icon

Do kdy jsem na rodičovské dovolené podle datumu narození dítěte?

hanka_12345
7. bře 2026

Ahoj prosim o informaci, pokud mam dite narozene 8.3.2024 tak do prace nastupuji v den 3.narozenin, den po nich a nebo hned 1.3.2027?
Já teda mela za to ze den po 3.narozeninach-logicky. Ale ted jsem narazila na nejakou skupinu na fb kde se to resilo a do krve se tam lidi hadali ze 1.3.2027.
Jak to tedy prosim je?
diky

mysh_me
•
7. bře 2026

Zalezi to na tom, jak se dohodnes se zamestnavatelem. Rodicovska muze byt az do 3. narozenin ditete, do toho dne. Ale pak si muzes domluvit neplaceny volno a nastoupit pozdeji, nebo si muzes domluvit, ze nastoupis uz drive, a to vzdy k datu, ktery si vzajemne odsouhlasite.

j.a.n.i
•
8. bře 2026
@mysh_me

Zalezi to na tom, jak se dohodnes se zamestnavatelem. Rodicovska muze byt az do 3. narozenin ditete, do toho dne. Ale pak si muzes domluvit neplaceny volno a nastoupit pozdeji, nebo si muzes domluvit, ze nastoupis uz drive, a to vzdy k datu, ktery si vzajemne odsouhlasite.

@mysh_me No a pokud se na to pta, tak žádné datum dohodnuté nemá a pak tedy nastupuje den po 3. narozeninach, tedy v jejím případě toho 9.3.

hanka_12345
autor
•
8. bře 2026
@j.a.n.i

@mysh_me No a pokud se na to pta, tak žádné datum dohodnuté nemá a pak tedy nastupuje den po 3. narozeninach, tedy v jejím případě toho 9.3.

@j.a.n.i dekuju🙃