Rodičovský příspěvek. Proč je tak složité o něj žádat?
Chci žádat o RP online ale chtějí po mě nějaké potvrzení o nároku na dávky bLa bla bla. Proč ? mám peněžitou pomoc v mateřství a ve formuláři tam chtějí nějaký vyměřovací základ a jiné blbosti driv tohle nikdo nechtěl proč ted ? Kde tohle malm jako zjistit ? Proč to vždy dělají tak zbytečně složitě ? Tyhle úřady mě jednou zničí.
@anonym_autor ja jsem poslala do práce název dokumentu a mzdovka mi poslala vyplněný dokument. Ten jsem v Jendovi nahrála a teď čekám na (ne) schválení. Píše se tam, že DVZ ti stejně musí potvrdit zaměstnavatel. Tak vlastně nevím,kde vidíš složitost 😉 Druhý den jsem to mela od mzdovky zaslané.
Je to Mega složité a x tisic papírů a vyřizování. Vykašlala jsem se na to..
Proto jsem si zasla přímo na UP a tam jsem vyplnila pouze žádost,oni Už si sami stáhli vyměřovacího základ.Vubec mi to nepřišli složité 🤷
Proto jsem si zasla přímo na UP a tam jsem vyplnila pouze žádost,oni Už si sami stáhli vyměřovacího základ.Vubec mi to nepřišli složité 🤷
@ajja87 tak jasně ze to není složité ale proč pořád vymýšlí nějaké blbosti když dřív ti stačil rodný list a občanka ted po tobě chtějí vědět kde co bereš absurdní. Teda samozřejmém je to jen můj názor. +sem si chtella ušetřit cestu se dvěma dětma na úřad 😆
@ajja87 tak jasně ze to není složité ale proč pořád vymýšlí nějaké blbosti když dřív ti stačil rodný list a občanka ted po tobě chtějí vědět kde co bereš absurdní. Teda samozřejmém je to jen můj názor. +sem si chtella ušetřit cestu se dvěma dětma na úřad 😆
@anonym_autor to je jasny ne? celej portal je aby si urednice usetrili praci. Takhle to ta musej nadatlovat a cely si to nechat vyjet kde co beres. V portale to musis udelat sama za sebe a pocitac to na ne pak uz jen vyblije hotovy
@anonym_autor ale ono to není až tak absurdní, ne? Protože podle výší DVZ si můžeš nastavit rychlost čerpání.
Kdy dřív po tobě nikdo nechtěl potvrzení o výši DVZ a stačil rodný list a občanka? Já žádala před 11 lety, před 9 a před 5 lety a tohle jsem musela dokládat pokaždé. Vypočítávala se z toho nejvyšší možná částka pro čerpání. Leda bys žádala ještě v době, kdy byla rodičovská pro všechny stejná a nešla si zvolit délku čerpání. A zatímco o mateřskou jsi žádala na sociálce, rodičovský příspěvek vyplácí Úřad práce, tedy jiný úřad.
Kdy dřív po tobě nikdo nechtěl potvrzení o výši DVZ a stačil rodný list a občanka? Já žádala před 11 lety, před 9 a před 5 lety a tohle jsem musela dokládat pokaždé. Vypočítávala se z toho nejvyšší možná částka pro čerpání. Leda bys žádala ještě v době, kdy byla rodičovská pro všechny stejná a nešla si zvolit délku čerpání. A zatímco o mateřskou jsi žádala na sociálce, rodičovský příspěvek vyplácí Úřad práce, tedy jiný úřad.
@rebe před 4 lety jsem přinesla pouze rodný list obcanku a vyplněnou žádost o rodicak nic víc. 😆
@anonym_autor Za mě žádost přes Jendu nemohla být jednodušší. Nic nebylo třeba dokládat. Právě že si údaje vezmou z ČSSZ. Nic jsem nedokládala.
Vzdyt je tam moznost zaškrtnout, aby si to stahli sami. Jenda je tak jednoduchy, ze jednodušší to ani byt nemuze.

PPM mi vyplácí ČSSZ musím tedy dokládat nějaký potvrzení ?