icon

Boule v podpaží po Hodgkinově chorobě: Vaše zkušenosti?

anonymni123kj123
13. říj 2021

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Neměl někdo z vás bouli v podpaždí? Velikost ma jak hrašek. Jsem po hodgkinovi, ale předchozí boule mě nijak neboleli.. přijde mi to divné:/ Děkuji za vaše zkušenosti a rady🙏🏻

Strana
z2
anonymni123kj123
autor
14. říj 2021

@patapuf on je pan doktor neochotný.. říkala jsem mu, ze jsem po hodgkinovi a ze mám proste strach.. a on to nic není.. zarostlý chlup, kupte si na to nějakou tyčinku na bedary🤦‍♀️Ani si mě neprohlidl.. jen proste kouknul.. Teď jsem volala do Motola kde mě léčili, říkali ze příští týden když bude boule pořad stejná a nebo větší tak dojít pro žádanku na sono, a pak ze se uvidí😞 oni mají v Motole prý úplně plno:/ tak musím počkat:( snad to nic nebude:/
Děkuji moc😊

lamiaaa
14. říj 2021

Měla jsem asi třikrát (poprvý cca před 5 lety). Bylo to od depilace chloupků, jak mi řekl lékař. Pokaždé měly velikost asi jako kanadské borůvky a bolelo to dost (brala jsem si i prášky na bolest), zmizely tak zhruba za týden. Jednou si pamatuju, že pod tím podpažím, kde byla boule, jsem se vůbec nepotila. Ale radši bych řešila s doktorem (taky jsem poprvý s tím šla radši k lékaři).

patapuf
14. říj 2021

Tak týden není naštěstí tak dlouho. Pokud by bulka byla pořád na místě, tak bych se po tom týdnu velmi vehementně a neodbytně domáhala žádanky na sono. Pořád věřím, i podle příznaků a umístění, že to bude v pořádku. Já jsem taky před časem měla pocit, že mám v podpaží bulky. Bolely mě buď proto, že jsem měla namožené podpaží, nebo i tím jak jsem si tam pořád sahala. Od té doby jsem byla v rámci pravidelné prevence na sono prsou a CT celého trupu, takže jsem se ohledně podpaží stresovala zbytečně. Hlavně se nenervujte, to ničemu nepomůže. Naopak pozitivním myšlením si můžete jen prospět. Já vím, ze se to lehko řekne, ale prostě je to pravda. Držím ✊.

anonymni123kj123
autor
14. říj 2021

@lamiaaa děkuji🙂
@patapuf děkuji, určitě se nechci už stresovat, stejně s tím nic neudělám, tak jen počkám týden a uvidíme 😊

Strana
z2