Chronická kopřivka u dospělého. Jak to zvládat?
Ahoj,
od prosince cca mě trápí chronicka koprivka. Lepší dny/horší dny. Nyní jsem ve fázi že (každý den beru ráno xados) mám nějaké projevy viz foto. Na alergologii jdu až v září ale nemůžu vypozorovat příčinu. :( před rokem se u mě objevila silná reakce na acylpirin a ibuprofen, penicilin takže leky neberu. Více méně se budem každý den a pár pupinky a nyní po snídani (ovesná kase, activia, merunka) toto. ☹ na kožní mám jít příští týden na kontrolu jen.. Snažím se nestresovat, příští měsíc letíme k moři a před 2 týdny mi natekl ret.. králíčka jsme museli dát před měsíc na doporučení doktorky zvlášť (pořídili jsme si ho v cca rijnu). Ale už sem z toho vážně zoufalá. :( jinak gynda a zuby OK tedy žádné záněty, přemýšlím zda nezajit ještě za obvodnim pro nějaké vysetreni☹. Na těch nohách to ani nesvedi, asi díky xadosu, ale když si ho nedám, tak se budim se svedivymi prsty a tečkami kolem prstu/dlanich. Nyní se mi to objevuje behem dne převážně nohy/trochu bricho/dlane/ruce a bolí mě nohy převážně u kotniku, což se pak procvičení zlepší.. ☹.

Sledovala jsi, jestli to není po nějakém jídle? A nemyslím tím jen ty známé alergeny, ale zkusit vynechat postupně vše - 3 dny bez lilkovité zeleniny, 3 dny bez jablek, 3 dny bez lepku, atd... Peckoviny, lusteniny, orechy, mlecna bilkovina, vejce, oves, kukurice, mirikovite (mrkev, petrzel), ruzne druhy masa, napoje...
Sledovala jsi, jestli to není po nějakém jídle? A nemyslím tím jen ty známé alergeny, ale zkusit vynechat postupně vše - 3 dny bez lilkovité zeleniny, 3 dny bez jablek, 3 dny bez lepku, atd... Peckoviny, lusteniny, orechy, mlecna bilkovina, vejce, oves, kukurice, mirikovite (mrkev, petrzel), ruzne druhy masa, napoje...
Může to dělat klidně i histaminová intolerance, pak nereaguješ na surovinu ve smyslu alergie, ale na množství histaminu v těle. Zkus si vybírat nízkohistaminové suroviny a sledovat, jak bude tělo reagovat.
Může to dělat klidně i histaminová intolerance, pak nereaguješ na surovinu ve smyslu alergie, ale na množství histaminu v těle. Zkus si vybírat nízkohistaminové suroviny a sledovat, jak bude tělo reagovat.
@miryp moc děkuji. Teď jsem si byla po dlouhé.dobe zaběhat, jsem zvědavá, jak budu reagovat.. je prosím někde verohodny seznam nizkohistaminovych potravin prosím?
@miryp moc děkuji. Teď jsem si byla po dlouhé.dobe zaběhat, jsem zvědavá, jak budu reagovat.. je prosím někde verohodny seznam nizkohistaminovych potravin prosím?
@terka2018 HIT je velmi individuální, co jeden snese, druhý ne. Je třeba prostě zkoušet a zapisovat si, jak se cítíš. Asi nejlépe zpracovaný je švýcarský seznam viz link https://aspoonofhistamine.com/2016/06/27/svycar...

Vypadá to jako pythyriasa rosea gibert (tak nejak se to jmenuje)