Covid příznaky u dětí a u vás. Podělíte se o zkušenosti?
Dobrý den, prodělali jste někdo osobně covid nebo některé z vašich dětí? Můžete se podělit o zkušenosti s příznaky a průběhem?
@orisek56 Vůbec nemusíte mít covid a pozitivní test vám k vyléčení nepomůže. Nicméně pokud máte silné chřipkové příznaky, je dobré vědět na čem jste. Kvůli sobě, kvůli okolí. Navíc pokud si karanténu odbydete teď, nebude se vás už pak zase nějaký čas týkat. Když člověk řeší ekonomický následky, je fajn být doma když je opravdu nemoc a ne jenom jako kontakt.
@orisek56 a pediatra poslala i Tebe? U nás tedy poslala jen syna a do karantény ho nedala, že se počká na výsledky a pokud by byl pozitivní, tak samozřejmě celá domácnost by do karantény šla. Takže dokud není pozitivní test a nebyl kontakt s nemocným na Covid, tak karanténu Vám nařídit nemůže
@priefi ne já kráva blbá volala pediatr Ovi jsem měla strach že má chřipku když celou noc blila a měla teploty. Ona totiž bez mého vědomi lítala venku v tričku chvíli. No a on začal hned že má určitě covid... Jako by chřipka umřela, přitom příbuzní mají zrovna chrioku teď. No a když jsem se zmínila že mě není úplně dobře dva dny, tak už mě tam natlačil taky. Takže my doma zvostanem. Cert vem karanténu pro mě se nic nemění, já paradoxně jsem furt doma, takže je docela ujetý, že bych chytla covid. Ale že nebudeme mít co jíst, protože jestli zavřou manžela, tak jsme v háji. A hlavně zlý lidí, budou si ukazovat prstem tady.
@orisek56 syn měl třeba kontakt s nemocným, měl horečky, test negativní. V karanténě ofiko nebyl. Pak zavolali z hygieny, že měl kontakt a že měl být v karanténě do 21.12. díky testu, avšak volali až 24.12. nebýt testu, tak by měl karanténu do 25.12. takže se karantény fakt bát nemusíš, dokut ten test nebude pozitivní. Pokud by byl, tak manžel nejspíš taky onemocní
@orisek56 pokud jsi bez příznaků, tak už prý ne. Pokud by byly příznaky, tak se testuje po čase znovu. Jelikož syn měl negativní test, tak se netrasovalo nic. Pokud by byl pozitivní, tak se trasuje. Co se týče té práce, je to individuální. Třeba u manžela v práci hygiena vždy shledá, že vše bylo dodrženo, roušky a rozestupy atd, ale to, že je nakažený s někým v kanclu, kde vzájemně roušky nejsou, protože jsou spolu x hodin a rouška tam nemá smysl, je netankuje. Takže to už spíš záleží od té firmy, jak se k tomu postaví. Samozřejmě kdyby pozitivní člověk řekl, že opatření nebylo s určitými lidmi dodrženo, tak asi dají ty lidi do karantény, pokud jen řekne lidí z kanclu, hygiena to potěší s firmou a hotovo
Dobrá a máte někdo zkušenosti s cividem u cca 20 měsíčního dítěte? Protože ta má teď teplotu a přijde mi to už divný, že by to byl covid.
@orisek56 Ahoj já mám teda teprve skoro 4 měsíční holčičku jsme pozitivní kompletně celá rodina, a malá zvrací a rýma, podle doktorky je u dětí zvracení a průjem častý příznak covidu, my s tím teda bojujeme celá rodina už druhý tyden a není to sranda, ale každý má úplně jiný průběh, takže bez testu se může asi jen hádat.. I když znám plno případů kdy se šlo na testy moc brzy, nebo pozdě a testy byly negativní i kdyz byly všechny příznaky .. Covid je ještě pořád velká záhada
No je to zajímavé. Chlap byl na testech minulé úterý a byl pozitivní. Já chytla kašel, o víkendu ztráta čichu a včera na testech negativní 🤷🏻♀️ Takže už jsem asi po. Naštěstí syn, necele 3 roky taky negativní.
@aneta000 právě ze jsem včera byla proti své vůli s t tou starší na testech a doteď mi ty chytráci neposlali výsledky, akorát mě bylo venku při tom čekání pak spatne, měly to být ty testy do 25 minut. Já pochybuju že jen to covid, protože starší už je v pohodě mela blijatiku a teplotu jedinou noc a hned druhou noc místo ní ta mladší ale jen teplotu. Me je zle jako nikdy už od soboty, a mám všechno možné, co ano v repertoáru covidu není, ale dá se to vydržet až na bolesti hlavy, spíše to na mě působí jako silná chřipka. Mě hlavně vytočilo moji slavní doktoři neberou teď ani telefon abych se jich aspoň zeptala jestli kromě paralenu není něco prijatelnejsiho k mání na tlumení bolesti.
Holky ahoj mám dotaz po jaké době jste začli mít příznaky. Jde o to že v nedělí jsme měli na návštěvu tchyně, která už měsíc bojuje Covid19. Samozřejmě jsem nabádala manžela ať návštěvu odloží, ale ten věčně má pocit že křivdim jeho rodině. Už v neděli večer jsem měla žaludeční potíže (zvracení), včera přes den jsem byla hodně spavá, k večeru mi začalo bolet v zádech nějak jsem to k tomu nepřičitala. Ale teď ráno mně bolí záda, lýtka , hlava, mám zatím jenom lehce zvýšenou teplotu 37,6, stuhli krk, a při nádechu mravenčeni na hrudi. Dneska budu určitě volat svojí doktorce a domluvím se s ní na testech. Jenom mě zajímá, zda je možné až takovýhle rychlý nástup. Doma mám nedonošenou holčičku takže mám nejvíc strach o ní.
@burnette od tchyně to není. Také jsme navštívili kamaráda po covidu a nic se nestalo. U nás byla inkubační doba týden, asi už vím, kde jsem to schytala. Já jsem ale měla průběh těžší, dá se říct, že jsem se podruhé narodila. Je mi lépe, ale opět až po 10 dnech. Takže tak plus minus do tydne se projevi příznaky.

@bigbig není pravda, že chrioka není. Teta ji prodělala a nosí rousku. Achjo