icon

Co to je?

hajdalek
29. led 2020

Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit co by to mohlo být? Jeden lékař tvrdí dermatitida a druhy nějaká plísň, prý helicobacter? Vubec netuším, mám to dva roky, někdy lepší. Objeví se ti z ničeho nic dnes třeba po rajčeti a pomazance, pak kusku, se zeleninou, bylo to trochu mastné. Případně neznáte dobrého kožního doktora v Olomouci

Co to je?
barulina
29. led 2020

Pokud helicobacter tak je nutné další vysetreni

lv
29. led 2020

Co to je nevím, jen co mi dala kožní za tip u malé - zeleninu neukusovat, ani kousat do větších kousků, jak kousnes, v podstatě se rozprskne aerosol (jablko, rajče, paprika..), což nekterou kůži dráždí, takže malé kousky do úst. Ma to podobně, po rajcatech prakticky hned. Davame Tanno-hermal krém a o hodně se to zlepšilo.

hajdalek
autor
29. led 2020

@lv děkuji, no je fakt, že když se mi cokoliv dotkne rtů

hajdalek
autor
29. led 2020

@barulina jaké další, před rokem mi dělali testy na crohna a celikii a nic, tak by snad v laboratoři zjistili něco

hajdalek
autor
Autor odpověď smazal
hajdalek
autor
29. led 2020

@lv to by mi spíš vysušilo rty jeste víc, už tak je mám dost suché, ale děkuji za radu

barulina
29. led 2020

@hajdalek biopsie žaludku. Helicobacter je baterie která se právě projevuje vyrazkou u rtů. Způsobuje vředy, v horších stavech i nádor. Prelecuje se atb. Myslím ale že se to. Už nějak z dechu. Mě ještě kdysi strkali trubicku 🙂

hajdalek
autor
29. led 2020

@barulina tu mi taky strkali, a myslim, že kdyby tam něco takového bylo tak mi to zjistí ne?

barulina
29. led 2020

@hajdalek tak dělá se to právě kvůli tomu. Tak jestli už jsou výsledky tak musíš vědět jestli je to ten helicobacter

hajdalek
autor
29. led 2020

@barulina je, ty my dělali taky před rokem a těmito problémy se trápím 2 roky. ale nevím jestli to zjišťuji automaticky, nejsem si jistá jestli to zjišťovali, A z krve se to dá také zjistit?

barulina
29. led 2020

@hajdalek to nevím. Mě to dělali hlavně kvůli timu