D-MER syndrom a pocity na zvracení při kojení?
Ahoj,
poslední dny se mi stává, že prvních pár minut kojení (dcera bude mít 2 měsíce) se mi udělá slabo a nevolno, úplně mám pocit na zvracení a na omdlení. Musím to prodýchat a za chvilku je to většinou v pohodě. Nevím co to může být.. Proti kojení nic nemám, ale ani to nějak extra neprožívám, nepociťuju žádné intimní spojení atd :D prostě to beru jen jako poskytování potravy pro malou.
Můj dotaz zní.. dá se s tím něco dělat? Je to otravné a hlavně jak už před kojením vím, že mě zas čeká ta ruleta pobliju se? nepobliju se? tak mám 100 chutí se na to vyprdnout a přejít na UM.. jenže zas si toho, že můžu kojit celkem vážím a co si budem, je to prostě pohodlné 🤷🏼♀️
Podobné pocity jsem měla taky. Ne Teda pocit na zvracení,ale jakmile se dítě prisalo,zacala se mi točit hlava.po nějaké době to u obou preslo.a taky jsem měla při kojení hroznou,ale hroznou žízeň,že jsem za tu chvilku vypila i 2l. To taky zmizelo. Zůstalo jen to,že když jsem kojila v noci,okamžitě jsem usinala 😂
Se synem, který fakt vypil hodně, se mi to stávalo u večerního kojení, které pro něj bylo asi to hlavní. Po nakojeni byl u mě pocit totálního vyčerpání, na zvracení. Vysvětlila jsem si to tak, že moje tělo se okamžitě pokouší doplnit zásoby, které že mě syn vypil, začalo se mi v tu chvíli tvořit překotně mléko, mě to dehydrovalo, stáhlo mi to asi i cukr atd. Takže jsem se pak snažila před tím hlavním kojením hodně pit a najíst se. Řekla bych, že pár měsíců po porodu už to bylo lepší. Kojila jsem pak ještě dlouho.

nemas hlad? zizen? nemuzes byt tehotna?