icon

Bolest v podpaží. Může to být po holení a deodorantu?

adel888
10. zář 2024

Dobrý večer, dnes odpoledne mě začalo silně bolet podpaží když jsem dala ruku k tělu, pak jsem se podívala a mám tam zarudlé místo s nejakym vridkem jakoby, není to dole pod kůži uzlina ale jde to z kůže. Bolí jako čert, v sobotu jsem se holila a chvíli potom jsem použila deodorant, musela jsem na rychlo kvůli svatbě, muže to být z toho? Jít s tím někam nebo co s tím, nemáte zkušenost?

Bolest v podpaží. Může to být po holení a deodorantu?
malytlustyhroch
10. zář 2024

@adel888 nejspis zarostlej chloupek nebo ucpana mazova zlazka, ne? Vem to lihem nebo nejakou jinou desinfekci a rano uvidis, nejspis se tan udela klasicka bedarova cepicka, opadne otok kolem a pujde to vymacknout. No a kdyz se to menit nepujde, tak se zajdes poradit se svym obvodakem. Ale ja bych vsadila boty, ze z toho do zitrka bude "bedar."

cilkat
11. zář 2024

Souhlas - zdá se to v místě chlupu, nejspíš zanícená chlupová cibulka. "Nic to není" - zítra to nejspíš bude na povrchu a půjde to vyčistit. Ale nateklý to máš teda hnusně, musí to být fest nepříjemné. Mohl by to urychlit třeba višňák (černá mast - ichtoxyl ).

te_reza
11. zář 2024

Kup si ten ichtoxyl a maž to tím, mělo by to jít lépe vymáčknout, bude tam chlup. Jinak já tyhle příšery mažu i nimbovým olejem.

anniej
11. zář 2024

No, nechci strašit, mně se z takové ucpané žlázky v podpaží rozvinulo hidradenitis suppurativa - nevyléčitelné zlo a to to mám ještě v té lehčí formě. Takže jak píšou holky, mázni to ichtoxylem a sleduj, pokud se to vrátí a objeví jinde, šup ke kožnímu.

adel888
autor
11. zář 2024

@anniej a ty si šla ke kožní nebo na chiru?

adel888
autor
11. zář 2024

Jít na kožní nebo chíru? Nechci to řezat 🙈🙈

ada22
11. zář 2024

Zkus nejdřív ten ichtoxylem umí někdy neskutečný zázraky. Měla jsem oteklý palec, nějak se mi do něj hnusně zadřela tříska. Jako poslední možnost jsem zkusila Ichtoxylem a během pár hodin úleva.

miryp
11. zář 2024

Nevyšiluj 😉, toto rozhodně na abces, který je třeba řešit chirurgicky, nevypadá. Je to normálně zanícené díky zarostlému chlupu. Kup si tu černou mast nebo Višněvského balzám a mázni to tím, urychlí to vytažení chlupu ven.

anniej
11. zář 2024

@adel888 Na kožní. Ale tohle ještě fakt není na plašení, to kdyby se ti to prostě vracelo a bylo to horší. Nemusí být 😊