Zvýšení rodičovského příspěvku, prosím o radu

werka87
25. bře 2015

Ahojky, měla bych dotaz...potřebovala bych si zkrátit rodičovský příspěvek, druhé se narodí přelom srpen/září (na mateřskou nárok nemám, rodičák mám přes manžela), tak jsem si ho chtěla zkrátit do července, s tím, že kdyby se miminko narodilo až v září, že bych se v srpnu nahlásila,jako pečující osoba o dítě..jde mi o ten srpen, aby za mě někdo platil pojištění. A nebo mi napadlo, zvolit si do července takovou částku aby mi tam pak zbylo třeba 80 kč na ten srpen, kdyby se náhodou druhý narodilo v srpnu, tak bych přišla jen o to...myslíte, že by to tak šlo? Nebo ,jak byste to udělali? A co k tomu navýšení rodičáku potřebuju prosím? A ještě, když tam půjdu 30.3...bude to už v dubnu navýšené? Děkuji. Doufám, že je to trochu srozumitelné.. 🙂

mysonek
25. bře 2015

@werka87 podle mě pokud se nahlásíš jako osoba pečující o dítě do 4 let, tak za tebe pojištění platí stát. Ostatní nevím.

werka87
autor
25. bře 2015

@mysonek jj to mi napadlo jako první varianta, jen s tím, že se mi tam v tom srpnu fakt chtít nebude..s pupkem, v horku na úřady..a tak mi napadlo, že bych si to navýšila tak aby mi do července vyšla větší částka a pak mi tam zůstal nějaký zbytek na ten srpen...někde jsem četla, že min. výše rodičáku je 50 kč za měsíc..no a tím pádem, že bych ještě v tom srpnu na rodičovský byla ale dostala jsem jen tu minimální částku, co jde...no kdyžtak se zeptám až tam půjdu..stejně tam musim...ale děkuji.