icon

D-MER syndrom a pocity na zvracení při kojení?

24. zář 2022

Ahoj,

poslední dny se mi stává, že prvních pár minut kojení (dcera bude mít 2 měsíce) se mi udělá slabo a nevolno, úplně mám pocit na zvracení a na omdlení. Musím to prodýchat a za chvilku je to většinou v pohodě. Nevím co to může být.. Proti kojení nic nemám, ale ani to nějak extra neprožívám, nepociťuju žádné intimní spojení atd :D prostě to beru jen jako poskytování potravy pro malou.

Můj dotaz zní.. dá se s tím něco dělat? Je to otravné a hlavně jak už před kojením vím, že mě zas čeká ta ruleta pobliju se? nepobliju se? tak mám 100 chutí se na to vyprdnout a přejít na UM.. jenže zas si toho, že můžu kojit celkem vážím a co si budem, je to prostě pohodlné 🤷🏼‍♀️

gbp
25. zář 2022

nemas hlad? zizen? nemuzes byt tehotna?

escapelle
25. zář 2022

Podobné pocity jsem měla taky. Ne Teda pocit na zvracení,ale jakmile se dítě prisalo,zacala se mi točit hlava.po nějaké době to u obou preslo.a taky jsem měla při kojení hroznou,ale hroznou žízeň,že jsem za tu chvilku vypila i 2l. To taky zmizelo. Zůstalo jen to,že když jsem kojila v noci,okamžitě jsem usinala 😂

evik19
25. zář 2022

Se synem, který fakt vypil hodně, se mi to stávalo u večerního kojení, které pro něj bylo asi to hlavní. Po nakojeni byl u mě pocit totálního vyčerpání, na zvracení. Vysvětlila jsem si to tak, že moje tělo se okamžitě pokouší doplnit zásoby, které že mě syn vypil, začalo se mi v tu chvíli tvořit překotně mléko, mě to dehydrovalo, stáhlo mi to asi i cukr atd. Takže jsem se pak snažila před tím hlavním kojením hodně pit a najíst se. Řekla bych, že pár měsíců po porodu už to bylo lepší. Kojila jsem pak ještě dlouho.