icon

Cysta Bartholiniho žlázy, byly jste na operaci?

dagmarj
7. bře 2015

ahoj holky, zakládám, protože jsem už zoufalá. už u porodu 2.syna- už rok, jsem měla cystu ucpanou ale malou a nezlobila. ted byla schopna se naplnit za tyden a ještě se vytvořil zánět. volala jsem dr a ten že mi to v pondeli rozřizne ale zrovna včera jsem to dostala a už to bolelo tak, že sem nemohla chodit, stat ani sedět. jen v leže to bylo v klidu. nakonec sem to ve vaně nahřála a propíchla sama, vytekla bílá tekutina a okamžitě se mi ulevilo. v po jdu pro atb a dr to chce vidět. jelikož se mi to pořád vraci a je to čím dál horší asi fakt budu muset na operaci. byla jste na tom některá? jak to probíhá.. a nešetřete mě, chci opravdu vědět do čeho jdu. díky.

dagmarj
autor
21. lis 2015

@prodejto tak ono je to ted v klidu. Jen tam mám bouli a ta ničemu nevadí. Jen to, že se tam asi 4x udělal zánět. Já vím, sem posera, ale když nejde o život, jde o .... , však vis.

nikcik
26. lis 2015

Ahoj . Já byla na operaci před 14 ti dny ... v Uterý večer nástup ve Středu operace uspali mne a po 20 min jsem byla vzhůru a ??? Obávala jsem se bolesti a ani ťuk ... ale pozor čištění a drenáže no mazec ... ale da se to ... a v neděli už mi to nechali bez drenu a zatím tuk tuk Dobrý , jenomže to bych nebyla ja a ted se mi udělala na druhé straně ☹ velikost jak ořech ale neboli jen mirne štípání ☹ takže zítra do nemocnice ach jo ☹

annama
26. lis 2015

@nikcik ach jo, ty si to tedy dáváš ☹ zas to budeš mít za sebou. Vše zlé k něčemu dobré 😉 Čištění a drenáž? Když si na to šla tak si v tom měla zánět? Ptám se, zjišťuji tak všeobecně, já žádné čištění ani drenáž neměla

annama
26. lis 2015

@nikcik držím palce a seš dobrá, že do toho jdeš 👍 já bych tam taky naklusala hned. Dej vědět jak to dopadlo jo

dagmarj
autor
26. lis 2015

@nikcik jezis, tak to nasere. Sorry za výraz. Dr mi to chtěl operovat hned po příjmů a ještě ten den domu. Nejradsi bych si vzala nůžky a sama si to ustrihla. A kde si se probrala, na sále a nebo na pokoji?

annama
26. lis 2015

@dagmarj ty seš drsná 😀 vzala nůžky a ustřihla 😀 A operoval ti to??? A ještě ten den domu? Holky já zírám, jak jsou různé postupy

dagmarj
autor
26. lis 2015

@annama nakonec to splasklo a nebylo co operovat. Ale teď mám kuličku.

annama
26. lis 2015

@dagmarj no jo vlastně vždyť to vím 😉 jen jsem to potřebovala připomenout. Ty jsi se z té operace tak vystresovala, že se i ta Bartolinka lekla a stáhla se do ústraní 😀. Takže je to dobré a přeji ať tě nezlobí.
Od té doby je klid ne? Nebo jsi už musela zase propichnout?

dagmarj
autor
27. lis 2015

@annama nn je v klidu , sem tam v ní skubne ale bez zánětu a neplní se. Asi me nemá kdo vzrusovat nebo nevím. 😀 asi se fakt lekla. Did já měla i ten opar kvůli té potvore jak me vystresovala. Jak říkám. Asi se k té operaci dostanu až bych měla přijít o celej pysk. 😀 fakt se mi tam nechce.

nikcik
1. pro 2015

@dagmarj Ahoj na pokoji ... pak už jsem dospavala ... to vypuštění hnisu po operaci neboli horší jsou ty prevazy potom . No a jak už jsem se zde zminila udělala se mi na druhé straně boule nebolestiva ta rychle rostla pak už začala i bolet doktoři porad ze je čas a najednou mi to ruplo v noci a druhy den hezky všechno za živa ... doufám že ted už bude klid ☹ nechtěla bych si nechat vzít ty zlazy celý prý to hrozne boli a dlouho hojí ☹

prodejto
1. pro 2015

@nikcik tak hlavně, že to máš za sebou, už bude jen líp.

nikcik
1. pro 2015

@annama ono nic jiného nezbývá operace byla nutna byla bez komplikací ani žádné bolesti po operaci ale ty prevazy jsou hrozne ☹ no a nejlepší zážitek když se mi udělala na druhé straně 😣 a praskla potom už mě neuspali a dělali za živa ☹ ted jen doufám že už mě osud z toho vynechá AC to nepřejí nikomu ☹

nikcik
1. pro 2015

@dagmarj tu malou kuličku tam mam také na te jedné straně ta prave má tendenci zahnisavat ... ale nemůžou s tím nic dělat dokud je to male a nedela to neplechu ...

dagmarj
autor
1. pro 2015

@nikcik jaký prevazy jako?? Vyoperuji,zasiji a fertik ne?

nikcik
3. pro 2015

@dagmarj nene ... pokud se jedna o absces tak nariznou vypustí hnus a drenuji a cisti potom dírka zaroste sama ... kdyby to byla cysta tak ji vyjmou a zřejmě ránu zasiji nesmí tam byt ani trochu hnisu .

dagmarj
autor
3. pro 2015

@nikcik aha, tak já zánět ted nemám. Uz jsem volala dr a v pondeli jdu na kontrolu a třeba mi to ve ČT operuje. Uz jsem na tom měla být v srpnu. Snad to nebude moc bolet.

annama
3. pro 2015

@dagmarj wau ses dobrá! Hlavně se zase nestresuj! 😉

dagmarj
autor
3. pro 2015

@annama no to pujde dost těžko 😀 ale je tam 2 roky a chtěla bych ji mít už pryc.

annama
3. pro 2015

@dagmarj držím ti moč palce. Sim tě! Taková statečná holka jako jsi ty to dá. Jak už jsem ti jednou psala, když máš " koule" na to si ji sama propichnout tak todle dáš levou zadní.

katkaph
4. pro 2015

Holky, pokud vas neco takoveho potka, tak se operace nebojte a podstupte ji

dagmarj
autor
4. pro 2015

@annama uvidíme, dam vědět. Díky za podporu.

katkaph
4. pro 2015

Pokud si nektera z vas bude chtit o tematu operace popovidat soukrome, zde je muj mail: katka787(zavináč)centrum.cz

nikcik
5. pro 2015

@dagmarj myslím že ne každopádně nám pak dejte info . Hodně štěstí .

nikcik
5. pro 2015

@katkaph me by zajímalo jestli si zlazky nechat vyndat aby byl klid ale bojim se te bolesti ☹ a dlouhého hojení

katkaph
5. pro 2015

@nikcik nech si ji vyndat, to je moje rada

prodejto
5. pro 2015

já bych to neřešila, dr. budou vědět.

annama
5. pro 2015

@dagmarj nemáš zač kočko 😉

annama
5. pro 2015

@nikcik ničeho se neboj, já ji mám venku a dá se to vydržet

annama
5. pro 2015

@nikcik počkej, ale ty už ji máš venku ne?

annama
5. pro 2015

@nikcik teď to čtu, tak tobě dělali vlastně co? Jenom ji čistily? To co popisuješ bych se tedy bála víc než vyndaní celé žlázy. Jak už jsem psala
@dagmarj holky tolik jste si toho s tou potvorou zažily, takže vyndaní celé žlázy vás nemůže rozhodit

Strana