Chodíte na sono prsu?
Nikdy jdem nebyla, zdi jsem něco zazdila? je mi 38.
Chodím každý rok, protože tam mám nezhoubné nálezy a v anamnéze rakovinu vaječníků, takže je třeba to hlídat.
Tak to máš nejvyšší čas.
@anonym_autor Chodim od 30 let kazdy rok na UTZ prsa jako samoplatce, pojistovna mi od 35 let proplaci asi 500.
Začala jsem chodit před 30 z důvodu prevence. A chodím každé dva roky.
Chodím pravidelně. Raději obětuju těch pár minut, co trvá ultrazvuk, a mám jistotu, že je všechno v pořádku. Divím se, že v tvém věku jsi na něm ještě ani jednou nebyla.
Chodím od 27 let pravidelně každý rok.
Všechny ženy, které znám z okolí po 30 chodí 🙂
Chodim kazdy rok pravidelne uz 11 let. Letos nekolikrat, neco se tam deje.
@anonym_autor poprvé jsem byla ve 38 letech
Ano, co dva roky
Chodím pravidelně každý rok. Preventivně.
Chodím pravidelně každý rok od 27 let
Ano, od dvaceti let pravidelně, v lednu jdu na vstupní mamo...
Ne nechodím na utz prsou.
Je mi přes 40 a ještě jsem nebyla. Ale už taky začnu.
Je mi 42 a tuším, ze jsem byla už 2x, poprvé asi ve 30.
@levandule_k proč?🙂
@anonym_autor Píšeš tady jako anonym? Proč bych ti to měla vysvětlovat, když ani nenapíšeš tenhle dotaz pod svou přezdívkou.
A je to úplně jedno kolik žen chodí, nebo nechodí. V životě jde v prvé řadě o tebe, ty máš zodpovědnost za svůj život, za svoje rozhodnutí, a pokud někdo nechodí, tak to nepoužívej jako berličku, že ty také nemusíš.
Mysllím, že je to jak píše levandule_k, je to na každém, jestli chce nebo ne. Moje maminka onemocněla, když jí bylo 33 let. Na vyšetření nechodila, ale bohužel měla BRCA1, ale nevěděla o tom a tak onemocněla brzy. Léčba jí bohužel nepomohla a maminka umřela před pěti lety. Já si taky myslela, že když je mi 16, tak to, co mám divnýho v prsu, nebude rakovina. Ale mýlila jsem se. Až když doktorři zjistili, že mám taky rakovinu, tak mi dělali genetický testy. Zdědila jsem to po mamince.
Asi je dobré, pokud to jde, tak na ultrazvuk chodit. Může to třeba zachránit život.
Já byla poprvé ve 43. Nějak před tím nebyl důvod. Prováděla jsem pouze samovyšetření. V rodině žádnou takovou diagnózu nemáme. Což mě neomlouvá. Ale je to na každé, jak to cítí. Já řešila od 31 kupu jiných zdravotních komplikací.
Já byla poprvé ve 43. Nějak před tím nebyl důvod. Prováděla jsem pouze samovyšetření. V rodině žádnou takovou diagnózu nemáme. Což mě neomlouvá. Ale je to na každé, jak to cítí. Já řešila od 31 kupu jiných zdravotních komplikací.
@svha ono to dřív ani nebylo běžný. Podle mě se to propaguje až posledních pár let. A i když to není vyšetření hrazené z pojištění, začaly na to pojišťovny přispívat v rámci svých preventivních programů.
Já začala asi v 35, to je před 11 lety. Tehdy se to právě moc neřešilo, měla jsem bolestivou cystu, tak mě vyšetřili a doporučili chodit ročně, tak od té doby chodím. Teď už i na mamograf a v roce bez mamograf, jdu na UZV, na který pojišťovna přispěje.
Zacala jsem letos v 31 letech na utz 🙂
@anonym_autor Píšeš tady jako anonym? Proč bych ti to měla vysvětlovat, když ani nenapíšeš tenhle dotaz pod svou přezdívkou.
A je to úplně jedno kolik žen chodí, nebo nechodí. V životě jde v prvé řadě o tebe, ty máš zodpovědnost za svůj život, za svoje rozhodnutí, a pokud někdo nechodí, tak to nepoužívej jako berličku, že ty také nemusíš.
@levandule_k tak sem nepiš vubec.

@anonym_autor chodím od 32 let každé 2 roky nikdy není pozdě ale začla bych