Dlouhá menstruace. Čím to je?

nessa1
4. led 2024

Zdravím,
je mi 20 let a mám již od dubna roku 2022 problémy s menstruací. Mám ji vždy hrozně dlouhou dobu, nejdříve klidně týden špinění, 5 dní normální krvácení a nakonec zase špinění.
Myslela jsem si, že to zmizí, ale pokračuje mi to takhle dál až do dnes. Nyní mám menstruaci už měsíc a nechce stále přestat, krev je čistě červená, není moc tmavá, neobsahuje sraženiny. Občas mě bolí podbřišek nebo prsa, ale nic strašného. V dubnu roku 2023 jsem byla na odběrech krve a ženský hormon jsem měla v pořádku.
Na gynekologii jsem ještě nebyla, jsem panna a antikoncepci nepoužívám. Nevíte náhodou někdo, co by to mohlo být? Stále se uklidňuji tím, že kdyby to bylo něco vážného, už by se mi to dávno projevilo. Ke gynekologovi se chystám, ale mám pochopitelně strach.
Předem děkuji za odpovědi a případné rady😊!

gdpr
4. led 2024

Na gynekológiu sa ma chodiť ideálne od 1MS takže určite treba ísť čím skôr. Najlepšie zajtra sa objednať tu to nikto nebude vedieť cez internet vyriešiť ani pomôcť.

levandule_k
4. led 2024

@gdpr To není pravda, že bys měla jít na gyndu od první ms, to by na gyndu chodily holky už od 12 let. Když nejsou problémy, tak se fakt nemusí jít od první ms. Je dobré jít od prvního styku, nebo když jsou problémy.

Nikdo neumí diagnostikovat přes net. S tímhle budeš muset na gyndu a moc to neodkládej, návštěvy se neboj. Vyšetření je způsobeno tomu, že jsi ještě neměla styk.

lenerka1
4. led 2024

Štítná žláza je v pořádku? Může to být i nízkým progesteronem, zvýšeným prolaktinem, zánětem, to by měl poznat doktor z hormonálního profilu. Na hormony může pomoci třeba hormonální jóga, bylinky či změna stravy.

lutu11
5. led 2024

@nessa1 podle mne hormonalni rozhozenost. Vyresi to pouze gynekolog. Nejspíš ti nasadí progesterón.

nessa1
autor
5. led 2024

@lenerka1 To právě nevím, možná budu mít problém s ní, uvidím, co mi řekne gynekolog na vyšetření. Každopádně děkuji za tipy😊

nessa1
autor
5. led 2024

@lutu11 Taky si myslím, uvidím, co mi řekne🙏🏻

veronikav31
5. led 2024

@nessa1 já se omlouvám,ale kde jsi byla na odběrech a kdo ti řekl výsledky? Na odběry ženských hormonů se chodí ke gynekologovi, ten dělá vyšetření a říká výsledky,nikdo jiný tomu nerozumí. Takže pokud jsi ještě nebyla na gynekologii tak objednat a zajít.

nessa1
autor
5. led 2024

@veronikav31 Měla jsem kožní problém, z toho důvodu mi v nemocnici dělali kompletní rozbor krve a kožařka mi sdělila výsledky. Řekla mi i tohle, tak kdo ví🤷🏻‍♀️

veronikav31
5. led 2024

@nessa1 nevím od kdy kožní pozná i ženské hormony.každý doktor má své povolání, od toho studuje.Takže za mě co se týká žen a hormonů věřím pouze gynekologovi a nikomu jinému. Švec se má držet svého kopyta se říká a je to pravda

levandule_k
5. led 2024

@nessa1 Mně jednou dělali odběry na endokrinologii a pro gynekoložku byly úplně k ničemu, protože byly dělány ve špatný den cyklu a ni nevím, jestli tam měla všechny, co potřebuje. Sice se na to dívala a říkala, že to zkusí nějak porovnat, ale šla jsem pak na odběry znovu. Takže klidně nějakou hormonální nerovnováhu mít můžeš, to se stalo spoustě žen, tak z eventuální diagnózy nebuď vyplašená. Něco se dá pořešit i bylinkami.

@veronikav31 Já si dovedu představit i to, že třeba když kožní řeší, třeba kvůli stavu pleti, ochlupení, jestli nemáš moc mužských hormonů, takže pokud by nebyla nějaká hodnota úplně mimo mísu, tak to asi nepozná.

veronikav31
5. led 2024

@levandule_k švagrová řešila stav pleti s kožní, ale nikdy jí odběr krve nedělala, to jen gynekolog a mužských hormonů neměla víc než je běžné