Rodičovský příspěvek - kdy penízky dorazily?
Zdravim maminky! Chci se zeptat za jak dlouho jste tak priblizne obdrzeli na účtu peníze ? A kdy jste si šli zažádat ? Dekuji a preji pekny svatecni den 😉
@rukushika8 Takze za cca 3 mesice ti prisly penizky? 😄..Ja zacala vyrizovat na zacatku dubna a koncilo mi to ke konci dubna a pani na me,ze casu dostt 😄
@marry16 jaké 3 měsíce? 🙂 Píšu, že za březen přišli v dubnu - zkrátka jako výplata v práci. V únoru mi končila mateřská, takže na rodičovskou jsem nárok neměla.
Mně končila mateřská v polovině února, tak jsem vyřizovala někdy ke konci ledna. To je hezké, že paní úřednice řekla, že je času dost, ale jak mi to můžeme vědět, že? 🙂 Nevyrizujeme to každý den. 😅
@rukushika8 Presne 😄 Ja cekam na jeji vyrizeni uz pres mesic a zatim nic..Casu dost dle jeji slov 😄😄
@marry16 já jsem byla z délky vyřízení v šoku. Vyrozumění mi přišlo za 4dny. Asi se zrovna nudila. 😉 Radši vyřízené dříve než pozdě.
Přes měsíc... to je dost... 😏
Asi bysem jí zkusila zavolat. Já měla za to, že na vyřízení mají standardně 30 dní.
@rukushika8 jojo to jsem si taky rikala, ale jak si asi hodne prace maji nu.. a za jak dlouho jsi dostala penize za porodne ? 🙂
Teď jsem na porodné nárok neměla. Mám už druhé dítě - první má už 10,5 roku. Ale porodné jsem dostala zhruba ten měsíc - měsíc a půl od podání žádosti. Protože to vyplácejí vždy k určitému datu v měsíci.
@rukushika8 Tak dnes mi prislo oznameni , ze mi to uznali 😊. Moje znama mi rikala, ze kdyz si sla zazadat o rodicak , tak neuvedla, ze pobirala ppm a tak dostala jeste na penize za 5 mesicu..Jsem uplne koukala😠 Jak mohla takhle lhat a oni ji to uznali..
To se divím, že jí to uznali... Já jsem MUSELA přinést potvrzení od OSSZ jestli jsem pobírala ppm nebo ne. Tak to je fajn, že už ti to přišlo. 🙂
Nejhorší je vždycky to čekání.
@rukushika8 prave, ze ja take a ona na me, ze jsem blba atd 😄 spis ona je blba az se na to prijde ze? 😄
@marry16 jj. Až se jí na to přijde, tak to bude muset vracet zpětně.

Mně končila mateřská v únoru, tak jsem si vyřizovala rodičovskou v průběhu ledna. Peníze za březen jsem dostala kolem poloviny dubna. Za duben ještě nemám. 🙂