icon

Bolest hlavy po angíně. Měl to někdo podobně?

73nica73
7. led 2026

Ahoj holky, mela jsem týden pred Vánoci streptokokovou anginu….a od ty doby me treba dvakrát do týdne bolí hlava. Neni to nějak šílená bolest co by se nedala vydržet, normálně funguju. Neberu na to ani leky, protoze se proste nechci spat praskama tak casto. Na tu anginu jsem mela totiz antibiotika a silene me z nich bolel zaludek. Boli me to jakoby zezadu hlavy od krku chvilkami do cela, chvilkami do spánku….Prakticka mi rekla, ze je to od krcni patere jak mlady cumime do mobilů, ze spatneho polstare, malo pohybu….vyjmenovala toho dost. Jako dukaz mi zmackla nejaky body vzadu na hlavě a strasne to bolelo….Rada bych znala nazor nekoho kdo to mel podobne? Je mi 34, pracuji z domova a jeste tak cca 1tyden v mesici delam pedikury jen po svých stálých klientech. Reknu to takhle jsem uzkostnejsi, takze hned vidim vsechno cerne, tchyne aby mi zrejme pomohla rikala, ze jeji kámoška taky casto trpěla na bolest hlavy a pak ji v ni neco prasklo a zemřela😳Muzu si to i jako vyvolat? Ze mam strach ze to bude rano bolet a fakt to boli? Pred trema rokama jsem mela CT hlavy z duvodu urazu a tenkrat bylo vse v poradku. Dekuju za nazory a hezky den!☺️

lv
7. led 2026

@73nica73 tchyně je lékař, viděla tě, vyšetřovala? Pokud ne, nebrala bych to v potaz. Přidej magnezium, Béčko, rozcvičuj tu krční páteř. Pokud to nepovolí třeba za měsíc, můžeš zkusit neurologa

mrkvovydort
7. led 2026

@73nica73 no to je super, že ti tohle praktička řekla - a dál co, dostala jsi nějaký postup, doporučení, žádanku na fyzio mebo aspoň kontakt na soukromé fyzio a nebo jen mávla rukou a další pacient, páč si za to můžeš sama?
Aaa takoví doktoři jsou na pěst.

Objednej se soukromě na fyzio, nech si poradit cviky a zajdi na masáž, pokud to je z napětí, měla by se úleva dostavit celkem rychle. Jestli ne, tlač na praktičku o další vyšetření.

Já měla pár let zpátky bolavou krční páteř, úplně nahoře, plus to někdy šlo až do hlavy - vlastně podobně, jak píšeš, zezadu hlavy od krku.
Ukecala jsem to u doktora na rehabilitace a fyzio mě fakt zachránilo. Navíc se ukázalo, že je to fakt stres a práce, což u mě vypadá tak, že zatínám ramena, z trapéz to šlo do krku a z toho bolest. Někteří lidi zas ve stresu zatínají čelist a z toho je taky bolí hlava.

Zkus to v průběhu dne vypozorovat, jestli nemáš zatlou čelist a ramena nebo něco jiného.

martt
7. led 2026

@73nica73 Od krční páteře by to mohlo být. Já od krční pateře mam obcas hrozné bolesti hlavy až třeba i zvracím. Určitě na krční páteř je dobré suché teplo. A navštívit neurologa nebo ortopeda , aby napsal rehabilitace. Já třeba na tu krční páteř nesmím vubecmasáže.

73nica73
autor
7. led 2026
@lv

@73nica73 tchyně je lékař, viděla tě, vyšetřovala? Pokud ne, nebrala bych to v potaz. Přidej magnezium, Béčko, rozcvičuj tu krční páteř. Pokud to nepovolí třeba za měsíc, můžeš zkusit neurologa

@lv zkusim ted mi to mazal manzel ty trapezy a lehce masiroval a normalne to bolelo az do ty hlavy…🙈Jako ja si myslim, ze to od toho asi bude, mam takovej i ten hrb zacinajici nebo jak se tomu rika….ted v prosinci bylo i dost stresu, manzel mel operaci, ja tu anginu, do toho Vanoce…🙈

73nica73
autor
7. led 2026
@mrkvovydort

@73nica73 no to je super, že ti tohle praktička řekla - a dál co, dostala jsi nějaký postup, doporučení, žádanku na fyzio mebo aspoň kontakt na soukromé fyzio a nebo jen mávla rukou a další pacient, páč si za to můžeš sama?
Aaa takoví doktoři jsou na pěst.

Objednej se soukromě na fyzio, nech si poradit cviky a zajdi na masáž, pokud to je z napětí, měla by se úleva dostavit celkem rychle. Jestli ne, tlač na praktičku o další vyšetření.

Já měla pár let zpátky bolavou krční páteř, úplně nahoře, plus to někdy šlo až do hlavy - vlastně podobně, jak píšeš, zezadu hlavy od krku.
Ukecala jsem to u doktora na rehabilitace a fyzio mě fakt zachránilo. Navíc se ukázalo, že je to fakt stres a práce, což u mě vypadá tak, že zatínám ramena, z trapéz to šlo do krku a z toho bolest. Někteří lidi zas ve stresu zatínají čelist a z toho je taky bolí hlava.

Zkus to v průběhu dne vypozorovat, jestli nemáš zatlou čelist a ramena nebo něco jiného.

@mrkvovydort Nooo ukazala mi nejaky cviky nebo takhle rekla, ze si mam na youtube vygooglit cviky na krcni pater😂🙈Manzel mi to ted mazal vecer a lehce masiroval, a normalne ty trapezy delal jen lehce a to byla takova bolest, a slo to uplne do ty hlavy…Tak snad je to z toho no….Zkusim cvičení, vitaminy, a majzel bude kazdy vecer lehce masirovat ☺️

73nica73
autor
7. led 2026
@martt

@73nica73 Od krční páteře by to mohlo být. Já od krční pateře mam obcas hrozné bolesti hlavy až třeba i zvracím. Určitě na krční páteř je dobré suché teplo. A navštívit neurologa nebo ortopeda , aby napsal rehabilitace. Já třeba na tu krční páteř nesmím vubecmasáže.

@martt no doufam, ze je to od toho…Jsem pecival dobre mi tak!

mrkvovydort
7. led 2026
@73nica73

@mrkvovydort Nooo ukazala mi nejaky cviky nebo takhle rekla, ze si mam na youtube vygooglit cviky na krcni pater😂🙈Manzel mi to ted mazal vecer a lehce masiroval, a normalne ty trapezy delal jen lehce a to byla takova bolest, a slo to uplne do ty hlavy…Tak snad je to z toho no….Zkusim cvičení, vitaminy, a majzel bude kazdy vecer lehce masirovat ☺️

@73nica73 super, že ti manžel pomůže. Cviky, hodit se do klidu, napusť si vanu, svíčky, Enyu, procházku do lesa a hned bude líp, určitě!
Držím pěsti 🤞

73nica73
autor
7. led 2026

Holky tak ja vytepovala gauc, vykoupala syna, uspala a hlava presla ani nevim jak😂🙈

petlep
7. led 2026
@73nica73

Holky tak ja vytepovala gauc, vykoupala syna, uspala a hlava presla ani nevim jak😂🙈

@73nica73 to je bezva. Držím Ti palečky. Urco pomůže odpočinek a i čas. Taky jsem si prošla takovýmy bolestmi hlavy, že jsem z toho zvracela až mi vyskakaly po obliceji petechie. A ne není bolest jako bolest. Jak ti dobre duše řeknou "vždyť tě jen bolí hlava" tvl. A tvuj manžel ať se dal snaží ☺️

73nica73
autor
14. led 2026

Holky ta hlava uz celkem ok…. Ja byla sobota /nedele s klukem bobovat oba dny tak hodku max dve…cepici sem mela, ale jezdili jsme z dost velkyho kopce, a padal snih primo do obliceje+ ten studeny vitr. Mne uz deuhy nebo treti den boli nos a celo nad nosem, jako dutiny. Ale ja nemam rymu🤷‍♀️🙈Je to vubec mozny? Nasadila sem vcera sinupret, naparuju oblicej a zatim zadna velka zmena…Muzou dutiny bolet bez rymy?