Kdy začal chodit na nočník?

nonfood
3. říj 2020

Milé maminky, chci se zeptat, kdy váš chlapeček začal chodit na nočník? Malej měl před týdnem 2 roky.. Dávala jsem ho už od dřívějška, pak měl pauzu ( amok když viděl nočník) a teď jsem před měsícem cca zase začala dávat. Ráno, než jdeme ven a večer.. Vyčůrá se málokdy, ale zase tam posedí. Asi to špatně vychytávám to čůrání.. Chci si teď koupit ty natahovací pleny a dávat ho častěji, jen sundat a posadit.

natysnovec
3. říj 2020

My mame ted 2 roky. A v lete chodila a ted nic... 🤷‍♀️🤷‍♀️

uzivatelkapetra
3. říj 2020

Mám stejně staré prtě a taky sedí a čučí a nic neudělá, spíše náhodou. Ale on si zatím ani neřekne, že je třeba podělaný, jsme zatím ve všem pozadu oproti vrstevníkům, tak počítám, že to tady nebude jiné

zoyee
3. říj 2020

My to zkoušeli u malé průběžně asi od 18 měsíců a nic. Nechtěla si tam ani sednout. Přesně ve 2,5 přišla, že nechce plenku, že není mimino a od té doby hned a bez nehody a rovnou i v noci. Bobek trval dyl, ale taky to zvládla.

mirenka_rajchmanka
3. říj 2020

Od druhých narozenin nemá plenku přes den, na spaní ještě pořád ano. Ze začátku chodil na nočník, ale teď už jen na WC, na dětské prkýnko.

madbetka
3. říj 2020

Naše holčička měla dva roky před dvěma týdny. Plenku odhodila týden předtím, ale sama - do té doby bylo úplně nemožné ji n nočník dostat, prostě nechtěla. U přebalování mi připomínala, že hlavně chce plenku. No a jednou ráno se probudila, řekla, že chce kalhotky a tak je bez plen. Nehodu občas má, ze začátku kakala do kalhotek, ale teď už je prakticky bez nehod. Starší dcera to měla kdysi podobně.
Takže za mě je úplně jedno, jestli ho dáváš často nebo ne, dokud mu to nesepne v hlavičce, nepomůže nic. Dej mu čas.

crutela
3. říj 2020

Máme 2 roky a 3 mesice 😂 zatím to vůbec nevypadá, ani nerekne, ze má naděláno v plíně. Při přebalování už mi dává plinu, hlavně abych na ni nezapomněla! Zjistila sem, ze ji nesmím nutit.. až to přijde, tak to přijde 🙂

g_m
3. říj 2020

Dcera byla po roce a půl přes den bez plenky, mladší syn teď před 2.narozkama. Oba jsem ale po roce už začala sem tam posazovat, aby si zvykali. A pak jsem se snažila hlídat, že se hodně napili, tak jsem je za chvilku posadila. A pomohl hrací nočník 😀 To se jim líbilo.

lulucina1
3. říj 2020

Hlavně nestresovat, nenutit, musí chtít sám. Syn to začal zvládat chvíli před 3.rokem.

zirawka
3. říj 2020

Syn začal chodit na nočník ve 2.5 letech (čůrání, stolice), na noc máme pořád plinu. Pak se seknul a kadit vůbec ne, to vždy čekal na plinu a kadil večer do ní ☹️ pak jsem se mu víc věnovala, začala jsem mu to vysvětlovat, po pár večerech to pochopil a chodíme nyní kadit a čůrat na záchod 👍 ale na velkou skoro vždy s úplatkem formou bonbonu. Je mu ted 2 a třičtvrtě. Oni k tomu musí psychicky dozrát 🙂

bigbig
3. říj 2020

Nočník nikdy moc nepřijal, začal rovnou chodit na velkej záchod když mu bylo rok a třictvrtě asi tak. Měli jsme u záchoda takovej ten stupínek a rovnou čůral ve stoje.

janina228
Autor odpověď smazal
Zobraz
janina228
3. říj 2020

Ahoj, starší byla ve dvou letech bez plíny i v noci a mladší ve 2 a půl furt nic.. pak najednou ze dne na den začala chodit sama, a teď je ve 2 a třičtvrtě bez plíny úplně..u nás pomohlo říkat,že oblíbená tv postavička (Elsa🙂) taky chodí na nočník🙂.. myslím,že to rodič moc ovlivnit nemůže,pokud má rozumný přístup a nehrotí to..

nonfood
autor
3. říj 2020

Všem moc děkuji za odpověďi.. Tak to nebudu tolik hrotit a pomalinku a postupně 🙂 🙂 🙂

veruuu_kubesovic
3. říj 2020

Pozdě...
Dcera se odplenkovala ze dne na den ve 2,5letech 🙂 syn má 2r 4m a už mu začíná plínka vadit, ale nočník zdařile ignoruje, neřeším, nehodlám se tím stresovat...

mdch91
3. říj 2020

Mame tri deti... No a rikam si, bud nase generace v roce bez plin byla genialni. Nebo nase matky, co mely deti v roce bez plin, byly sikovnejsi matky nez jsme my... Asi tak nejak si myslim, ze ony to ted vnimaji.... A nebo realita. Jen stravily pul dne vysazovanim na nocnik, pripadne prevlikanim pocuranych deti. Dvojcata - dcera 2 roky a 4 mesice, syn tak 2 mesice pred 3.rokem, nejmladsimu je rok a pul a absolutne nechape. V mem okoli kolem 2.roku. A jednorazovyma plenama to neni, protoze vsechny tyto deti byly vice (i uplne) ci mene v latkovych

mamio
3. říj 2020

Od roku a půl, vyslikla a dávala každou chvíli, pod nocnik dala plinku a malej cural ve stoje a bavilo ho to... Od té doby už tam chodil sám, trvalo to tak týden.

barusilonka
3. říj 2020

Ze začátku jsem za vycurani dávala odměnu, lentilku nebo jinou drobnost. Velmi rychle se na to naučila a pak už sama upozorňovala že se vyčůrala a chce kokinko 😁.

lenerka1
3. říj 2020

Nikdy, chodil rovnou na záchod. Tatínek se občas po nátlaku prarodičů snažil vysazovat (většinou neúspěšně), ale plínky malý zahodil, až se sám rozhodl, ve 2,5 letech. Bylo to z mého pohledu v tu nejnevhodnější dobu - uprostřed zimy, bála jsem se nehod a převlíkání tepláčků v mrazu, chtěla jsem to začít zkoušet až na jaře, ale zvládl to skvěle.

lstuchlova
3. říj 2020

Dcera seděla v půl roce, takže od té doby jsem ji posazovala na nočník. Bez plen je od roka a půl.

drakenn
3. říj 2020

V roce si oba řekli na velkou, na malou v 18 měsících. Nehody nebyly. Vysazovala jsem také od doby, co začali sedět.

zuzkasim
3. říj 2020

Kolem 2. narozenin všechny 3 děti, byly na látkových plenkách. Znám holčičku, která od 18 měsíců, stejně tak jinou, která až těsně před 3. narozeninami.

zmrzlinka
3. říj 2020

2 roky a 1 měsíc dcera a syn v 18 měsících 🤷

malenka11
3. říj 2020

Dcera v roce a třičtvrtě, rovnou i na noc. Ale myslím, že je to silně individuální.

cinam
3. říj 2020

Syn je přes den bez plen od 20 měsíců, to si začal sám říkat. Ale na nočník sedal už o něco dřív z mé iniciativy. Natahovací pleny jsou na tohle určitě super. Nám i pomohlo, že chodil doma nahatý a nočník měl stále na očích. Byly nějaké nehody, tak jsme si to vždy vysvětlili kam se čůrá a rychle to pak pochopil 😊