Čeká mě operace. Máte podobné zkušenosti?
13. lis 2025
Mohu se zeptat, zda jste měli někdo neco podobného dle lékaře me čeka asi operace. V příloze zasílám zprávu od lékaře. Dekuji za info

Já jsem s fisurou na operaci byla, ale neměla jsem bolesti, jen mi to při stolici hodně krvácelo. A to jsem nikdy v životě neměla zácpu. Sešili to a od té doby je to v pořádku.

Neřešila jsem fisuru jako takovou, ale poraní sliznice v konečníku v důsledku hemoroidů. Za mě je alfou a omegou prostě konzistence a pravidelnost stolice. Když toto vyřešíš, fisura bude mít prostor se zhojit a troufám si říct, že se vyřeší i ta tenze ve svěrači, kterou bych připisovala zejména psychice.
Za sebe mohu doporučit po ránu na lačno výluh z lněných semínek (ale semínka přecedit, aby nedráždila při průchodu stolice), jíst vyváženě, každý den si dát pořádnou procházku, aby se zlepšila peristaltika střev a hlavně hodně pít, ideálně vodu, občas minerálku, ovocný čaj, apod. A co se mastí týká, tak nejlépe mi na hojení funguje toto https://www.lekarna.cz/balcann-dubova-kura-gel-...