icon

Potřebuju radu ohledně dovolené a porodného

nuny11
3. led 2019

Ahojky nemá tu prosím někdo zkušenost s tím že mu končí v práci smlouva a má tam 27 dní dovolené tudíž mu ji proplati řeším to kvůli tomu že jsem na neschopence a když mi dají proplacení dovolenou. Tak se mi zvedne příjem a ráda bych abych dostala porodné budu na mrne sama a nerada bych o porodné přišla

moxha
•
4. led 2019

A co se domluvit se zaměstnavatelem? Dovolenou ti samozřejmě proplatí,ale možná by šlo ukončit neschopenku těch 27 dní před nástupem na mateřskou a dovču si " vybrat" Ale to musíte pořešit spolu...

nuny11
autor
•
4. led 2019

@moxha ráda bych peníze i za neschopenku za dovču a i to porodny nepůjdu na sociálku pobírat dávky stím nesouhlasím ale budu na mrne sama tak bych aspoň ráda tohle

anetka9
•
4. led 2019

To moc možností nemá, pokud chceš jak za nemocenskou až do konce a i "navíc" proplacení dovolený, tak buďto to vyjde s tím příjmem myslím za posledního čtvrt roku a dostaneš a nebo zkus ukecat zaměstnavatele, ať ti dovolenou proplatí až třeba za dva tři měsíce a ty si hned po porodu podej žádost..jinak na sociálku stejnak musíš, jestli chceš rodičovský příspěvek, což je 220 000 momentálně

moxha
•
4. led 2019

@nuny11 ano,ale pokud si třeba v půlce měsíce ukončíš dovolenou a následný den nastoupíš na dovču,tak budeš mít placené oboje...A pak by jsi z dovči rovnou nastoupila na mateřskou což je 6-8 týdnů před porodem.Ale vše je na dohodě s zaměstnavatelem.