icon

Cysta Bartholiniho žlázy, byly jste na operaci?

dagmarj
7. bře 2015

ahoj holky, zakládám, protože jsem už zoufalá. už u porodu 2.syna- už rok, jsem měla cystu ucpanou ale malou a nezlobila. ted byla schopna se naplnit za tyden a ještě se vytvořil zánět. volala jsem dr a ten že mi to v pondeli rozřizne ale zrovna včera jsem to dostala a už to bolelo tak, že sem nemohla chodit, stat ani sedět. jen v leže to bylo v klidu. nakonec sem to ve vaně nahřála a propíchla sama, vytekla bílá tekutina a okamžitě se mi ulevilo. v po jdu pro atb a dr to chce vidět. jelikož se mi to pořád vraci a je to čím dál horší asi fakt budu muset na operaci. byla jste na tom některá? jak to probíhá.. a nešetřete mě, chci opravdu vědět do čeho jdu. díky.

achjo7
1. zář 2015

@dagmarj Diky za odpověď.No asi by to bylo nejlepší propíchnout, ale to nedám :'(...Bojim se abych to ještě nějak nezhoršila a tu odvahu na to v sobě nenajdu ...A na gyndě to nemůžou jen takhle propíchnout? To musej řezat? Kdyby to aspoň teda umrtvili....No mam teda radost :'(....Já kvůli tomu nechci přestat kojit,jinak bych snad tu operaci nějak přežila...ale mam doma zavisláčka na kojení, který bez toho ani neusne a láhev nechce ani vidět. ..

dagmarj
autor
1. zář 2015

@achjo7 to pichnuti není tak hrozny a navic se ti po tom hned uleví. V nem to vždy nariznou a pak čistí. Hromadu ženských říkalo že by na to znova nesly. Já když to pichala tak ten sekret hned vystrikl, bylo to snad všude. Za čas se to zase náplní. Ale tím ziskas trochu času kvůli malýmu. Až té to bude bolet tak že nebudes moct stát ani sedět, tak to pichnes. Taky sem s tím rodila.

achjo7
1. zář 2015

Hmm a tu sterilni jehlu si musim koupit a nebo staci vzit normalni jehlu co mám doma a přelít vařící vodou třeba?Ale ja to stejne asi nedám. ..No uvidíme, ale jevi se to jako nejlepší možnost, i když jen dočasná..Jo a co když v tom ten zánět neni a ja to propichnu? Nebude z toho průšvih?

@dagmarj

bladymarysydney
8. říj 2015

Takže moje story: nechci nikoho strašit,ale tohle jsou moje zážitky

Žláza se mi ucpala cca 20.12. nejdřív jsem neveděla co se děje byla jsem totiž v letadle na cestě zpět do ČR ze Sydney (22 hodin letu plus přespání v Koreji) strašná zimnice a horečka naštěstí mě zachránila letuška a dala mi nějakej paralen. Když jsem dorazila do Prahy nemohla jsem ani chodit, takže ihned do Teplic na pohotovost. Doktor mi to chtěl hnedka říznout za živa, ale já ho uprosila, že to je určitě rozdrážděny z toho letu...taky říkal však se brzo uvidíme :( a měl pravdu... V pondělí už jsem u něj byla jako na koni, dostala jsem žádanku do nemocnice a po všech vyšetřeních jsem druhý den byla v nemocnici (den před Vánoci, krásný vánoční svátky). Žlázu jenom nařízly a nechali vytéct hnis a zavedli dren!! Celý den byl v pohodě a druhý den když jsem šla na výměnu drenu, to bylo něco!! Nejhorší bolest v mém životě! Doktorka co to měnila na mě ječela tak se uklidním a nehýbu se. Jak se proboha někdo takhle může chovat k pacientům. Brečela jsem jako malá holka. Postup výměny drenu: vyjme se ten starý, což je jenom nepříjemný, poté se do rány stříká nějaká desinfekce a nakonec kus obvazu namočený v desinfekci se tam za pomoci kovový pinzety rve zpět!! Kdo tohle nezažil nepochopí co je to za bolest, a toto prosím se musí vyměnit minimálně 4x. Takže druhý den jsem od 3 od rána nespala a klepala se co bude. Naštěstí jsem uprosila doktora aby mi to opíchal. V dnešní době, kdy jsou takové možnosti nás takhle nechávají trápit. No nic řez se zacelil a ranka nebyla poté ani vidět. Jenže jak se ví tahle potvora se nenechá jen tak odbít nějakým čištěnám a ráda se vrací zpět. Takže v 1.7. jsem se dostavila v Praze do nemocnice na vyjmutí celé žlázy. Operace jsme se nebála, protože po té první po probuzení to vůbec nebolelo. Za to tohle probuzení bolelo jak čert, ale hnedka jsem dostala do zadku čípek proti bolesti a bylo fajn (za celou dobu jen tenhle na bolest a nic víc). Druhý den mě prohlédli a pustili domů, udělala se mi velká černá modřina před celý pysk, ale v pohodě nic proti výměně drenů! Stehy byli 2 jedne vypadnul jeden jsem si přestřihla sama. Nyní jsem 3 měsíce po operaci a nechápu proč ale pořád tak něco je a stále mi to netéká. Už toho mám dost jak se tam může něco tvořit když je žláza odstraněná? No nic.... takže holky já doufám, že jsem Vás moc nevyděsila, budu jen ráda když budete mít lepší zážitek stou mrškou a přeji rychlé uzdravení

annama
8. říj 2015

@bladymarysydney ahoj no teda co ty sis musela zažít! Přečti si moje starší příspěvky rozepsala jsem tam moje zkušenosti . Jsem také po operaci a taky tam pořád někdy je a to někdy je hlavně když máme pravidelný sex., tak se objeví zas a zas.

bladymarysydney
8. říj 2015

annama přesně tak! po každém sexu to natéká a bolí. jdu si počíst tvoje 🙂

tpmo
21. říj 2015

Ahoj holky je me 21 let a s tímhle mam problem uz od 19 ☹ ja si to nejdřív mackala to bylo OK ani žádná bolest ale pak v dubnu to zmacknout neslo a tak to rostlo jako kra*a. Stranim Se lékaře ale uz sem to nevydržela sla sem na odstranění ale hned na přijmu me doktor rozrizl za živá a dal mi tam dren. Ten mi měnili první 4 dny každé rano a přísahám ze nic horšího bolestivejsiho sem nikdy nezažila. Abces vyléčili a ja sla domu .. Pokud to jde nic z těla ven nechci. Pak to přišlo znovu a během par dnu to nabílo mega velikosti a prasklo to. Uběhli 3 mesice a sem zase tam. Mackat to nejde tak to nahrivam co je lepší chladit nebo teple obklady. ? @dagmarj prosím te snažila sem si to dnes třikrát pro píchnout ale mam strach jen se pichnu a teče krev jak hluboko cca by jehla měla jit. ? Díky ❤️

bladymarysydney
22. říj 2015

@tpmo Ahoj nech si tu žlázu odstranit celou, ale nejdřív to musíš mít bez zánětu. Zkusila jsi antibiotika?? Mě pomáhaj, když mi to nateče. A hlavně se nenech doktorem ukecat že ti to JEN vyoperujou, jdi tam kde se tam dává ta věc přes noc! to zaručeně tu žlázu zničí. Good luck!

dagmarj
autor
22. říj 2015

@tpmo holka to poznas sama. Někdy ten sekret vlitl do jehli a někdy jak sem to pichla tak to vyteklo a nebyla nikde, jen mírný otok. Stačí trochu. Každopádně to pomůže a udělá to stejnou službu jako to co ti delal dr. Jinak jsem ležela asi na špatné zóně. Přestěhovali jsme se a žlázu mám v klidu. Boule tam je ale nic nedela. Rekl i to nějaký léčitel..

tpmo
22. říj 2015

Uz sem zvládla propichnuti mockrát dekuji .. Podle duchovní příčiny nemoci to znamená taky dost věci .. Snažím se to vnitřně vyřešit ale nedaří se. Ano antibiotika mam, teprve třetí den. Mockrát vám dekuji za rychlou odpoved ste taková moje jediná podpora. Krásný vecer ❤️😒

dagmarj
autor
22. říj 2015

@tpmo nemas zač kocko. A co to znamená podle té duchovní?

dagmarj
autor
22. říj 2015

@tpmo kdyby to bylo moc osobní tak mi nápis SZ.

annama
23. říj 2015

@tpmo jak ti je? Už je to lepší?

tpmo
24. říj 2015

@dagnarj a &annama. Moc vám dekuji ano po propichnuti je po vsem mizí to a dobiram antb. Mam strach ze se to vrátí ale budu se snažit na to nemyslet. Tady je odkaz na stránku na ktere najdete každou nemoc která existuje a je tam proč a co dělat. http://m.bylinky-maya.cz/dusevni-priciny-nemoci/

Přeji vám krásný den, jste skvělé.❤️

prodejto
17. lis 2015

taky to mám za sebou, jedna operace, modřina, jinak ok.

dagmarj
autor
18. lis 2015

@prodejto a popsala bys to? Průběh operace a jak jsi se cítila po ni?

prodejto
18. lis 2015

už je to čtyři roky. Nic strašnýho, po týdnu se jde na stehy, akorát jsem neležela, a měla jsem velkou modřinu, tak mě dr. nadával a chtěl nechat v nemocnici, ale přemluvila jsem ho, otok a modřinu jsem mazala lioton 100 000 a úplně v pohodě. Nenos těsné kalhoty a moc nejezdi na kole. A taky se šetři. Určitě se není čeho bát, je to asi jako slepák, rutina. Drž se a dej vědět. Jana.

dagmarj
autor
18. lis 2015

@prodejto já se toho porad bojím a nechci na to.

prodejto
19. lis 2015

a proč? určitě to nebude tak hrozný, jako si to pořád propichovat. Ještě se ozvu, teď musím jít.

dagmarj
autor
19. lis 2015

@prodejto prostě to, že mi to usmikne, já tam budu ležet,vlastně spat s roztaženýma nohama a pak se probudím a určité to bude bolet a 2 měsíce nebudu mít sex. Prostě hlavně ten pocit..

prodejto
19. lis 2015

na pocit se vykašli, ušmikne Ti jen ten vnitřek, není vůbec nic poznat, přežila jsi porody, tak tohle je procházka růžovou zahradou, fakt. Hledala jsem kvůli Tobě zprávu, ale nenašla jsem, jen jsem z kalendáře zjistila, že to bylo trochu déle, 9 roků! Každopádně si vzpomínám, že jsem si to sama našla, jelikož mě to bolelo a vadilo mě to, zašla jsem k dr. a do týdne jsem byla pod kudlou. Říkal, že se to může udělat i na druhé straně a prd velebnosti, nic. Takže kdy máš termín? 😉

dagmarj
autor
19. lis 2015

@prodejto díky za uklidnění. Až dostanu odvahu, tak tam snad zajdu 🙂

prodejto
19. lis 2015

@dagmarj 🙂 😉

annama
20. lis 2015

@prodejto ahoj můžu se tě zeptat zda si pamatuješ jestli jsi v tom, když jsi šla na operaci měla zánět? Já jsem po operaci asi 4 roky ( tipuji) a v pohodě, jen když s chlapem spolu pravidelně "sexujeme " tak se někdy objeví znovu.
@dagmarj naprosto souhlasím s
@prodejto na pocit se vyprdni! Já zase zírám jak si to někdo může doma propichnout na to já nemám " koule " to radši půjdu několikrát na operaci, tam máš narkózu, ale píchnout si něco sama 😨 bojím bojím

annama
20. lis 2015

@prodejto mudr mi řekl, že je " normální " že i po vyndaní celé žlázy se může znovu objevit 😨 že je tak rozvedená bo co, že se tam může lehce kousek nechat. No řešila jsem to dost dlouho neboť jsem se v diskuzích dočetla, že kdo je po operaci má klídek a už se neobjevuje. Takže jsem měla podezření, že to udělali špatně.

prodejto
20. lis 2015

@annama mě řekl, že se to může udělat na druhé straně, určitě nejezdit na kole, nenosit fest kalhoty, já jsem po té operaci úplně bez problémů. Taky bych do propichování nešla.

annama
20. lis 2015

@prodejto ano to mi řekl taky že se to může udělat na druhé straně, ale že mi to začne zlobit cca rok po operaci jsem nečekala. Šla bych na to znovu jen abych se toho definitivně zbavila. Holky vy co si to propichujete se nemusíte žádné operace bát, když máte tady na to.
A měla jsi jen jednu operaci? Nebo dvě? Co jsem vypozorovala v diskuzích tak dvě se dělají když je v tom zánět

prodejto
20. lis 2015

jen jednu a hotovo.

dagmarj
autor
20. lis 2015

@annama jenze on bolí jen ten vpich, navíc se ti uleví a nemusis chodit na bolestivé čištění do nemocnice. A bolest z vpichu a bolest když je v tom zánět se nedá srovnat.

prodejto
20. lis 2015

já si propíchla min. týden puchýř na patě, po pálení bradavice dusíkem, nebolelo to, ale pak jsem musela stejně na kožní, tam mě to čistili, dva dny mě to bolelo, ale už dobrý, měla jsem tam velkou díru a hlavně jsem na to musela šlapat.
Ale v těchto místech bych se bála infekce. Stejně se asi operaci nevyhneš, takhle se zbytečně trápíš, už jsi to mohla mít za sebou.

Strana