Beďary, s čím máte dobré zkušenosti?
Holky prosím poraďte mi, ještě nechci utrácet za rady kosmetičky a raději se nejdříve obrátím na vás. 🙂 Už od puberty mám problém se svým obličejem. Vždy mi při nějaké hormonální změně vyskáčou na obličeji beďary, které opravdu nevypadají pěkně. Při horečce, menstruaci, když se hodně zpotím, teď když jsem na začátku těhotenství. Pravidelně si umývám obličej, jím zdravě, hodně zeleniny ovoce. Zkoušela jsem i ty levné přípravky, ale buď to nepomohlo nebo se to zhoršilo. Dokázala by mi některá z vás poradit co používáte nebo s čím máte dobré zkušenosti? Přinejhorším půjdu ke kosmetičce pro radu, ale zatím to řeším takto. Už mě to štve ☹ 🙂
Myslím, že je to především o stravě. Tím nechci říct, že nezáleží na kosmetice, záleží, nesnáším "chemickou pomoc", ale strava je nejdůležitější. Používám přírodní kosmetiku Weleda (například Čisticí tonikum 2 v 1 je skvělé), téměř nekonzumuji mléčné výrobky, hlídám množství lepku a cukru, jím hodně ovoce a zeleniny, luštěnin, ... Ale asi to chce k tomu dospět.
me kosmetika nepomhla (z drogerky jsem nic nikdy nepouzivala, jenom z lekarny - la roche, vichy, eucerin, sudocrem, buh vi co vsechno, ani si to nepamatuju). nepomohla mi ani kosmeticka (plet hezky asi 1 den a pak to vyskakalo znova). ani dermatolog.
pomohla zmena stravy ( dle cinske mediciny) - zadny mlecny vyrobky, bez lepku, bez prumyslove zpracovanych potravin (salamy, susenky, atd), bez cukru, bez alkoholu, snidat teplou snidani (polivku nebo ryzovou kasi z vody delanou). k tomu idealne dostatek spanku, malo stresu. a pak jeste cavemen regiment v peci o plet (myt oblicej studenou vodou, pripadne namazat jojobovym olejem, kt. ma nejblize koznimu mazu a tim padem obnovuje prirozenou barieru) - a zadny kosmeticky pripravky na akne. nebylo to hned, telo se muselo vycistit, ale postupne to mizelo. ale ani ted nemam plet jako miminko, nedodrzuji vse na 100 %.
Na pupinky mi pomaha lokalne citronova stava+olej - rychle se uzdravi a neudela jizvu. Dalsi skvela vec je tea tree olejicek nebo propolisova tinktura, ale tam si zkus zjistit predem, jestli nejsi alergicka na vceli produkty.. 🙂

ještě: mometálně jsem těhotná, kvůli nevolnostem jím vše, jen když to nevybliju, hlavně mléčné, pečivo a sladké a hle - zase hnisavé vředy v ksichtě, začíná to i na zádech, ale to je jen potvrzení, že bez diety se to zase rozmáhá (neměla jsem možnost ji držet dostatečně dlouho na vyhubení plísní i spor - cca tři roky) 😀 😀 😀
a hormonama to fakt není, je to tím co žeru 🤐