icon

Bolest obratle po porodu. Má někdo podobnou zkušenost?

fialka91
17. led 2025

Hezký večer.
12.1. jsem porodila spontánně naší krásnou holčičku .
Porod byl náročný hlavně při tlačení protože jsem měla krátké kontrakce (na dvě nadechnutí) .
V jedné fázi při protlačování hlavičky jsem cítila krupnutí a i sestra ho slyšela v oblasti konečníku . původně jsme si mysleli že jsem byla natržena ale to se nepotvrdilo. Od té doby mám bolesti v oblasti posledního obratle při sezení ale i chůzí a některých polohách v leže .
Stálo se to také někomu a co vám pomohlo? Určitě budu řešit i s lékařem ale pokud možno až nebudu mít tak silné očistky.

1pomnenka
17. led 2025

Pokud se ti zablokoval kostrční obratel, tak by to měl napravit šikovný fyzioterapeut.

martina1317
17. led 2025

To bude asi problem s kostrci? Nebude? Mozna vych zkusila resit prvne s fyzio, ktera muze uvolnit panevni dni pres konecnik (nojo vim no, neprijemne, ale funguje to, ja to podstoupila….).

martulka88
17. led 2025

@fialka91 Určitě to řeš, ikdyž to nebude příjemné. Ségře nic tedy u porodu "nekřuplo", ale zase naopak nedala určitě šestinedělí nohy a kolena k sobě. Taky se jí něco hlo ve spodní části. Ale ona nešla k lékaři. Radši k lékaři, než abys trpěla. A fyzio umí dělat zázraky, to je pravda.