icon

Bolest nohou po porodu. Co může být příčinou?

barbara224
20. únor 2025

Ahoj,
Jsem měsíc po porodu a teď cca týden mě strašně bolí nohy,jde to od kolen dolů a víc v klidu v noci.
Přes den o tom ani nevím. 🤷‍♀️
Bolest je největší v holeních a okolo kotníku a v nártech.
Máte nějaká taky tak a nebo nevíte čím by to mohlo být ?
Děkuji

martulka88
21. únor 2025

@barbara224 A máš to na obouch nohách nebo jen jedné? Nemáš zarudnutí nebo teplé na omak? A je to bolest jako přetažený sval nebo spíše uvnitř?
Já bych tedy zašla k obvodnímu, ať zhodnotí situaci - už jednou mne posílal na uz žil pro bolest bohy, abych neměla trombózu.

1pomnenka
21. únor 2025

Magnesium a vit. D bereš?

cilkat
21. únor 2025

Holeně - kosti... určitě bych začala D vitamin, hořčík, vápník... Zvlášť, jestli kojíš.

barbara224
autor
21. únor 2025

@martulka88 Mam to v obouch nohách.
Spis uvnitř a taky cítím pálení.
Zarudnutí a ani teple na omak nemam

barbara224
autor
21. únor 2025

@1pomnenka
Beru magnézium a přidám ještě vitamín

barbara224
autor
21. únor 2025

@cilkat
Nekojím.
Přišla jsem o mléko.
Beru jen magnézium, ale určitě ihned zařadím i zbylé
Dekuju

martulka88
21. únor 2025

@barbara224 Já bych tedy radši zavolala obvodnímu a on zhodnotí situaci, zda je to na nějaké vyšetření.

miryp
21. únor 2025

Pokud je to bolest kostí, tak užívat D3 v kombinaci s MK-7 pro lepší vstřebávání, k tomu určitě magnézium (ale chce to koupit opravdu dobrou vstřebatelnou formu, což ty z lékárny zpravidla nejsou) a jednou týdně bych dala i B-komplex. Užívat vápník bez provedení denzitometrie bych nedoporučovala, pokud ho máš dost, může to napáchat škody. Když nasadíš ten vitamin D, tak se vápník ze stravy bude lépe vstřebávat.
Pokud ta bolest nevychází z kostí, pak bych určitě zašla k MUDr. Ta zváží, zda tě pošle na cévní, zda nabere d-dimery, atd.

barbara224
autor
21. únor 2025

@martulka88
V pondělí za ním zajdu
Dnes už tam není a moc děkuji za radu☺️

barbara224
autor
21. únor 2025

@miryp
Dekuju moc za pomoc ☺️