icon

Zpozdí se rodičovský příspěvek kvůli svátku?

6. črc 2022

Ahoj holky, dnes mi kamaradka říkala ze na googlu prý někde četla, ze jak byl teď svátek tak se zpozdi výplaty a davky ze socialky. Mne to teda přijde divny když mi chodí normálně 11. tak mi přijde prý až v patek 15. nechápu? Co si o tom myslíte? Já nic takového nikde nenašla

Strana
z4
lencaa11
6. črc 2022

Pokud vám chodí 11 tak vám přijde normálně v datumu ..

tasimia
6. črc 2022

To je blbost. Svatek by na to měl vliv, jediné kdyby vycházel na den, kdy ti má RP přijít.
Zase na druhou stranu, pokud by se opozdil, rozhodně to nenajdeš na google ;).

zelenaesmolda
6. črc 2022

A neni to jedno jeslti prijde o 4 dny driv nebo pozdeji?

bara88
6. črc 2022

@zelenaesmolda tak jsou lidi co žijí od výplaty k výplatě a jim to asi jedno není. Sice to nechápu ale kolikrát sleduji jak lidi čekají na rodičak a vztekaji se, že to třeba vyjde na sobotu a tím pádem to přijde v pondělí

tasimia
6. črc 2022

@zelenaesmolda Ji to zrejme jedno neni, jak musela založit diskuzi. Bohužel znám pár lidí, co se dokážou pořádně vztekat, ze nedošel, ale na 🚬 mají.

zelenaesmolda
6. črc 2022

@bara88
@tasimia
taky jsem to za tech par let na MK uz videla,osobne to nechapu jak muze nekdo zit ze dne na den.

autor
6. črc 2022

@zelenaesmolda Pro mě to docela důležité je.. protože jsem na 2 děti sama.. 😊 a rozdíl den, člověk zvládne, ale ne 4 když už 13. platím nájem 😊

autor
6. črc 2022

@lencaa11
@tasimia
Děkuji holky 🤗

autor
6. črc 2022

@zelenaesmolda Jen jsem chtěla podotknout, že nechápu, proč mají lidé potřebu takto komentovat. Ptala jsem se na něco, tak nemusíš komentovat 😊

zelenaesmolda
6. črc 2022

A co delas kdyz prijde necekany nutny vydaj?
Pokud jsi sama na dve deti tak to chce vybehat aliky,pridavky na deti,prispevek na bydleni a hmotnou nouzi.

autor
6. črc 2022

@zelenaesmolda Tak to si myslím, že je moje věc a nemusím se zpovídat. Samozřejmě si nějak poradit musím.
Ptala jsem se jen na toto téma, toť vše. 😊

autor
6. črc 2022

@zelenaesmolda To samozřejmě něco mám, ale chodí to dohromady s RP, nikdy ne zvlášť. A alimenty horko těžko, když přítel není mezi námi😊

zelenaesmolda
6. črc 2022

tak sirotci duchod misto alimentu

autor
6. črc 2022

@zelenaesmolda Je to dost citlivé téma a nechci se o tom bavit. Mám ho, chodí ke konci měsíce.

zelenaesmolda
6. črc 2022

Tak apson ze tak 🙂
Ty ostatni prispevky mas vybehane?

autor
6. črc 2022

@zelenaesmolda Mám, beru příspěvěk na bydlení a ještě přídavky na děti, ale posílají to právě vše dohromady, proto jsem se lekla toho co mi řekla kamarádka. Ale až se třeba jednou domluví tam nahoře a bude i ten jednorázový příspěvek na dítě, tak by to mohlo být finančně určitě lepší 😊

ellyem
6. črc 2022

K čemu pomůže jednorázový příspěvek?

zelenaesmolda
6. črc 2022

jak stare mas deti?

bara88
6. črc 2022

@ellyem k ničemu, fakt tohle nechápu

autor
6. črc 2022

@zelenaesmolda 1,5 a 3 roky

autor
6. črc 2022

@ellyem Tak pro mě každá koruna pomůže k dobru, ty na ulici najdeš 5000,-?

zelenaesmolda
6. črc 2022

Tak 3 letak pujde od zari do skolky,kdybys mela moznost hlidani aspon na par hodin tak nejaka brigada?

ellyem
6. črc 2022

Já neříkám, že najdu. Jen se ptám, k čemu je dobrý jednorázový příspěvek? Možná jím zaplatíš jeden měsíc nájem (jestli vůbec), ale další měsíc stejně těch 10 tisíc navíc mít nebudeš. Proto nechápu logiku tohoto příspěvku.

autor
6. črc 2022

@zelenaesmolda Určitě chci, malý je na mě teď dost fixovaný (1,5) takže se teď od sebe nehneme, ale určitě chci nějaký zkrácený uvázek a malého dám tchýni😊

autor
6. črc 2022

@ellyem 🤦🏽‍♀️ Opravdu vidím, že to nechápeš, tak to asi ani chápat nemusis.

zelenaesmolda
6. črc 2022

prvni rok skolky budes stejne vic doma nez v praci kvuli vecnym nemocem,resila bych to asi spis brigadou nez HPP

ellyem
6. črc 2022

Tak mi to vysvětli, když to nechápu 😂. Jen jsem se zeptala, k čemu je?

autor
6. črc 2022

@zelenaesmolda Toho se bojim, prý je to fakt hrozný ten první rok, furt nemoci.. 😔 To dávají rodiče nemocné děti do školky? Nebo jak je možné, že jsou furt pak doma?😳

bara88
6. črc 2022

@ellyem takoví ti to nevysvětlil,dostanou prachy,utratí je a pak si budou zase stěžovat že od státu dostávají málo

autor
6. črc 2022

@ellyem Když bereš nějaké peníze na děti a RP, tak máš nějakou korunu vše poplatíš a zbyde ti, ale horko těžko z toho nějak extra ušetříš a když teď má přijít ten příspěvěk, tak si ty peníze dám na stranu a budu na tom o chlup lépe, než teď 😊

Strana
z4