icon

Jak probíhá průběh boreliózy?

8. srp 2023

Prosím, jak to proběhlo? Děkuji.

lichozroutsudy
8. srp 2023

Ano, prodělala a zjistila jsem to tak, že mě chytla jednodenní "chřipka". Měla jsem horečku, přestaly mě poslouchat svaly na krku, takže mi plandala hlava a byla mi děsná zima. Druhý den jsem byla úplně cajk. Tak jsem volala dr., že mám podezření na boreliózu a dostala jsem od něj ihned skoro na měsíc. A zpětný test protilátek to potvrdil.

papapaja
8. srp 2023

Ano. Měla jsem zvětšující se flek na stehni. Nakonec až přes celé. Antibiotika jsem nedostala, protože doktorka říkala, že to borelióza není. Dostala jsem je na tři týdny až poté, kdy mi bylo tak špatně, že jsem sotva vstala z postele, spadl mi hrnek, který jsem držela v ruce, byla jsem neskutecne unavena, vse me bolelo.. To bylo 5 měsíců od klíštěte. Test protilátek mi vyšel pozitivní až v této chvíli. Předtím byl negativní. Klidně se zeptej konkrétněji.

luhana
8. srp 2023

Partner prodělal před měsícem. Dostal antibiotika na 20 dní, kromě fleku na noze po přisátí klíštěte žádné příznaky neměl. Upozornil nás na to zvětšující se flek, borelióza se tak přeléčila hned v počátku.

aneta15
8. srp 2023

Ano, byla jsem víceméně ležák a léčila jsem se 2 roky na soukromé klinice. Flek jsem měla typicky , antibiotika na 3 týdny, bohužel nestacily

alianan
8. srp 2023

JO, před lety, měla jsem flek od klíštěte. Dostala jsem ATB na dost dlouho, už si nepamatuji. Ale na fakt dlouho, nešlo je tenkrát na tak dlouhou dobu předepsat najednou, musela jsem se po čase zastavit pro recept.

A syn loni, měl už blednoucí flek, byl unavený a prý ho pálila (ve smyslu hřála) chodidla. Dostal ATB asi na těch 20 dní.

autor
9. srp 2023

Děkuji moc za všechny vaše odpovědi.

novamamina
9. srp 2023

Chlap měl jen flek, dostal atb a v pohodě. Dcera taky měla jen flek, Taky atb a v pohodě. Borelióza patří do skupiny tzv sebeuzdravnych nemoci. Takže velká populace lidi má protilátky aniž by jim někdy něco bylo. A to nemam jen někde nacteny, pracovala jsem 12 let v oboru přímo s boreliózou.

marge_s
9. srp 2023

@novamamina hele a anketa 😂 a co bys rekla na tvrzeni: to neni boreliozovy flek, nema to bily stred (skutecnost byla jodne tmavy cerveny ohraniceny stred (asi centak prumer), kolem pruh svetlejsi a nakonec pruh bily) ….jo…furt mi to trochu vrta hlavou a asi to jeste s nekym zkonzultuju, ale kdyz se tu to tema objevilo 🤭

novamamina
9. srp 2023

@marge_s ten flek může být absolutně jakýkoli. Chlap měl Taky temne fialový střed a ke kraji to svetlalo, dcera měla ukázkový kolečko bez středu. Takže tak.

marge_s
9. srp 2023

@novamamina dik 👍