Příspěvky na dítě, mateřská, rodičovská
Dobrý den maminky měla bych pár otázek.Rodit mám 8.2.2017 teď by se měli vyřizovat různé příspěvky a mateřskou.Chlapecka mám vymodleneho bohužel tatínek nás nechal když sem byla ve třetím měsíci vůbec se nezajímá tak sem dospěla k názoru že nechci aby podepsal otcovství navíc se musím odstěhovat od rodičů tak mám podanou žádost na bytovém odboru.Bohuzel marodim od začátku těhotenství měla sem to hodně těžký a teď nevím jestli úřady budou počítat můj normální plat který činil přes dvacet tisíc nebo marodku kterou sem měla osm tisíc a vůbec nevím tak všeobecně jak mám vše vyřídit nebo se to vyřizuje až po porodu možná sem tenhle dotaz nepatří pokud bude vadit vymažu děkuji moc a přeji příjemný zbytek dne
@nikolacirokova Tak za 1.nemocenská z 20tisíc není 8tisíc
2.PPM se vypočítává z doby ,kdy jsi nemarodila.Takže s největší pravděpodobností nebudeš mít nárok ani na porodné.Ani na přídavky.
A prvního půl roku asi ani na bydlení.
Nárok Ti nejspíš vznikne až začneš pobírat rodičák
@nikolacirokova "přes dvacet tisíc" plat jsi měla ofiko?
Ja mela plat 18-19 a nemocenskou cca 11.

@nikolacirokova No, je to jednoduché, bez otce v rodném listě dostaneš máš nárok akorát tak mateřskou, rodičák a případně přídavky na dítě, které ale s ohledem na plat nedostaneš, neb se počítají z platu před rokem. Na další dávky nárok nemáš, jako první se mají starat rodiče a až pak stát, ty se dobrovolně vzdáváš příspěvku od otce, taky stát další příspěvky platit nebude.
Plus tedy z platu přes 20 tis. je nemocenská více než 8...