Přechod z RD na RD. Jak vyřešit, abych nebrala 2 RP současně
Holky mám dotaz. Nyni jsem na RD. Maly ma skoro 20 mesicu. Rodičovskou mám nastavenou do tri let jeho veku. Ale. Momentalne jsem těhotná a termin porodu mam 15.4.2018 ( to bude mit maly cerstve dva roky). Jelikož jsem splnovala podminky, mela jsem narok na mateřskou a volitelnou delku RP. Proto jsem si jejvybral ted navysila, co nejvíce to šlo. Abych vycerpala co nejvice. Logicky... nicmene, jak to bude pak? Jak mam vyresit ten přechod, z jedne rodičovské na druhou, at se pak nestane, ze budu brat dve soucasne a tim pádem pak vracet neco zpetne? A jak to je s posledni dávkou v tomto pripade? Dostanu dve najednou? A to v breznu? Kdyz mam termín v pulce dubna? Snad rozumite, na co se ptam... diky za odppvedi
Já jsem si zašla po porodu na pracáku na soc. oddělení, tak jsem jen podepsala, že ukončuji RD, podala jsem žádost o novou RD a je to, rodila jsem 20.10., v listopadu mi došel ještě starý příspěvek, což prý nevadí, oni si to odečtou a pošlou o to míň už nového příspěvku.
@evik_svistik no ja prave kdyz se na toto ptala u nas na UP, tak velmi "schopna" pani mi nedokázala odpovedet ani na jednu z mych otázek, takze me prave zajímaji zkušenosti ostatních...

A trva pracovni pomer? Mela bys mit narok na dalsi md.