Časté bolesti břicha a nadýmání. Jaké jsou možné příčiny?
Mám časté bolesti břicha a nadýmání, jim pravidelně, pohyb mám, jim zdravě. Když to přijde nasadím iberogast, přejde to, ale vrací se to.
Co by to mohlo být? Nemá někdo stejný problém?
Může to být i žlučník...kde tě to bolí?
@1pomnenka zelí, luštěniny atd taky do toho nepočítám.. Že by třeba laktoza
@klokanka31 tak jako celý
Vyzkoušej týden bez laktózy a uvidíš, zda budeš v pohodě.
Mě to dělá lepek.. 🙄😊 Nejím lepek, snažím se tomu fakt vyvarovat.. A je to lepší.. A hodně pít vodu.. 😊
Napadá mě celiakie nebo jiná intolerance, ale to co popisujes mi sedí na ten lepek.
Lepek bych zkusila vysadit jako první. U toho mlíka je velký rozdíl mezi alergií na laktózu a mléko celkově. Určitě bych případně zkusila vysadit mléko úplně. Až podle výsledku zkusit reakci na mléka bez laktózy. Ale alergie na lepek je teď velmi běžná a nadýmání a bolesti břicha k tomu patří. Určitě řešit i s doktorem. U lepku je buď alergie nebo nesnášenlivost, která dělá v těle bordel, člověku je blbě nebo má exém, ale není to ohrožující stav. A pak je celiakie, kdy dochází k porušování a krvácení střev a vede až k rakovině střev. To už je vážný důvod si to zjistit.

Mně to dělají potraviny, na které mám alergii. Potraviny, které jsou nadýmavé jako je zelí a luštěniny, do toho nepočítám.