icon

Časté bolesti břicha a nadýmání. Jaké jsou možné příčiny?

11. led 2025

Mám časté bolesti břicha a nadýmání, jim pravidelně, pohyb mám, jim zdravě. Když to přijde nasadím iberogast, přejde to, ale vrací se to.
Co by to mohlo být? Nemá někdo stejný problém?

1pomnenka
11. led 2025

Mně to dělají potraviny, na které mám alergii. Potraviny, které jsou nadýmavé jako je zelí a luštěniny, do toho nepočítám.

klokanka31
11. led 2025

Může to být i žlučník...kde tě to bolí?

autor
11. led 2025

@1pomnenka zelí, luštěniny atd taky do toho nepočítám.. Že by třeba laktoza

autor
11. led 2025

@klokanka31 tak jako celý

1pomnenka
11. led 2025

Vyzkoušej týden bez laktózy a uvidíš, zda budeš v pohodě.

simkrk
11. led 2025

Mě to dělá lepek.. 🙄😊 Nejím lepek, snažím se tomu fakt vyvarovat.. A je to lepší.. A hodně pít vodu.. 😊

felis
11. led 2025

Napadá mě celiakie nebo jiná intolerance, ale to co popisujes mi sedí na ten lepek.

cherie24
11. led 2025

Lepek bych zkusila vysadit jako první. U toho mlíka je velký rozdíl mezi alergií na laktózu a mléko celkově. Určitě bych případně zkusila vysadit mléko úplně. Až podle výsledku zkusit reakci na mléka bez laktózy. Ale alergie na lepek je teď velmi běžná a nadýmání a bolesti břicha k tomu patří. Určitě řešit i s doktorem. U lepku je buď alergie nebo nesnášenlivost, která dělá v těle bordel, člověku je blbě nebo má exém, ale není to ohrožující stav. A pak je celiakie, kdy dochází k porušování a krvácení střev a vede až k rakovině střev. To už je vážný důvod si to zjistit.