icon

Rodičovský příspěvek. Proč je tak složité o něj žádat?

25. črc 2025

Chci žádat o RP online ale chtějí po mě nějaké potvrzení o nároku na dávky bLa bla bla. Proč ? mám peněžitou pomoc v mateřství a ve formuláři tam chtějí nějaký vyměřovací základ a jiné blbosti driv tohle nikdo nechtěl proč ted ? Kde tohle malm jako zjistit ? Proč to vždy dělají tak zbytečně složitě ? Tyhle úřady mě jednou zničí.

autor
25. črc 2025

PPM mi vyplácí ČSSZ musím tedy dokládat nějaký potvrzení ?

squezy
25. črc 2025

@anonym_autor ja jsem poslala do práce název dokumentu a mzdovka mi poslala vyplněný dokument. Ten jsem v Jendovi nahrála a teď čekám na (ne) schválení. Píše se tam, že DVZ ti stejně musí potvrdit zaměstnavatel. Tak vlastně nevím,kde vidíš složitost 😉 Druhý den jsem to mela od mzdovky zaslané.

emkvetinka
26. črc 2025

Je to Mega složité a x tisic papírů a vyřizování. Vykašlala jsem se na to..

ajja87
26. črc 2025

Proto jsem si zasla přímo na UP a tam jsem vyplnila pouze žádost,oni Už si sami stáhli vyměřovacího základ.Vubec mi to nepřišli složité 🤷

autor
27. črc 2025
@ajja87

Proto jsem si zasla přímo na UP a tam jsem vyplnila pouze žádost,oni Už si sami stáhli vyměřovacího základ.Vubec mi to nepřišli složité 🤷

@ajja87 tak jasně ze to není složité ale proč pořád vymýšlí nějaké blbosti když dřív ti stačil rodný list a občanka ted po tobě chtějí vědět kde co bereš absurdní. Teda samozřejmém je to jen můj názor. +sem si chtella ušetřit cestu se dvěma dětma na úřad 😆

hanka_12345
27. črc 2025
@anonym_autor

@ajja87 tak jasně ze to není složité ale proč pořád vymýšlí nějaké blbosti když dřív ti stačil rodný list a občanka ted po tobě chtějí vědět kde co bereš absurdní. Teda samozřejmém je to jen můj názor. +sem si chtella ušetřit cestu se dvěma dětma na úřad 😆

@anonym_autor to je jasny ne? celej portal je aby si urednice usetrili praci. Takhle to ta musej nadatlovat a cely si to nechat vyjet kde co beres. V portale to musis udelat sama za sebe a pocitac to na ne pak uz jen vyblije hotovy

drep
27. črc 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale ono to není až tak absurdní, ne? Protože podle výší DVZ si můžeš nastavit rychlost čerpání.

rebe
27. črc 2025

Kdy dřív po tobě nikdo nechtěl potvrzení o výši DVZ a stačil rodný list a občanka? Já žádala před 11 lety, před 9 a před 5 lety a tohle jsem musela dokládat pokaždé. Vypočítávala se z toho nejvyšší možná částka pro čerpání. Leda bys žádala ještě v době, kdy byla rodičovská pro všechny stejná a nešla si zvolit délku čerpání. A zatímco o mateřskou jsi žádala na sociálce, rodičovský příspěvek vyplácí Úřad práce, tedy jiný úřad.

autor
27. črc 2025
@rebe

Kdy dřív po tobě nikdo nechtěl potvrzení o výši DVZ a stačil rodný list a občanka? Já žádala před 11 lety, před 9 a před 5 lety a tohle jsem musela dokládat pokaždé. Vypočítávala se z toho nejvyšší možná částka pro čerpání. Leda bys žádala ještě v době, kdy byla rodičovská pro všechny stejná a nešla si zvolit délku čerpání. A zatímco o mateřskou jsi žádala na sociálce, rodičovský příspěvek vyplácí Úřad práce, tedy jiný úřad.

@rebe před 4 lety jsem přinesla pouze rodný list obcanku a vyplněnou žádost o rodicak nic víc. 😆

jitkaabs
27. črc 2025

@anonym_autor Za mě žádost přes Jendu nemohla být jednodušší. Nic nebylo třeba dokládat. Právě že si údaje vezmou z ČSSZ. Nic jsem nedokládala.

klpoiu
28. črc 2025

Vzdyt je tam moznost zaškrtnout, aby si to stahli sami. Jenda je tak jednoduchy, ze jednodušší to ani byt nemuze.