Přídavky na dítě. Za kdy se dokládají příjmy?

3. srp 2023

Chtěla bych se zeptat, jak je to s přídavky děti.

Pokud bysme podávali žádost např. v lednu 2024 na období leden až březen 2024, tak by se dokládaly příjmy za předešlé kalendářní čtvrtletí, takže za říjen, listopad a prosinec 2023? To, co v říjnu, listopadu a prosinci dorazilo na účet? I když peníze došlé v říjnu jsou příjem za září? Nebo jak to je? Jde o to, za kdy příjem je, nebo kdy příjem dorazil na účet?

Omlouvám se za možná hloupé dotazy, nerozumím tomu.

Žádost se musí podat vždy pro kalendářní čtvrtletí, takže leden až březen, potom duben až červen atd., nebo to může být i posunuté a žádat se dá třeba i v únoru?

gruyerre
3. srp 2023

Dokládáš příjmy za říjen, listopad a prosinec, takže to, co ti přišlo v listopadu, prosinci a lednu.
Je to vždy za kalendářní čtvrtletí.

eva879
3. srp 2023

Ahoj, čtvrtletí je vždy dané, teď bys k žádosti dokládala příjmy za duben, květen a červen, červnová výplata dorazí na účet v červenci a pak můžeš vyplnit žádost. Příspěvky by se měly dát vyřídit až tři měsíce zpětně...

veroniquecz
3. srp 2023

Zadost můžeš vyplnit klidně k prvnímu dni v měsíci, ale stejně musíš počkat, než ti mzdové v práci vyplní potvrzení o příjmu, takže realne lze Zadat nejdříve od poloviny měsíce. A jak píšeš, dokládají se příjmy za poslední čtvrtletí před žádosti. Takže když zadas od ledna, dokládá se říjen, listopad, prosinec. Na stránkách mají i tabulku docela přehlednou.

veroniquecz
3. srp 2023
j.a.n.i
3. srp 2023

@veroniquecz Proc od poloviny mesice, treba u nas jsou mzdy dnes zpracované, takže zitra bych mohla mit potvrzení, tedy kdyby bylo zrovna čtvrtletí samozřejmě...

veroniquecz
3. srp 2023

@j.a.n.i to je spíše výjimka všichni kolem mě kolem 10-12 nejdříve. Psala jsem, ze až realne bude mít papír od mzdové.

j.a.n.i
4. srp 2023

@veroniquecz Ano, az ho bude mit, coz muze byt u mnoha firem celkem brzo, bez ohledu na to, kdy reálně maji vyplatni termin.

veroniquecz
4. srp 2023

@j.a.n.i tak jestli nemám zpracovaný
Mzdy, tak nemůžu mít vyplněný papír o příjmu 🤦🏻‍♀️

j.a.n.i
4. srp 2023

@veroniquecz To, ze ma nejaka firma pozdni výplatní termin fakt nemusí znamenat, ze dela mzdy az tesne pred nim. Tedy ano, papír o prijmu muzu mit az po zpracování mezd, ovsem je zavadejici tvrdit, ze to realne bude az po pulce mesice. A uz vubec to neznamená, ze musi byt jiz vyplacené.

veroniquecz
4. srp 2023

@j.a.n.i s tebou se nemá cenu hádat, ty jsi proste vždycky nejchytřejší 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

j.a.n.i
4. srp 2023

@veroniquecz Ja tu nic o tom, ze reálně jde zadat az po pulce mesice, netvrdila.