Cysta Bartholiniho žlázy, byly jste na operaci?
ahoj holky, zakládám, protože jsem už zoufalá. už u porodu 2.syna- už rok, jsem měla cystu ucpanou ale malou a nezlobila. ted byla schopna se naplnit za tyden a ještě se vytvořil zánět. volala jsem dr a ten že mi to v pondeli rozřizne ale zrovna včera jsem to dostala a už to bolelo tak, že sem nemohla chodit, stat ani sedět. jen v leže to bylo v klidu. nakonec sem to ve vaně nahřála a propíchla sama, vytekla bílá tekutina a okamžitě se mi ulevilo. v po jdu pro atb a dr to chce vidět. jelikož se mi to pořád vraci a je to čím dál horší asi fakt budu muset na operaci. byla jste na tom některá? jak to probíhá.. a nešetřete mě, chci opravdu vědět do čeho jdu. díky.
@prodejto
@nikcik holky tak tento ČT na mě myslete. Dr mi to oddela. Rikal ale že to je spíš nador- konkrétně teratom. Že je to dost hluboko, velký a má strach že to na malým salku nedá. Že aby neudělal víc škody než užitku. Taky se mám připravit na to že to bude bolet a bude to natekle takže me možná ani nepustí.
Poslala bych fotku, ale je to tak choulostivé... ☹
@dagmarj sice jsi mě neoznacila ale palce ti budu držet taky ať chceš nebo ne! 😉
Takže jak tak dobře chápu není to Bartolinka ale nádor? ? Proboha to snad ne... Do nádoru kdyby jsi píchla jak ty jsi to dělala tak by snad z něho nic neteklo ne.
Holka moje, ty máš z toho takový strach a oni tě ještě takhle " podpoří " no se po...
Nicméně ničeho se neboj!! Já vím já vím ono se to řekne vid
@annama
@nikcik
@prodejto holky tak mám po operaci. Vezmu to poporade. Doma jsem nespala. A když tak mě zase vzbudil kocour. Rano jsem byla doma na velké. V nemocnici me přijali. Zákrok se dělal o půl 8 a do té doby jsem z těch nervu byla zase 2x na stolici. Bylo to hrozny. Jak jsem si lehla přišly sestry paní XY už, a já na ne neeeee!! A oni že jo. Bez spodního prádla, bez brejli jen v košili. Dovezli me k malýmu zakrokovymu salku a zbytek jsem z chodby došla. Ptala jsem se kde je můj dr a anesteziolog že přijde. Sestra me vyzvala ať si lehnu na tu kozu a já už?? A nohy nahoru a já zase už?? Tak viděla že mám problém a dala mi tam aspoň tu košili. Já ležela. Přišel můj gynekolog. Sedl si mezi moje nohy a on ze si to označí. Já se zvedala a koukala na něj. Pak si lehla a zase za pár vteřin se zvedla a všichni na mě ať si lehnu. On mě uklidňoval že ještě nic nedělá. Pak sestra že ucitim pálení a usnu. Já sem se bála. Ale fakt strašně. Ptali se jestli jsem jedla a kouřila a kolik vazim a já na všechno odpovídala ne,ne,ne.. Pak jsem cítila to pálení v krku a na hrudi. Pak se mi motala hlava a rekla jsem. ,, me je špatně,, a už nic nevím. Kamarádka co byla po mě, co šla na interrupcí tak rikala jak přes dveře slyšela jak me propleskavaj. Já si z toho nic nepamatuju. Pak že mi spadla ruka z postele a ať si ji dam zpět. Nic takovyho nevím. Pak mě někdo zase propleskaval a to sem už byla na pokoji. Byla jsem ještě omamena ale postupně jsem se probrala. Co se týče cysty- cysta to nebyla dle jiné dr. Byl to aterom. Zatím nevím jak to dopadlo, zprávu nemám. Mam to natekle. Krvácí to. Bolí to ke konečníku a do třísla a celá levá strana. Jak to vypadá nevím. Vyfotila jsem si to ale nejde se v tom přes otok vyznat. Po obede me pustí domů a hojení sem dopisů v průběhu dni jak to bude postupovat i první zkušenost se sexem po operaci. Díky všem za držení palecku , jste úžasný. Jsem strašně rada, že to mám za sebou. Uleva je to obrovská.
@dagmarj no vidíš a ani to nebolelo vid 😁 ne teď vážně. Se divím, že jsi nebyla v nemocnici o den dříve, že jsi jela rovnou z domu. Že ti před zákrokem nedali " oblbovačku " taky nechápu ( dává se většinou, když se jde na operaci) . Po obědě tě pustí domu 😕...? No to taky zírám teda. Pro tebe asi lepší, než se plácat v nemocnici, ale ještě ten den po takovém zákroku domu?
Držím moc palce ať je vše v pohodě. Určitě se ozvy jak ti je a co ti vlastně tedy operovali, zda to byla Bartolinka nebo ne
Ahoj
@dagmarj tak to sis vytrpěla, ale hlavně, že už to máš za sebou a to Ti kladu na srdce, sice Tě pustili, ale doma LEŽ jasný?! já neležela a měla jsem to pak šíleně nateklý a modrý, doktor mě seřval, že neležím a chtěl mě nechat v nemocnici, naštěstí jsem mu naslibovala hory doly.
Jestli máš lioton 100 000 tak mazej, dal mi ho sám doktor na modřinu. A neboj, taky mám průjmy když se něco děje, to jsou nervy. Mě čeká operace krční páteře, včera mi to přiklepli v Praze, ale termín nemám, někdy na jaře, musím ještě volat, ta nejistota mě ubíjí.
Tak ať se brzy uzdravis a ať už se nic takového neopakuje . Já ted akorát už 10 ty den krvácím asi měsíčky no trochu boli podbrisek ... njn narkoza zásah potom druhý zásah potom jsem hned vysadila prášky ... spíše spinim a sem tam trochu sraženina z krve ☹ je to všechno tak nepříjemný ... Ať už to máme za sebou co děvčata ....
dagmarj , me trosku zarazi, ze jsi na sal sla po svych. Me totiz zavezly az k operacnimu stolu na lehatku a pred tim mi na predsali sundaly tu kosily (v hantyrce se tomu rika andelicek), takze pak uz jsem byla naha, jen prikryta takovou tou zelenou dekou.
Ale treba ja kvuli tomu musela podstoupit 2operace.
No kazdopadne at je u tebe vse v poradku!
@annama
@annama ne, nedali mi nic před tou operaci. Byla jsem opravdu na nervy a pomohlo by mi to. Než me uspali a ptali se na nějaký otázky tak jsem už skoro brecela , trepal se mi hlas a tělo vstavalo. Dělalo si z toho strachu co chtelo i když já chtela ležet. Zvedala jsem se, uhybala. Hrůza. Jinak hned nad operační ranou se mi udělala zase boule. Nechapu co to je. Jsem z toho už vycerpana.
@dagmarj máš to za sebou, teď lež a snaž se být v klidu, já teda fotku nemám, ale stačilo, co jsem viděla v zrcátku, fuj, totálka modro-fialový, ale pak se to ztratilo. Určitě máš jít na kontrolu. Zvládni víkend a když si nebudeš jistá, tak v pondělí si dojdi. Hlavně se tím nestresuj.
@prodejto 😀 já si to porad oplachuju a vymenuju si vložku aby byla v čistotě a nebyl tam zánět. Koukam na to 2x denně. Dnes je to zase o kousicek lepší. Ale poboliva to porad. Zvláštní je, že můj kocour mi leží od doby co sem přijela dom porad mezi nohama. Mamka říká , že to cítí a vytahuje mi tu bolest. Tak to jen taková zajímavost. 🙂
@dagmarj maminka má pravdu, kočka si na rozdíl od psa lehne tam, kde je škodlivá zóna, to se říká, takže když tam máš bolest, tak to cítí a asi léčí.
A přestaň se tam dívat, jo! Když pár dní vydržíš, tak pak uvidíš tu změnu. Máš to jako třeba u miminka, když jsi s ním pořád, vůbec nepoznáš jak roste, když jdeš k někomu na návštěvu, a nevidíš růst denně, poznáš hned změnu, a není to jen u miminka, jakékoliv mládě. Hygiena dobrá, to chválím. Snaž se něčím zabavit, ať Tě to nesvádí pořád kontrolovat.
Teď už bude jen líp a líp uvidíš. Drž se, myslím na Tebe. 😉

@annama nn nevyndali na jedne strane zanet a cisteni a na druhe cysta a pote to same cisteni jen veti rana jak to prasklo 😢 po dvou dnech jsem zacala hooodne krvacet normalne to teklo takze na photovost pry menstruace , to byla ale divna menstruace jeste mi z ni vypadl asi kus srazeniny ? bylo to silny a bylo toho dost tak si me tam nehali na pozorovani druhy den dobry ale vecer opet o krvaceni nakonec ustalo po par min ted uz jen trochu krvacím ale porad ze me vytece cista krev coz u mesicku moc nemyvam uz jsem premyslela jestli to nemuze tect od jinud 😀 ale dr musí vedet nejlepe kdyz se do me diva v noci mi moc nejde spat bojim se aby to neprislo a ja nevykrvacela hrozny hoky jsem posera a mysim na samy takovy veci 😒