Máte zkušenosti s arogantním jednáním úřadů ohledně rodičovského příspěvku?
Dokonce jsem i volala na úřad a tam mi paní arogantně oznámila, že na to mají celý měsíc a hovor pak ukončila.
Už přišlo
@nikolina12 Neřekla bych, že se máme nějak extra dobře. Letos ani nejedeme na dovolenou, protože se peníze hodí jinde. A vím o spoustě lidech, co minimálně Chorvatsko ročně jezdí.🤷♀️
Ale nepřijde mi prostě v pohodě, že není ještě ani půlka měsíce a plno ženských už se ptá, jestli přišel rodičák. Vždyť se to vyplácení zpozdilo o jeden den. Mně většinou chodí do 10., jinak přišel dnes. 😉
Dítě zkrátka není levná záležitost a každý musí počítat s tím, že rodičák je jen příspěvek a podle toho se zařídit. Pokud už je fakt bída, tak jsou organizace apod. Ale to už si myslím, že je extrém.
@exbordelar Chápu, ale pořád je to něco s čím se musí počítat. Nedělala bych si dítě, pokud bych věděla, že budu mít problém ho uživit. 🤔 Tam už je asi špatná finanční gramotnost.
@hennrietta souhlasim, ze je to o financni gramotnosti. Coz ale spousta lidi ma jen fakt zaklad o teto tematice, ktery nestaci na to, aby si poradili s mnozenim/sporenim penez, i kdyz je jich zrovna malo.
Kazdopadne to je tema, ktere me nenechava klidnou - myslim, ze by se melo zavest uz na zakladce nejaky predmet financni zdravi, protoze to je do zivota hrozne dulezite.
@exbordelar Souhlasím. Své zkušenosti ohledně peněz a co vše je potřeba jsem získala základ od rodičů a pak hlavně vlastní zkušeností. Občas mi přijde, že škola vyučuje spoustu předmětů, ale co se týká praktických věcí života zrovna 2x nepřipraví.😅
@mam1nka To se pletes. Nekdo vola na call centrum,ale vetsina lidi vola normalne nam. Takze klidek. Minimalne 10 hovoru denne takhle mam. Call centrum funguje teprve chvilku,takze spousta lidi je naucena volat nam. A hlavne,kolikrat call centrum nevi,co se s davkou deje a daji kontakt na nas. Pric tvrdis neco,co nevis?
Takže vlastně, když si člověk pořídí vlastní bydlení, aby neplatil nájem druhému do kapsy a měl tak nějaký majetek, třebaže ho bude splácet, rozbije se auto, pak je potřeba koupit druhé auto a vlastně jde v uvozovkách o pár let živoření, který samozřejmě všichni vydržíme, protože pak půjdeme do práce a bude líp, tak jsme teda negramotní, tak to jo. Člověk, který poctivě pracuje, stará se, žije jak nejlépe umí, ale protože chce dopřát svému dítěti sourozence, nebo prostě v životě měl cíl mít děti dvě a více, je negramot? Jako uvědomujte si, že tady se neřeší, že to někdo neumí s penězi, hulí jednu za druhou, nebo to naháže do automatu, dluží kde se podívá, vypadá zaostale. Mám ve svém okolí jednu jedinou kamarádku, která netrpí nedostatkem peněz, protože je jedináček a rodiče jí dotují. Všichni ostatní jsou na tom podstatně hůř. Spočítat si, kolik mám mít rezervu, když nevím, co mě čeká, to by se spíš měl vyučovat předmět s věšteckou koulí

@nat s tema brigadama mate pravdu, ale pokud nekdo nema hlidani a ze takovych rodin je mraky …
Beru to dle sebe, rodicak 6600kc, nabidku brigady bych mela a ne jednu, jen to hlidani bohuzel neni, prarodice vek 70+ tak hlidani u nich opravdu nehrozi.
Nastesti nouzi netrpime, tak tohle resit nemusim, ale opravdu ne kazde ty moznosti brigad bohuzel dlrz hlidani ma