Blokáda žeber: Jak dlouho trvá zotavení po mobilizaci?
Ahoj, prosim mela jste nektera blokadu zeber, kdy vas bolelo zebro vpravo dole? Kolikrat jste byli na mobilizaci, nebo jak dlouho trvalo nez se stav zlepsil? Boli me primo jedno konkretni zebro na pohmat a okoli, strili mi to pres sikmy brisni sval az ke stydke spone.
Byla jsem na fyzio, ta mi potvrdilo mnoho blokad na hrudniku, odblokovala a poradila cviky na stabilizacni system. Dosla mi na to, ze i kdyz cvicim pravidelne a stojim rovne, tak jsem neustale ve stavu zatuhnuti - jakoby v nadechu, takze se mi hrudnik pri chuzi vubec neuvolni a celou praci s tim stanim rovne prebira hrudnik a ramena. Snazim se na to myslet a uvolnovat, cvicim cviky co
mi rekla, ale spis potrebuju ujistit, ze je normalni, ze mi odblokovani skoro vubec nepomohlo?
@reeeza no ja uz to mam dyl 🙈 akorat ze pred vanocema me nikde na fyzio nevzali uz, ted jsem byla poprve a nepomohlo to - teda mirne zlepseni tam asi je. nosim dite neustale vsude, to mi taky moc nepomaha :/ ale jinak jo, kdyz myslim na to, ze se mam uvolnit, tak je to trochu lepsi asi..
bylo by fajn k tomu brat leky na uvolneni svalu a leky na bolest. Na predpis je dimexol/mydocalm, nebo mimo predpis guaracujan. k tomu aspon ibalgin.
@evaviki na predpis mi nikdo nic nedal 🤷🏻♀️ áe zas to neni bolest, kdy by se to nedalo vydrzet, normalne funguju, ze zacatku me to neomezovalo ani ve cviceni.. ted spis ze na to furt myslim - porad to citim a pri nejakem pohybu je to horsi. Pres Vanoce jsem to mela intenzivnejsi, to nastesti preslo samo. Nejsem moc zastance leku na bolest, pokud to neni potreba. Na uvolneni svalu by to asi smysl melo, ale Guaracujan ma laktozu, tu bohuzel nesnesu ani v lecich 🙄
chapu. Ale pro telo je lepsi brat kratkodobe neco na bolest, nez mit par tydnu blokaci. Bojuji s ruznyma blokacema 30 let. Vzdy si rikam, ze to nejak zvladnu bez leku a kdyz se to pak zhorsi, protoze ma tendence se to po nejake dobe zhorsit, tak si nadavam, ze jsem tomu mohla predejit. Tak si zkus zavolat dr., zda ti nenapise ty leky na uvolneni svalu aspon.. ze uz to mas dlouho a nechce to odeznit. Ja jsem ted mela skriple mezizeberni svaly, preslo me to po mesici. Porad to sem tam lehce citim, ale to uz je ok. Byly chvile, kdy jsem se nevedela normalne nadechnout, vydechnout. To byl des. Drzim palce
@evaviki diky 🙂 povzbuzuje me hlavne, ze v tom nejsem sama, me se to stalo 2x a samo to odeznelo treba do 3-5dnu. Ted me to strasne zarazi, ze to trva dlouho a upinala jsem se k te mobilizaci :(

Znám to a je to hodně nepříjemný. Bohužel vždy mi to polevilo až po 2, 3 týdnech.
Pomáhá relaxovat a nebýt ( z toho) ve stresu. Vím
paradox...😅
Když jsi ve stresu, dýcháš mělce, tuhne ti šíje, ramena jdou nahoru a zkracují se prsní svaly, což nechceš.
Naopak dýchej hluboce a do plic, aby se ti hrudník pomalu otevíral. Nejdi úplně na bolest, ale zkoušej se uvolnit i při hlubokém nádechu..