Bolest prsa. Měl někdo něco podobného?
Ahojda, delší dobu mě poboliva jedno prso, nekdy min někdy vic a hlavne na pohmat. Zda se mi jakoby by byla zvetsena žláza. Je mi jasny, ze musim k dr, ale je tu někdo kdo mel něco podobného?? Děkuji 😉
@gbp takze jsi hlidana?? samovysetreni delam..uvnitr prsa je to takovy vetsi..asi zlaza..a bolí to..v utery pujdu na gyn..
@standulinka jo, uz to mam dlouho. je to pry nejaka hnisova bulka. je to naplnene hnisem. a asi jak se kazdy mesic zvetsuji ty uzliny, ktere reaguji na hormony, tak tlaci na tu bulku a ta me pak trochu boli. doktorka rekla, ze je na me, jestli ji vyriznem. ale babicka mela rakovinu tady ted uzlin v podpazi, tak ja do toho moc nechci rezat a radsi to hlidam. nezvetsuje se to. ted sem tehotna, tak me to neboli a dokonce mam pocit, te se to zmensilo. uvidim co s tim udela kojeni a pak urcite pujdu zas na kontrolu. na gyn to urcite rekni, tam ti poradi, pripadne poslou na tu mamologii. kdyby nechteli, tak muzes jit jako samoplatce. pro ten klid to za to stoji.
Ahoj, taky dneska jdu volat k dr. Už asi týden mě poboliva prso, nebo spíš u prsa. Myslela jsem si že to je od podprsenky, protože mě to bolí přímo v místě vnější strany kde vede kostice. Od čtvrtka kostice nemám ale místo na pohmat bolí pořád. Typ jako bych to měla naražené, když na místo zmáčknu. Někdy mi přijde že něco nahmatam, ale to musím opravdu do hloubky a jedním prstem ale jestli takto nahmatam normálně žlázu nebo to něco znamená moc neznám.
Mě to bolelo docela dlouho, než jsem šla k MUDr, poslal mě na ultrazvuk a nic to nebylo.
@gbp Tak hlavně, že se ti to nezvetsuje. Dr mam v poho, takze problém nebude. Diky 😉
@nelinecka1 a boli porad??
@standulinka taky jsem měla problém s bulkou v prsu. Všimla jsem si jí při ležení v posteli a docela byla zduřelá. Dostala jsem žádanku od gyn na ultrazvuk prsu a byla to cysta, kterou mi pak jehlou odsali. Prý je to docela časté asi z hormonální nerovnováhy. Myslela jsem, že je to změnou antikoncepce, ale gyn tvrdil, že ne.
@kampakkampak no příští pondělní jdu taky na ultrazvuk, tak uvidím..jen doufám, že nějaký info mi reknou hned..
@standulinka to by asi měli říct hned. Mě to říkali během toho vyšetření a ještě do zprávy. Můžou ale taky dělat histologicky odběr podle toho co to je. Nebuď ale nervní, já hned myslela na to nejhorší, nebo že mám nějaký fibroadenom. Bylo to velké tak 5cm x 3 cm skoro a byla to ta cysta napuštěná tekutinou. Ani mi to na ten histologicky odběr nevzali a při další návštěvě vysali.
@kampakkampak ahojda tk mi udelali i mamograf..ve ctvrtek jdu na biopsii..mam tam i mikrokalcifikace

@standulinka v podpazi mam bulku. boli kdyz ji zmacknu a pak vzdy souvisi bolest s tim, ve ktere fazi cyklu sem. chodim s ni na ultrazvuk na mamologii. delas si samovysetreni? vidis to spis na zlazu nebo neco nahmatas? rekla bych prakticke nebo na gyn a oni napisi zadanku, asi na tu mamologii.