icon

Bude rodičovský příspěvek 2024 vyšší pro všechny?

17. říj 2023

Ahoj, moc prosím, už je nějaké info, jak to bude? Bude se 50 000,- přidávat všem? Nebo jenom dětem narozeným od roku 24? Nikde nemohu najít, jak to nakonec dopadlo. Děkuji.

Strana
z2
chybadel
17. říj 2023

Tem co se narodí od roku 2024 😊

j.a.n.i
19. říj 2023

No, jeste se nic neschvalilo, takže kdo vi, zda se to stihne a v jaké podobě.

chybadel
19. říj 2023

@j.a.n.i už je to schválené

j.a.n.i
19. říj 2023

@chybadel nic schvaleneho neni, tak tady ostatni nemat, když o tom nic nevis. Stale to leží v poslanecke sněmovně a je k tomu asi 50 pozmenovacich navrhu...

chybadel
19. říj 2023

@j.a.n.i ty si ověř informace už je to dávno schválené ze od 1.1. 2024 je to schváleno 😂😂😂 bože

chybadel
19. říj 2023

@j.a.n.i https://www.e15.cz/finexpert/vydelavame/rodicov...
Tady je jeden z mnoooha článku kde píší všude to samé to stejně už jsou i různé kalkulačky a žádosti 👍

j.a.n.i
19. říj 2023

@chybadel no, ja mam na rozdil od tebe informace ověřené... Takže když tvrdis, ze je to schvaleno, tak dej odkaz na zakon, kde to je. No a když ho nenajdes (a nenajdes) , tak se do uc neco o legislativnim procesu.

chybadel
Odpověď byla odstraněná
aadys
20. říj 2023

@j.a.n.i jelikož to teď řeším kvůli dvojčatům tak se taky dočítám všude že je schváleno. Je to ale podmíněno zkrácením rodičáku na tři roky. Tudíž když po nastoupím do práce řádně po 3 letech (nastavím si to už tak na začátku) mám nárok za zvýšený rodičák.
Můžete se ohánět ověřenými informacemi jak chcete, ale asi zas tak ověřené nebudou.

autor
20. říj 2023

@aadys nám se narodila dcera v srpnu, takže když od ledna mi začíná rodičovský příspěvek a chci to na tři roky, tak budu mít 350 000?

kuttu
20. říj 2023

Ne,musela by se dcera narodit 1.1 2024

eviicka
20. říj 2023

@aadys po třech letech do žádné práce nastupovat nemusíš, pouze do třetích narozenin vyčerpáš příspěvek. Do práce klidně můžeš nastoupit už ve dvou nebo být doma dál jako osoba pečující o dítě.

j.a.n.i
20. říj 2023

@aadys Nojo, to je pak těžké, když jsou pro tebe relevantní články nějakých pseudonovinaru a nejsi zchopna se podívat se na oficiální stranky Poslanecké sněmovny. Ja netvrdím, ze to treba nakonec nebude schvaleno ve stavu jak to navrhla vláda, možná jo. Alw schválené to prostě zatim neni.

aadys
20. říj 2023

@eviicka pardon jasně, jen jsem to blbě napsala v zápalu boje 😄 moje chyba 😊

aadys
20. říj 2023

@j.a.n.i já Vám nevím, buď jsem debil nebo je i ministerstvo špatný zdroj 😄

j.a.n.i
20. říj 2023

@aadys Já jsem to neřekla, ale když to tvrdíš sama, tak asi jsi, když nechápeš že věta "vláda schválila" neznamená, že něco platí. To znamená pouze to, že vznikl vládní návrh zákona, který musí schválit poslanecká sněmovna, senát, podepsat prezident a vyjít ve sbírce zákonů... Proto opakuji to samé, co @chybadel když tvrdíš, že je to schválené, dej sem odkaz na zákon.

aadys
20. říj 2023

@j.a.n.i ale poslanecká sněmovna to schválila 😄 já už nevím co víc říct.
Zbytek už jsou fakt krůčky které se prostě schválí a podepíše. Mimochodem bych si vyprošovala to tykání, za celou dobu jsem Vám sama netykala. A asi by mi to ani nevadilo, ale vyjadřujete se dost útočném v diskuzi kde ta útočnost fakt být nemusí.

aadys
Autor odpověď smazal
j.a.n.i
20. říj 2023

@aadys Doporučuji se podívat zde a zjistíš, že to poslanecká sněmovna neschválila...

j.a.n.i
20. říj 2023

@aadys Ještě odkaz, ať to nemusíš hledat: https://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=9&T=489

j.a.n.i
20. říj 2023

@aadys Na diskuzi se obecně tyká...

chybadel
20. říj 2023

@j.a.n.i já nemám energii na tebe reagovat. 😂 myslím si své. Seš akorát pěkný hnidopich a už ve vícero příspěvcích se naše názory a způsob vyjadřování nesešly 😂. Jsem člověk co to dokáže hodit za hlavu a nechat té si myslet co chceš… ať už to klapne od ledna nebo neklapne vyšší příspěvek tak či tak mě cca 1500,- nevytrhne 😂 v reálném životě bych tě nerozdýchala 😂🙈🙈

j.a.n.i
20. říj 2023

@chybadel Jasně, nemáš sílu na mě reagovat, protože na rozdíl od tebe jsem svá tvrzení podložila, tak to pak jo. A podle tvého příspěvku koukám, že už jsi zjistila, že to fakt schválené není, tak alespoň nějaký výsledek.

chybadel
20. říj 2023

@j.a.n.i já to beru jako hotovou věc, že vyšší příspěvek proste je od ledna 😂 nepotřebuji se tu dohadovat a dokazovat😂

chybadel
20. říj 2023

@j.a.n.i děláš jak když jsme tu v soudní síni 😂 hod se do klidu nikdo na tebe neutočí a ani si nic nemusíš brát osobně 😂

j.a.n.i
20. říj 2023

@chybadel Já jsem pouze napsala pravdivou informaci a to tu, že to zatím není schválené, takže ty si to klidně ber jako hotovou věc, ale nepiš ostatním něco, co pravda není. Ano, je slušná šance, že to bude schváleno tak jak to bylo navrženo, ale může projít některý z pozměňovacích návrhů, stejně jako se může sněmovna zaseknout na obstrukcích a nemusí se to stihnout schválit.

hanaalb
20. říj 2023

Ja teda nevim, ale na urade mi rekli, ze uz je to schvalene. A ze 2 mesice predem se musi zadat o materskou, driv se prechazelo automaticky. Volala jsem v pondeli

hanka_12345
20. říj 2023

ne, má/je (nevim jak to teda je se schvalovanim) pro deti narozene 1.1.2024 a dále... to ze ti vyjde cerpani rodicaku od ledna ale dite bude mit uz pul roku, to te bohuzel nezachrani ☹ na tebe se to nebude vztahovat

hanka_12345
20. říj 2023

@hanaalb ahoj, muzes mi o tom napsat vice? takze 2 mesice predem si o to musim zadat sama? uz to neni ze dam papir v praci a oni to "zaridi" ? a pak kdyz pujdu na rodicovskou po tom pul roce tak si zase na urad zajedu- to uz bylo kdyz jsem byla poprve tehotna

hanaalb
20. říj 2023

@hanka_12345 tez jsem mela dite 11 let zpet. Rodicovska- to co pobiras 6 mesicu si zaridi v praci, staci papir od tveho gynekologa a na tu materskou musis zadat max 2 mesice predem. Uz ti neposlou automaticky penize. To je novinka. Aspon jsme to meli na skoleni a i mi to na urade potvrdila.
Jinak rodicak se pocita za poslednich 12 mesicu vyjma neschopenky.

Strana
z2