Svobodná nebo vdaná matka? Co se vyplatí víc?
Ahoj, nevite nekdo kdyz cekame miminko, jestli se vyplati vzit se a nebo byt svobodna matka? Trvale bydliste mame stejne.
Dekuji
@rajecka 😂
@jerrynenka tak pokud víc vydělává, platí víc i na daních, tak to je 🙂 Manžel každý měsíc zaplatí jen na odvodech 11 tisíc, daně jsou taky libové... Nicméně, zas má velice slušný příjem...
Kolikrát za rok tvůj partner daruje krev? Předpokládám, že chodí na neplacené odběry, nebo?
@lucie046 Nepročítala jsem to celé, nevím jestli to tu někdo psal, ale do příjmu manželky na mateřské/rodičovské dovolené (tj. do částky 68 tis ročně) se nepočítá právě ten rodičovský příspěvek, který dostanete po dobu rodičovské dovolené. To znamená, že pokud se Vám sejde v jednom roce mateřská dovolená a rodičovská dovolená, počítá se do příjmu pouze dávky mateřské dovolené. Tj. pokud součet dávek mateřské dovolené nepřesáhne 68 tis. Kč, může Vás manžel uplatnit slevu na dani na Vás a dostane při ročním zúčtování 24 tis. Kč. V případě, kdy budete celý rok na rodičovské, tak máte počítaný příjem 0,- Kč a manžel na Vás může uplatnit slevu 24 tis. Kč (v případě zaměstnání mu budou vyplaceny) a to už je hezká částka.
@zuzineckah no tak musíme se nějak otáčet aby ty výplaty taky nějak vypadaly a zaplatily se účty.. ale říkala jsem si že je to nespravedlivé! čím víc vydělá tím víc odevzdá, každý by na tom měl být stejně si myslím já!! by mě zajímalo jaké daně odvádí poslanci za to že sedí na zadku, ne-li spí... 🙄
teď už si to píše a pravidelně chodí 1x za 2 měsíce (častěji ho prý nevezmou), chodí na klasické odběry 0,5l krve s tím že dostane vitamíny a myslím 50 Kč na cestu busem tam a zpět (od bydliště)
@jerrynenka za každý neplacený odběr (ten příspěvek na dopravu se nepočítá) má nárok na odečet 2000 kč z daňového základu. Pokud mu to za rok vyjde na 6x, tak by to mělo být 12 tisíc, o které si může ponížit daňový základ (ne daň, to bude menší číslo). Pokud mu to nechce dělat paní v práci, určitě bych se obrátila na daňového poradce a zařídila si to sama. Je škoda to nevyužít, zvlášť za takovou prospěšnou činnost 👍🏼
@zuzineckah děkuji za info 😲 👍 jj, ráda bych chodila s ním, ale sotva mě jen na klasickém odběru píchnou, já už kolabuju.. 😔

nejvýhodnější je se nevzít a nemít žádné děti, to ušetříte nejvíc peněz 🙂