Cysta Bartholiniho žlázy, byly jste na operaci?
ahoj holky, zakládám, protože jsem už zoufalá. už u porodu 2.syna- už rok, jsem měla cystu ucpanou ale malou a nezlobila. ted byla schopna se naplnit za tyden a ještě se vytvořil zánět. volala jsem dr a ten že mi to v pondeli rozřizne ale zrovna včera jsem to dostala a už to bolelo tak, že sem nemohla chodit, stat ani sedět. jen v leže to bylo v klidu. nakonec sem to ve vaně nahřála a propíchla sama, vytekla bílá tekutina a okamžitě se mi ulevilo. v po jdu pro atb a dr to chce vidět. jelikož se mi to pořád vraci a je to čím dál horší asi fakt budu muset na operaci. byla jste na tom některá? jak to probíhá.. a nešetřete mě, chci opravdu vědět do čeho jdu. díky.
Jezis, a já ted našla, když jsem dávala fotku po operaci. Že to sem nemám dávat. Tak se adminovi moc omlouvam, už to neudelam. Mne to nejde smazat.
Já mám taky pěkně zašito jako fusekle, bude tam pěkná jizva. Hlavně ať už máme klid.
🌞💐 ať jsme všechny zdravé a Bartholince konec
Tak holky dnešní kontrola dopadla dobře a stehy se mají vstřebat nebo uvolnit samy. Zatím to vypadá dobře tak snad už bude klid.
😚
Holky za chvíli jedu s dcerou 7 let na kontrolu na gynekologii. Měla před vánoci výtok a našli ji v rozboru že tam má bacil z angíny. Aplikoval jsme masticku... Ach jo takhle malá a už si musí zažívat to co dospěláci.
Nám udělala stěr a ještě zjistila, že má malá synechii malých pysků. Byla statečna.
@dagmarj
@vikki
@prodejto Holky před námi tam byly ještě dvě holčičky tak plakaly až mi bylo úzko. Aňa ( dcera) si také zaplakala, ale jen trošku, dělala ní na vatičku stěr, neboť má zase výtok. Aplikátorem masticku jsme dělali i svátky a můžu vám říct, že ti bylo na antidepresiva pro mě. Půl hodiny přemlouvání ať si to tam nechá dát, trefit se tam nadlidský výkon no co vám budu povídat. Na bazén chodila od školky a bylo vše v pohodě. Teď jsem ji dala i ve škole a toto.
@vikki ty asi víš vid, taky jsme dávaly večer a asi týden. Srůst malých pysku měla dcera jako malá, upozornila mě na to obvoďačka při kontrole. Byly jsme na gynekologii, doporučili roztahovat nejlépe ve vaně. Díky bohu už he to v pořádku. Teď jsem se o tom bavila s gynekoložkou a říkala, že tam měli zrovna asi tři holčičky, které to měly hodně, že je to strašný, že spousta maminek ani o tom neví, obvoďáci na to ani neupozorní. Kolikrát se to musí i bolestivě jako by roztrhnout někdy musí i jít na narkózu. Je pravdou, že spousta maminek o tom opravdu neví. Jedná paní má tři dcery u dvou v pohodě a ta třetí měla takové problémy
Paní doktorka a sestra strašně milé a hodné.. Díky za to
@vikki jak jste to řešily vy??
mi měli přilepené konce malých pysků k velkým, takže jí to namazala nějakou znecitlivujici masti a železnou jako tyčinkou odtrhla. V tu chvíli byla malá v pohodě, ale jak to přišlo k sobě tak to pálelo a hlavně chodila čůrat do sprchy. Muselo se to mazat bepantenem, aby se to zase neprilepilo. Stejně se ji to lehce přilepilo, ale to už řešit nebudeme. Druhá dcerka je v pohodě.
dceři to dr. roztrhla prstem a můj gynekolog to zakázal, že je to k ničemu, pak hlídat menzes, jinak hrozí otrava, všechno bylo ok.
@vikki
@prodejto to je strasny holky. Já byla na gynde ve 14 a byl to pro mě stres i tak. A můj syn má zase na žaludu prilepenou tu predkozku v místě kde je uzdicka. Dr dala nějakou mast ale nepomohla a teď už to řešit nechci. Cetla jsem, že jak začne intimně žít tak by se to mělo uvolnit samo. Ale dělá mi to taky starosti.
@vikki
@prodejto to jsou starosti 😟 jak máte staré děti?
A to teď ještě budeme řešit jednu věc.. Dceři se poslední dva měsíce nepravidelně po stolici objeví trocha krve na papíře, když se utře. Holky já mám takovej strach co to může být. Je mi ji tak strašně líto, zase budeme muset absolvovat nějaké vyšetření a ona je taková citlivka. No dneska to na mě všechno nějak padlo... Mám tíhu na prsou a chce se mi plakat
Chci se s vámi podělit o své zkušenosti s bartolínkou a zároveň bych byla vděčná za radu. Ve 20 letech jsem měla abces a prodělala dvojoperaci. Nikdoi nevysvetlil, že půjdu pod kudlu 2x. Bolest po zákroku byla šokující,měla jsem jí nateklou a nespala bolestí, tak jsem se těšila na ten druhý zákrok,kdy mo odstranili lapis lazuli a dovnitř vložili fáč a nechali to otevřené. Bolelo to ještě víc. Po roce v těhotenství se mi cysta zvětšovala, ale zánět v ní nebyl. Doktorka mi ji párkrát propichla a nebyl problém. Po porodu se již nezvětšovala. 13 let v pohodě, návrhy doktora na odstranění jsem ignorovala. Pak v těhotenství zase narostla. V nemocnici v Krči mě chtěli operovat ve 3. měsíci. Nejsem blázen, abych ohrožovala dítě kvůli cystě, se kterou jsem již odrodila bez problému. Změnila jsem doktora. Ten slíbil, že mě nebude nutit do operace, pak ze mě tahal peníze, jinak prý musím na operaci. Změnila jsem doktora ,kapacita z Motola, potvrdil, že operovat cystu v těhotenství nebude a že na porod to nemá vliv. U mého porodu nebyl,vystřídaly se u mě tři mladé doktorky a všechny strašily, že budu rodit císařem a že ta cysta může prasknout a já se s nimi musela mezi stahy hádat, že pán doktor na to má jiný názor a žádný císař nebude. Když už jsem byla ve fázi tlačení, přišla doktorka s nůžkami, že mě nastřihne. Samozřejmě kvůli bartolínce, jinak prý praskne nebo budu potrhaná. Řekla jsem doktorce,ať jde pryč, nebo nerodím. Takže se nástřih nekonal,bartolínka nepraskla,potrhaná jsem nebyla ani trochu. Od porodu jsem nebyla 5 let u gynekologa, teď jsem šla a opět problém bartolínka. Prý si ji musím nechat odstranit, já na to, že chci jen funkci, mám se tedy domluvit v nemocnici. Tam mi paní doktorka sdělila, že tákhle velkou bartolínkou ještě v životě neviděla (asi 4 na 2 cm) a že operace je nutná. Nezajímal ji fakt, že o operaci nemám zájem, že mě cysta nebolí, nevadí ani mně ani manželovi a že bych chtěla pouze ambulantní zákrok. Takže jsem byla objednána na vyjmutí. Nejsem na tu cystu nějak hrdá, ale žiju s ní už 18 let. Lékaři nevědí příčinu ucpání cysty. Pokud se odstraní, tekutina se může hromadit na jiném místě. Vzhledem k tomu,že se zvětšuje v těhotenství nebo před menstruací, je jasné,že na ní má vliv hormonální změna. Já si tu bartolinku nechám
, dokud výzkum nepostoupí a třeba se vymyslí nějaké méně invazivní metody a doufám, že se dozvíme více z odborných kruhů a nebudeme odkázány na info z diskuzí.

@vikki chudino ty si taky zazivas. Jako ja byla na vytažení stehů dneska a holky, tu komedii asi budou mít v ordinaci pro pobavení dlouho.
Ještě u dveří jsem rikala že jestli mi to bude bolet, že ho kopnu. A sestra, že klidně, že je zvyklej. Ted tam lezim, a že tam dá ty rozveraky a já jako na co, já to nechci. A pak že teda bez nich a zavolal sestru. Ať mu drží me nohy a pysky. Tak já držela že jsem jen o vytažení stehů. Prej je to jako vytrhnout vlas. No ku.va ale on mi tam strihl dezinfekci, ted chvíli klid, a pak to zaclo palet tak, že alpa je proti tomu slabej odvar. Já se tam zacla kroutit, posunula jsem se na té koze až na konec, nohy u sebe křížem a oni stali a čekali co bude. Já na ne hulakala, že to pálí jak Svina, ať to polijou vodou a proč to tam vůbec strikaj. A sestra že by tam byl zánět. Ted ona na mě ať se uvolnim, jenze to neslo, když vás něco tak strasne pálí, takmi roztahovala nohy. Pysky taky a já ji škrabala po zadech. Ted ten první v pohodě, ani jsem ho necítila ale ten druhej už prirostl takže jak skubl tak jsem zase cukla. Dr to ještě prohlídl a řekl že mám rodidla jak nová. A já zvedla hlavu a rekla mu ať jde do háje. Ted se tam smali oba dva, to jsem ještě byla v kabince a oblikala jsem se a mě to nedalo jak jsem byla tak v razi a rekla jim ať se nesmejou a oni přidali. Pak jsem vylezla oblikla a doporučila jsem mu, ať si tu dezinfekci tam taky strikne ať ví. On že ví . prej. Keca. No a jak jsem odcházela tak jsem ji řekla že tu dezinfekci maj proslou ať to laskavé vyhodí. A šla jsem pryč. A on zase na mě , že ji mám jako novou. To jsem mavla rukou a prchala.
Doufám, že je to už všechno. Nechtěla bych uz tam znova.
@annama