icon

Čerstvé ovocné šťávy, ráda bych slyšela vaše názory

mariolka22
2. bře 2015

Zdravím, potřebovala bych poradit.. snažím se naběhnout na zdravější režim.. hledala jsem na netu nějaké info o čerstvých ovocných šťávách.. našla jsme web eujuicers.cz a tam je hooodně info...ale asi bych ráda slyšela i osobní názory na šťávy.. někdo mi říká, že stejně moc vitamínů z toho ovoce se v těle neudrží.. a na druhou stranu mi další říkají, že co pijou štávy tak se cítí mnohem líp. tak já nevím.. co myslíte?

bajana
2. bře 2015

moj nazor je, ze radsej jest cele ovocie a zeleninu, ako odstavene...v stavach nevidim ziadny zmysel, iba zbytocne babranie sa s odstavovanim...

andrrriiik
2. bře 2015

Ahoj,tak podle me jsou cerstve stavy urcite lepsi,a zdravejsi,jako pitny rezim.Ale co se vitaminu tyce,tak myslim,ze je to nastejno,jestli stavu,nebo ovoce.Jen je prace navic s odstavovanim,jak uvedla bajana 🙂

lv
3. bře 2015

Lip než bajana už to nikdo neřekne 😉
A jasné, lepší ovocné a zeleninové stavy, než slazene sirupy..a vitaminy si tělo vezme a zuzitkuje, nechapu "neudrží se"? Odstavnovace na ty stránce co pises jsou super, ale pokud to nevyužijes denně, tak drahý..
/koupili jsme nadšeně odstavnovac před 7lety, jel asi 5x/

barborka09
3. bře 2015

@mariolka22 Kdysi jsme ve velkém nadšení koupili za nemalé peníze odšťavňovač no a moc se u nás nenadřel. Byla strašná otročina všechno to ovoce oloupat, nakrájet na menší kusy a pak hlavně celý ten krám umýt. Takže posledních pět let stojí na lince, já z něj utírám prach a využíváme ho jako odkladiště různých léků.
Teď jsem dostala od babi starý elektrický citrusovač. Ovšem už není plně funkční - prostě když se zapne do elektřiny tak se netočí jak má. Ale zjistila jsem že ta nádobka co má asi litr a dvě nástavby - jedna na menší plody (citron, mandarinky, kivi) a druhá na větší (pomeranče, grepy) je neskutečný pomocník při odšťavování. Skoro každý večer vemu něco z výše uvedených surovin a během pár minut vymačkám. Oproti odšťavňovači práce tak na tři minuty i s umytím těch třech dílů. Prostě věc za pár korun (momentálně vlastně není ani plně funkční) mi posloužila víc než odšťavňovač za tisíce.
No a co se vitamínu týče, tak podle mě tam jich je stejně jak v tom ovoci - když jej vymačkám, tak mi zbuda opravdu jenom skoro čistá slupka. A určitě lepší si dát čerstvoušťávu než kupovaný džus.