Z čeho se mi vypočítá PPM? Na RD pracuju na půl úvazku
Dobrý den, jsem se synem (2 roky a 5 měsíců ) na rodičovské dovolené.Od jeho 6 měsíců chodím do stejné práce na zkrácený úvazek ( ale prý to není přihlášeno nanovo ). Jsem znovu těhotná a zajímá mě, z čeho se mi bude počítat mateřská? Přividělávala jsem si jen 3 až 4 tisíce měsíčne, takže z toho? Četla jsem že do 4 let prvního dítěte je druhá mateřská stejná, protože se bere ta výhodnější pro matku. Já to ale potřebuji vědět na 100%, protože s nízkou mateřskou to finančně nezvládneme ☹ Děkuji za odpověď
Je to psané jako dodatek k první smlouvě. Kdyz jsem si volala na úřad který vyplácí mateřskou, řekla že mi to nepříhlásili v praáci nanovo ale že je to pod tím stejným, a práce proto by se to prý počítalo z toho přivýdělku :-/ oni totiž v práci myslí hlavně na zaměstnance :-/ neni poprvé co mi poradili pro mě nevýhodně ☹
Takže bude druhá mateřská vysoká stejně jako ta prvni? Opravdu? Tak to se mi ulevilo... děkuji 🙂

@raadaaaa Pokud ti trvá stále stejný pracovní poměr, ze kterého jsi měla první mateřskou, tak ta druhá bude minimálně stejně tak vysoká.
Mimochodem pokud chodíš do práce na zkrácený úvazek na svou původní smlouvu, tak nejsi na rodičovské dovolené...