Zdravotní a sociální za mne po skončení RD nikdo neplatí?

zituse
9. zář 2017

Dobry vecer,nevim si rady,tak bych se potrebovala paradit. Ted k 31.srpnu mi skoncil rodicak,o dva mesice driv nez mam nahlaseno v praci. Mala se narodila 10.10.2014 a v praci jsem tenkrat nahlasovala materskou do 3 let veku ditete,takze mi v praci drzi misto do 10.10.2017 a do ted tam mam smlouvu. Ja se do prace ve ktere jsem pracovala pred tim nez jsem sla na materskou vracet nechci. Ma otazka zni. Kdyz mi rodicak uz skoncil a od socialky nedostanu rodicak,tak uz asi zdravotni a socialni za mne neplati,ze? Kdo za mne odvadi ted zdravotni a socialni? Mela jsem v patek nastupovat do nove prace,ale neklaplo to. Jeste jsem nestihla dat vypoved v byvale praci,tak budu muset na pracak. Nevim jestli jsem to napsala nejak srozumitelne,ale za jakoukoliv radu moc dekuji!

lmartinkova85
9. zář 2017

Mam takový pocit ze pokud pecujete o dítě do 6let platí to za vas stát...měla to tak kamarádka ale pred par lety..pokud je to stále tak což asi jo nemůžu říct stoprocentně..raději si v pondělí zavolejte na UP ;)

zuzineckah
9. zář 2017

@zituse rodičák nesouvisí s tím, do kdy sis nahlásila rodičovskou v práci🙂 i kdyby si ho měla na tu nejkratší dobu a vyčerpala ho už dávno, tak se nic neděje. Pojištění za tebe hradí stát, v souvislosti s tím nenahlasuješ nikde nic. Pořešit si musíš akorát tu práci. Snad někdo poradí, jak to udělat, aby to bylo pro tebe co nejvýhodnější.

tulikiss
10. zář 2017

@zituse a v praci vi ze se nechces vracet?

zituse
autor
10. zář 2017

@tulikiss Jj,vi o tom. Jen musim podat vypoved ja. Resit to budu v pondeli. Zavolam do prace,podam vypoved a pujdu se nahlasit na pracak,protoze zadna prace v nedohledu.
Jinak moc dekuji za reakce