomněla jsem si na naši dovolenou v Asii, kde jsme si půjčili motorku a po dešti na silnici ji manžel položil na bok ve velmi malé rychlosti (přijížděli jsme ke kruháči), já si z toho odnesla lehce odřené předloktí a pěkný silniční lišaj na koleně. Štvalo mě to o to víc, že další den jsme odpoledne už měli začínat pobyt u moře. Předloktí se zahojilo za 2 dny do strupu, takže se s tím dalo chvilinku koupat, ale koleno tehdy pořád „teklo“, nejspíš tomu nehojení pomáhalo i počasí (teplo a vlhko). Nechtělo se vysušit a ani hemagel ani framykoinový zásyp tehdy nepomáhal, takže jsme v tamní lékárně koupili jejich zásyp s obsahem jodu. Po tomhle zásypu se rána začala vysušovat, ale hojení stejně trvalo minimálně týden a my byli u moře 1,5 týdne. Jsem přesvědčena, že mít tehdy s sebou minimálně gel, tak mohla být rána mnohem dříve vysušená s pevným strupem, aby se dalo koupat aspoň chvíli.

4) Malá řezná rána a malé natržení kůže

Manžel si sedřel kůži na kloubku za prsty na ruce (cca 5mm průmer), takže jme vyzkoušeli roztok jako dezinfekci a poté si na ránu namazal gel. Po namazání gelu skučel jak poraněný tygr, že to štípe a pálí. Takhle tady poskakoval asi 3 minuty. Nicméně rána se vysušila a zatáhla a další den mohl v klidu umývat nádobí, protože rána byla pěkně zatažená.

U malé trhlinky v kůži (cca 5mm dlouhá) mezi prsty na noze bylo opět chvíli po namazání gelu pálení a štípání, tentokrát kratší dobu asi tím že to nebylo plošné poranění ale jen liniové. Opět zhojení do dalšího dne, kdy už nebylo o trhlince pocitově patrno, ale ještě chvíli jsme to natírali.

Takže na hlubší rány u dětí si aplikaci gelu nedokážu moc představit. Pokud je to bude štípat a bolet, budou mít strach. Stejně jako mě vždy děsil peroxid 😀

5) Suchá vyrážka

Dcera měla již asi měsíc na stehnu suchou vyrážku, nevíme z čeho a co přesně to bylo, ale po aplikaci gelu cca 1 týden suchý flíček téměř zmizel, do 2 týdnů už nebyl žádný.

6) Vnější hemoroidy a anální vnější výrůstky

A za mě největší pecka byla právě na použití v této oblasti. Už před těhotenstvím jsem měla s hemoroidy problém (byla jsem i na operaci) a v těhotenství, hlavně ke konci se vyskytly další výrůstky u konečníku, které se občas při vyměšování natrhly, zanítily a nafoukly se tak na 5ti násobnou velikost. Takže když se tak stalo, použila jsem roztok na zklidnění a dezinfekci, pouzila jsem ho jako obklad na cca 15minut na postižené místo. K mému úžasu již tohle pomohlo a místo již nebylo tolik citlivé a bolestivé. Gel jsem si aplikovala večer na spaní a ráno byl výrůstek tam o 2/3 menší, takže dle mě neskutečný úspěch. Tohle mi neudělal ani Hemagel, který mi proktolog doporučovat (Hemagel zabral tak maximálně na poloviční velikost, celý výrůstek by byl opět klidny v původní velikosti za cca týden), pokud bych měla srovnávat i s výrobky na hemoroidy, tak Faktu mast nepomohla skoro vůbec, pouze malinko zmenšila výrůstek a bolestivost přetrvala (s Faktu mastí by se hojil výrůstek cca 1-2 týdny pokud by nenastal znovu problém). Gel jsem aplikovala i ráno a opět na noc a za cca 3 dny byl výrůstek opět na své normální velikosti.

Takže u mě rozhodně najde uplatnění i v této oblasti, i když v návodu na použití tento případ nebyl uveden.

7) Afty v puse a na spodní straně jazyku

Na afty jsem používala roztok k výplachu ústní dutiny a poté natírala gelem přímo postižené místo. Do 2-3 dnů mi tato léčba na afty zabrala, ale musím říct, že já je tentokrát měla docela malé. Mívám já i manžel větší a jsem zvědavá jak to zabere na větší. Nicméně u aftů žádné pálení nebylo od gelu pociťováno, na rozdíl od u nás tradičně používaného Mundisal gelu.

8) Opary

Bohužel i když hodně trpím na opary a hodně velké, na které žádné dostupné masti ani náplasti nezabírají, tak jsem ho nyní v průběhu testování neměla (byla jsem za to i ráda, protože termín porodu se blížil). Ale jsem přesvědčena že nějakou pomoc i u oparu gel prokáže. Těším se až to budu moct vyzkoušet, protože nyní jediná zabírající léčba je na začátek na vysušení zubní pasta a okamžitě brát B2 riboflavin, nejlépe s postupným uvolňováním. Až to otestuji, přidám to jako komentář k lánku na svém blogu.

9) Jizvy a pooperační poranění

V pondělí po ukončení testování jsem šla na plánovaný císařský řez. Myslela jsem, že gel vyzkouším, ale bohužel, na ránu se celé šestinedělí nesmí nic dávat, pouze se omývá vodou a mýdlem. A po pravdě, po skučení manžela u oděrky, bych měla strach, že to bude nehorázně pálit. Po ukončení šestinedělí uvidím, jestli gel vyzkouším na jizvu. Pokud se rozhodnu vyzkoušet, opět to připíšu do svého blogu.

Závěrem bych chtěla poděkovat za možnost vyzkoušení výrobků ActiMaris, tytovýrobky si u nás najdou své místo v lékárničce a uplatnění. Jsem moc ráda, že jsem je mohla vyzkoušet, protože sama bych se k nim asi nedostala, nevěřila bych lákavé reklamě, protože na reklamy moc nedám, věřím většinou spíše doporučení 🙂 A já bych vám tyto výrobky s klidným srdcem doporučila.

#test_actimaris

Tak nakonec jsem na jizvu po cisari vyzkousela actimaris sensitive roztok. Po prichodu z porodnice, v tech vedrech se jizva cca po 3 dnech zaparila a zarudla. Uz jsem se bala ze budu muset do nemocnice. Pi sprchovani 3x denne jsem vzdy jizvu potirala roztokem sensitive a kazdy den slo videt jak se jizva zbavuje zarudnuti a zacina vypadat hezky. Stacilo na to jen par dnů, asi 3 dny jsem to poctive potirala. Jo a roztok nijak nestipal, bylo to naprosto v pohode. Gel jsem na jizvu zatim nepouzila a myslim, ze ani nepouziju. Budu uz jen masirovat jizvu sadlem 😀

16. črc 2017

Začni psát komentář...

Odešli